Responsible AI
Waar staan we?

AI event KPMG & ICTRecht - 24 januari 2024

Er zijn geen plekken meer beschikbaar, aanmelden is dus niet meer mogelijk.

Op 24 januari bundelen KPMG en ICTRecht hun krachten tijdens hét AI event van het jaar. Er is een (voorlopig) politiek akkoord bereikt over de AI Act. Wat zijn de gevolgen van de laatste onderhandelingen in Brussel? We nemen je mee in waar we op dat moment staan en wat dit betekent voor onder andere de zorg, overheid en financiële sector. 

Logo KMPG & ICTRecht

Waarom dit AI event

AI raakt dieper ingebed in de maatschappij en we zijn steeds meer afhankelijk van AI en technologie. Maar hoe ga je verantwoord om met AI en met welke ethische en juridische kaders beheersen we het gebruik van AI? Hoe gaan we hier toezicht op houden? En wat verandert er door de opkomst van AI aan werk in de toekomst? Wat zijn de specifieke kwesties die spelen binnen verschillende sectoren? Antwoord op al deze vragen, krijg je tijdens het AI event: Responsible AI – Waar staan we? 

Voor wie

Ben jij een professional, werkzaam binnen of voor de zorg, overheid of financiële sector, én kom jij binnen jouw werk in aanraking met AI, dan mag je dit event niet missen. Niet in deze sectoren werkzaam, maar lijkt het je wel interessant? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Twijfel je of dit event interessant is voor jou, neem dan gerust contact met ons op.

Programma

13:00-13:30 Inloop
13:30-13:40 Welkomstwoord dagvoorzitters
13:40-14:10 Sander Klous (KPMG): Trusted AI”, de inzet van AI binnen de grenzen van het juridisch en ethisch kader
14:10-14:20 Recap dagvoorzitters
14:20-14:50 Sven Stevenson (Autoriteit Persoonsgegevens): Het toezichthoudersperspectief en AI
14:50-15:00 Recap dagvoorzitters
15:00-15:10 Pauze
15:10-15:55 Break-outs (geef je voorkeur aan bij de inschrijving)
15:55-16:05 Pauze
16:05-16:15  Recap dagvoorzitters
16:15-16:45 Arnoud Engelfriet (ICTRecht): Een juridische blik op de toekomst van werk door de opkomst van AI
16:45-17:00 Afsluiting dagvoorzitters
17:00-18:00 Borrel

Break-outs

Bekijk welke break-outs tijdens het event worden gegeven.

Break-out 1

"AI in de zorg: Hoe ga je van succesvolle AI-pilot naar daadwerkelijke inkoop?"

Spreker: Itte OveringProgram Manager Zorg (ICTRecht) 

Break-out 2

"AI-enabled medical devices: overlap tussen de voorgestelde AI Act en de MDR."

Sprekers: Marilou Jansen (MD), Senior Consultant Strategy & Operations | Health (KPMG) en Anouk Atema, Manager Digital Law | Health (KPMG)

Break-out 3

"De nut en noodzaak van een algoritmeboard in de publieke sector." 

Spreker: Frank van Praat, Director Responsible AI (KPMG) 

Break-out 4

"AI en digitalisering van het juridische werk in het overheidsdomein."

Spreker: Koen van Jaarsveld, Program Manager Overheid (ICTRecht) 

Break-out 5

"Juridische implicaties van het gebruik van AI in KYC onderzoek in de financiële sector."

Sprekers: Maarten van den Noordaa, Manager Digital Strategy | Fintech (KPMG) en Jasper Oomen, Consultant Digital Law | Financial Services (KPMG) 

 

Lees meerLees minder

Praktische informatie

Datum en tijd 
Woensdag 24 januari 2024 
13:00-18:00 

Locatie 
KPMG Amstelveen 
Laan van Langerhuize 1 
1186 DS Amstelveen 

Deelnemen 
Deelname aan het event is kosteloos. 

Direct inschrijven
FG_10.2 korter

Dagvoorzitters en sprekers

Maak kennis met de dagvoorzitters die je gedurende de dag zullen begeleiden en de sprekers van de keynotes en break-outs:


Dagvoorzitters

Sophie Verhoeven Sophie Verhoeven

Senior Consultant Digital Law | ENR & Mobility bij KPMG 

Sophie is gespecialiseerd in (data) compliance, IT, contracteren, privacy en intellectueel eigendom. Zij deed hiertoe ruime ervaring op binnen de zorg-, energie- en mobiliteitssector. Sophie heeft veel affiniteit met data en AI en heeft hiertoe verschillende klanten geholpen bij het ontwerpen van data- en intellectueel eigendom strategieën, vertaling van wet- en regelgeving naar concrete organisatorische en technische maatregelen en het contractueel vastleggen van belangrijke afspraken.


Machiel Takens Machiel Takens

Program Manager AI bij ICTRecht

Machiel is als Program Manager binnen ICTRecht verantwoordelijk voor alle diensten op het gebied van AI. Ook werkt Machiel als Legal Counsel op het gebied van AI, ICT-contracten en privacy. Hij helpt organisaties bij de implementatie van juridische en ethische kaders met betrekking tot het verantwoord ontwikkelen en gebruiken van AI.   


