Merken en domeinnamen

Wilt u de werking van het domeinnaam-systeem (DNS) kunnen uitleggen? En de inbreuk van een domeinnaam op merk of handelsnaam kunnen vaststellen of weerleggen? Tijdens deze training leert u alles over merken en domeinnamen.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 225 exclusief btw
Datum:
25 april 2023
Duur:
2 uur
Tijd:
15:00 uur – 17:00 uur
Informatie:

Op internet is uw domein de plek om gevonden te worden. Maar hoe komt men van een naam als ictrecht.nl nu bij die website? Waarom kunnen aanvallers zo echt uitziende e-mails versturen of nepwebsites optuigen inclusief domeinnaam? En wat te doen met een domeinnaam van een concurrent die meelift op een merk of handelsnaam?

Na het volgen van deze training kunt u:

  • De werking van het domeinnaamsysteem (DNS) uitleggen 
  • De registratieprocedure en beveiliging van DNS op hoofdlijnen uitleggen
  • Contractuele aandachtspunten van domeinnamen toetsen
  • Een inbreuk van een domeinnaam op merk of handelsnaam vaststellen of weerleggen

Doelgroep:
Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Trainer

Vivianne Vermeulen

Vivianne Vermeulen

Juridisch adviseur

Vivianne Vermeulen werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Zij begeleidt geschillen op het gebied van e-commerce, intellectuele eigendom en domeinnamen. Vivianne studeerde strafrecht en...

Meer over Vivianne

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding ICT-jurist
business professional

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding ICT-jurist business professional en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren tot ICT-jurist? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u in één jaar juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over de opleiding ICT-jurist
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.