Merken en domeinnamen

Wilt u de werking van het domeinnaam-systeem (DNS) kunnen uitleggen? En de inbreuk van een domeinnaam op merk of handelsnaam kunnen vaststellen of weerleggen? Tijdens deze training leert u alles over merken en domeinnamen.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 225 exclusief btw
Datum:
25 april 2023
Duur:
2 uur
Tijd:
15:00 uur – 17:00 uur
Informatie:

Op internet is jouw domein de plek om gevonden te worden. Maar hoe komt men van een naam als ictrecht.nl nu bij die website? Waarom kunnen aanvallers zo echt uitziende e-mails versturen of nepwebsites optuigen inclusief domeinnaam? En wat te doen met een domeinnaam van een concurrent die meelift op een merk of handelsnaam?

Na het volgen van deze training kun je:

  • De werking van het domeinnaamsysteem (DNS) uitleggen 
  • De registratieprocedure en beveiliging van DNS op hoofdlijnen uitleggen
  • Contractuele aandachtspunten van domeinnamen toetsen
  • Een inbreuk van een domeinnaam op merk of handelsnaam vaststellen of weerleggen

Doelgroep:
Professionals op hbo/wo-niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Helaas heeft u geen toegang tot deze functie omdat u de marketing cookies niet heeft geaccepteerd. Pas hier uw cookie-instellingen aan om deze training in te kopen. U kunt ook mailen naar academy@ictrecht.nl om de training te boeken.

Trainer

Vivianne Vermeulen

Vivianne Vermeulen

Legal Consultant

Vivianne Vermeulen werkt als Legal Consultant bij ICTRecht. Zij begeleidt geschillen op het gebied van e-commerce, intellectuele eigendom en domeinnamen. Vivianne studeerde strafrecht en...

Meer over Vivianne

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wil je samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvang zowel jij als jouw collega 10% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA10 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volg je de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval kom je in aanmerking voor een korting. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Onze opleidingen 

Bent u jurist en wilt u zich (verder) specialiseren in ICT-recht of privacyrecht? Of zoekt u een opleiding tot Functionaris Gegevensbescherming? Kijk dan zeker even bij onze opleidingen. Deze starten tweemaal per jaar en bestaan uit online lesvormen, (en indien gewenst) uitgebreid met klassikale werkcolleges. Gemiddeld staan voor deze opleidingen 56 PO-punten.

Bekijk onze opleidingen
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.