Om in te spelen op de aankomende Europese AI Act, AI Liability Directive en cybersecuritywetgeving is het belangrijk om te leren hoe AI op hoofdlijnen werkt, welke ethische implicaties dit geeft en wat de aankomende Europese regelgeving hierover te zeggen heeft.
De opkomst van Artificial Intelligence en machine learning roept veel juridische vragen op: wanneer is de inzet van AI in een bedrijfsproces wettig en ethisch te rechtvaardigen? Welke informatie moeten gebruikers van AI verstrekken? Welke vormen van toezicht of controle op AI zijn vereist onder de AI Act?
De aankomende Europese AI Act, AI Liability Directive en cybersecuritywetgeving zet deze vragen op scherp: vanaf 1 januari moeten hier concrete antwoorden op komen. In deze training leer je op hoofdlijnen hoe AI werkt, welke ethische implicaties dit geeft en wat de aankomende Europese regelgeving hierover te zeggen heeft.
Na deze training kun je als deelnemer:
Vóór de praktijkmiddag kan je zelfstandig aan de hand van webinars (1 uur) de basisstof opnemen en door middel van e-learnings (2 uur) oefenen met hoe je deze kunt toepassen. Tijdens de praktijkmiddag zal je met de docent en andere deelnemers aan de slag gaan met uitdagende casussen.
Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.
Advocaten kunnen voor deze cursus 4 opleidingspunten toekennen op grond van artikel 4.4 van de Verordening op de advocatuur.
Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 445,- exclusief btw
Duur:
Één dagdeel
Tijd:
12:45 uur - 16:30 uur
Startdatum:
17 oktober 2024
3 december 2024
Wil jij je (verder) specialiseren in privacyrecht? Deze training is in combinatie met andere modules, tegen een voordeliger tarief, als volledige Opleiding tot Privacy Officer te volgen. Tijdens deze opleiding leer je fundamentele privacyvraagstukken te beantwoorden en te vertalen naar stappenplannen, beheersingsmaatregelen of juridisch gedegen stellingen.
Bekijk de opleiding voor meer informatie of neem contact met ons op.
Na de theorie doorgenomen te hebben, ga je tijdens onze trainingen aan de slag met interactieve (workshop) elementen, zoals rollenspellen en real life cases. Zo maken we een vertaalslag naar de praktijk en bieden we jou praktische handvatten.
Onze trainingsprogramma’s worden opgesteld door onze eigen specialisten en zij zullen ook de trainingen verzorgen. Zij spreken vanuit cases waarin zij dagelijks adviseren. Enkele trainingen die buiten onze expertise vallen, worden verzorgd door branchespecialisten.
Bij ons volg je een training in een kleine groep, zodat we aandacht kunnen geven aan al onze deelnemers. Heb je tussendoor vragen? Eén van onze opleidingscoördinatoren zal fungeren als je vaste contactpersoon. Al onze trainingen op locatie zijn inclusief catering.
Wij zijn door de NOvA erkend als opleidingsinstelling in het kader van de PO. Daarnaast zijn we door de IAPP benoemd als 'Official Training Partner' en 'Official CPE Provider'.
Heb je een vraag met betrekking tot de ICTRecht Academy? Neem gerust contact op!
Heb je een klacht? Dat is heel vervelend, maar toch horen we die graag. Geef het graag aan ons door via het klachtenformulier.
Meld je nu aan voor één van de nieuwsbrieven van ICTRecht en blijf op de hoogte van onderwerpen zoals AI, contracteren, informatiebeveiliging, e-commerce, privacy, zorg & ICT en overheid.