The Annotated AI Act

Auteur: Arnoud Engelfriet
Verwachte publicatie in februari 2023

Houd me op de hoogte
Information in English

Inhoud van het boek

De aankomende AI Act markeert een keerpunt in de regulering van kunstmatige intelligentie, en zet de legaliteit en ethiek van AI centraal. Deze Europese Verordening stelt strenge regels bij de toepassing van AI en hanteert daarbij een risicogebaseerde aanpak. Dit Engelstalige boek is je praktijkgids. Elk artikel van de Act wordt grondig geanalyseerd en besproken, met een focus op de praktische implicaties voor juridische professionals.

Wat biedt het boek je?

We ontrafelen de complexiteit van de wet door:

  • Praktische interpretaties van de regels en de context waarin ze moeten worden geplaatst.
  • Concrete voorbeelden die de theorie naar de praktijk vertalen.
  • Uitgebreide kruisverwijzingen die dieper inzicht bieden en de samenhang tussen verschillende artikelen verduidelijken.
  • Verbinding met de onderliggende beginselen van ´trustworthy AI’ zoals door de EU centraal gesteld.

Het boek bespreekt naast de AI Act zelf ook de AI Liability Directive en voor AI relevante bepalingen van de Product Liability Directive.

Met deze gids bij de hand ben je niet alleen in staat om te voldoen aan de eisen van de "AI Act", maar ook om een voorsprong te nemen in een snel evoluerende juridische omgeving. Het is een onmisbaar instrument voor elke legal professional die zich bezighoudt met AI en de regelgeving daaromtrent.

Het boek zal februari 2024 verschijnen. Op de hoogte blijven en als eerste kunnen bestellen, met voorintekenkorting? Laat dan nu uw gegevens achter.

Cover-AnnotatedAIAct (1)

Blijf op de hoogte van de publicatie

Wil je graag op de hoogte worden gehouden van de publicatie van dit boek? Vul dan vooral het formulier hiernaast in. Op deze manier krijg je van ons automatisch een seintje zodra je het boek kan bestellen.

ICTJ_01.2

 

Contactformulier

Auteur:

Arnoud Engelfriet

Arnoud Engelfriet

Chief Knowledge Officer (CKO)

Arnoud Engelfriet is Chief Knowledge Officer (CKO) en opleidingsdirecteur bij ICTRecht. In 2008 maakte Arnoud de overstap naar ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds...

Meer over Arnoud