Sprekers

Sander_Kous Sander Klous

Partner Data & Analytics bij KPMG

Sander heeft sinds 2010 de leiding over het Big Data Analytics-team bij KPMG. Hij promoveerde op het gebied van de hoge-energiefysica. Eerder werkte hij bij het Nationaal instituut voor subatomaire fysica (NIKHEF) en deed hij verschillende projecten bij de deeltjesversneller op CERN. Klous ontving verschillende subsidies en prijzen met betrekking tot high performance distributed computing en publiceerde tal van artikelen op dit gebied. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring op gebied van large scale distributed computing, real-time systems en data processing technologies.


arnoudengelfriet Arnoud Engelfriet

Chief Knowledge Officer bij ICTRecht

Arnoud Engelfriet is Chief Knowledge Officer (CKO) en opleidingsdirecteur bij ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Met zijn informatica-achtergrond richt hij zich graag op complexe technisch/juridisch ICT-vraagstukken en softwarelicenties (met name open source).


Sven Stevenson Sven Stevenson

Program Director Coordination (Supervision on) Algorithms bij Autoriteit Persoonsgegevens (Dutch DPA) 

Sven Stevenson is sinds 2023 programmadirecteur van de Directie Coördinatie Algoritmes (DCA) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Hij geeft vorm aan de opbouw van het algoritmetoezicht in Nederland en werkt met andere toezichthouders aan de voorbereidingen op de AI Act. De DCA schrijft twee keer per jaar de Rapportage AI- & Algoritmerisico’s Nederland. Eerder was hij meer dan tien jaar werkzaam bij De Nederlandsche Bank.


Anouk Atema Anouk Atema

Manager Digital Law | Health bij KPMG 

 


itteovering Itte Overing

Program Manager Zorg bij ICTRecht

Itte is binnen ICTRecht verantwoordelijk voor alle diensten in de zorg. Ook is zij binnen deze sector actief als Legal Counsel en trainer. Zij adviseert over databeschikbaarheid, medische software en IT-contracten in de zorg. Door haar werkervaring begrijpt zij enerzijds de wens om te versnellen, en anderzijds het belang van de kwaliteit en veiligheid van de digitale transformatie.  


Frank van Praat Frank van Praat

Director Responsible AI bij KPMG

Frank van Praat is director bij KPMG en leidt het Responsible AI team. Hij heeft samen met collega's uit Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten de methode ontwikkeld voor het beheersen en auditen van AI-systemen en complexe algoritmen. Hij is zijn carrière gestart als programmeur en heeft zich bij KPMG verder ontwikkeld op het gebied van IT-Assurance en IT-Risk management, Data-analyse en de menselijke kant van AI. 


Koen van Jaarsveld Koen van Jaarsveld

Program Manager Overheid bij ICTRecht

Koen is binnen ICTRecht verantwoordelijk voor alle diensten in de publieke sector. Sinds 2015 heeft hij voor diverse Rijks- en lokale overheden gewerkt en kan vaak de complexe behoefte van onze opdrachtgevers snel doorgronden en heeft een sterk gevoel voor bestuurlijke sensitiviteit. Daarnaast is Koen gespecialiseerd in technologie voor de juridische sector in het algemeen en in die rol ook verantwoordelijk voor de kennis en de inzet van Legal Tech binnen ICTRecht


Marilou_Jansen Marilou Jansen (MD)

Senior Consultant Strategy & Operations | Health bij KPMG

Marilou is opgeleid als arts en heeft gewerkt als arts-assistent in verschillende ziekenhuizen en als arts-onderzoeker. Als onderzoeker richtte zij zich op innovaties binnen de chirurgie en de effecten van de invoering van nieuwe wetgeving betreffende software en de bijbehorende verantwoordelijkheden van zorgprofessionals. Haar praktijkkennis past Marilou binnen KPMG toe bij  uiteenlopende projecten binnen de gezondheidszorg. Dit kan variëren van strategische adviesprojecten, tot margeverbetering en zorgpadoptimalisatie.


Maarten_van_der_Noordaa Maarten van der Noordaa

Manager Digital Strategy | Fintech bij KPMG

Maarten is een manager in het Digital Strategy team van KPMG en is actief in de financiële sector. Binnen deze sector richt hij zich zowel op traditionele partijen zoals de grootbanken, maar ook op de innovatieve FinTechs en sinds kort ook Crypto partijen. Door actief te zijn bij deze verschillende type bedrijven heeft hij een integraal beeld van wat er speelt op het snijvlak van innovatie en regelgeving binnen de financiële sector.


Jasper Oomen Jasper Oomen

Consultant Digital Law | Financial Services bij KPMG

Jasper maakt deel uit van het Digital Law-team bij KPMG en beschikt over een achtergrond in het financieel recht. Zijn focus ligt op projecten waar de regelgeving van financiële instellingen en technologie samenkomen. In die hoedanigheid heeft hij onder meer bijgedragen aan het opzetten van een internationale samenwerking voor het delen van ESG-gegevens door financiële instellingen. Daarnaast ondersteunt hij diverse financiële instellingen bij het aanpassen van processen en beleidstukken om aansluiting te vinden bij nieuwe wet- en regelgeving.

Meer informatieMinder informatie

Vragen? Stel ze hier

 

 

 

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Petrol RGB

 

Laat je gegevens achter