Event - AI voor privacy professionals

AI-evenement ICTRecht  - 18 juni 2024

Ontdek de invloed van kunstmatige intelligentie (AI) op de privacysector tijdens een middag van interactieve discussies en netwerken. Dit evenement biedt onder meer inzicht in hoe AI-vraagstukken relevant zijn voor jouw werk en welke verantwoordelijkheden jouw kant op komen als privacy professional binnen dit snelgroeiende technologiedomein. 

Direct aanmelden

 

Waarom dit AI evenement

De sterke opkomst van AI en de bijbehorende AI-act brengen extra verantwoordelijkheden mee voor organisaties. Zowel op ethisch als juridisch vlak. De rol van de privacy officer en die van de functionaris gegevensbescherming is over de afgelopen jaren geprofessionaliseerd; AI-officers zijn in opkomst. Maar wat mag er van de privacy professional verwacht worden wanneer het op AI aankomt? Waar beginnen en eindigen de implicaties van AI voor mij? Krijg ik nu meer taken onder de AI Act? En, wat zijn onderwerpen die ik scherp in de gaten moet gaan houden tijdens mijn werkzaamheden? Hoe doen de voorlopers dit eigenlijk nu al en wat zijn hun verwachtingen? Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens het evenement: AI voor privacy professionals.

Voor wie

Ben jij een privacy professional, of kom jij veel in aanraking met privacyregelgeving, én wil je meer weten over de raakvlakken tussen AI en privacy (regelgeving)? Dan is dit hét evenement voor jou. Niet werkzaam als privacy professional, maar lijkt het je wel interessant? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Twijfel je of dit event interessant is voor jou, neem dan gerust contact met ons op.

Programma

13:00-13:30 Inloop
13:30-13:45 Welkomstwoord Jorden Bailey, Area Manager ICTRecht Eindhoven
13:45-14:15 Keynote Peter Kager (ICTRecht): AI voor privacy professionals
14:15-15:00 Interactieve paneldiscussie deel 1: De rol van privacy in AI-systemen en de gevolgen ervan
15:00-15:15 Pauze
15:15-16:00 Interactieve paneldisucssie deel 2: Risicomanagement bij AI-implementaties
16:00-17:00  Borrel

 

Maak kennis met alle sprekers

Word bijgepraat over relevante ontwikkelingen en discussieer mee tijdens een interactieve paneldiscussie met privacy officers van ASML, Philips en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Peter Kager Peter Kager

Chief Quality Officer (CQO) | ICTRecht

Peter is Chief Quality Officer (CQO) bij ICTRecht. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het borgen van de kwaliteit van werk. Met zijn jarenlange ervaring als privacy- en ICT-jurist zorgt hij ervoor dat opdrachtgevers continu krijgen wat zij van ICTRecht mogen verwachten: praktisch, deskundig en concreet advies. Daarnaast houdt hij zich bezig met het ontwikkelen en vernieuwen van alle bedrijfsprocessen van ICTRecht.

Markwijnhoven Mark Wijnhoven

Chief Privacy Officer (CPO) | ASML

Na zijn studie Rechten aan de Universiteit van Tilburg is Mark werkzaam geweest als advocaat. Volgende stop was TNT waar hij actief was op het gebied van individueel en collectief arbeidsrecht. Tijdens een spannend intermezzo in Argentinië ervoer hij de vele voordelen van la vida Latina en werd hij een ‘cuervo’. Terug in Nederland trad hij in dienst bij Philips, waar hij in verschillende rollen werkte, waarbij Privacy en Veiligheid centraal stonden. Hij is actief betrokken geweest bij de inzet van verschillende wereldwijde HR- en beveiligingstechnologieën, was lid van het wereldwijde cybercrisisteam en het mondiale hoofd van leveranciersbeveiliging. Momenteel werkt hij bij ASML als Chief Privacy Officer. Mark is Fellow in Information Privacy en heeft verschillende beveiligingscertificeringen.

thumbnail_DSC_0158 Sonja van Harten 

Lead Privacy Legal Counsel | IGT & PD team Philips

Als Philips lead Privacy Legal Counsel adviseert Sonja meerdere internationale teams over verschillende privacy-aangelegenheden. Zo biedt zij ondersteuning op het gebied van gegevensbescherming bij klinisch onderzoek, ontwikkeling van medische apparatuur, en voorzieningen op het gebied van service en support.

Ineke Litjens

Chief Privacy Officer (CPO) | TU Eindhoven

Jorden Bailey Jorden Bailey

Area Manager Eindhoven | ICTRecht

Jorden Bailey is Legal Counsel en Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Hij is gespecialiseerd in complexe juridische vraagstukken en het geven van praktische adviezen op het gebied van privacy. Jorden adviseert kleine organisaties, multinationals en alles wat daar tussenin zit. Ook is Jorden bij uitstek thuis in het adviseren over de inzet van biometrische technologieën, zoals gezichtsherkenning en is hij voor diverse organisaties aangesteld als Functionaris Gegevensbescherming.

 

Meer informatieMinder informatie

Praktische informatie

Datum en tijd:
Dinsdag 18 juni 2024 
13:00-17:00 

Locatie:
ICTRecht Eindhoven
Igluu, Lichttoren 32
Eindhoven

Deelnemen:
Deelname aan het evenement is kosteloos, maar registratie is vereist om jouw plaats te reserveren.

 

FG_03.21 Langer

 

Registreer je gratis hier