Inhouse trainingen

Wil jij de kennis op het gebied van ICT-recht, privacy of AI binnen jouw organisatie vergroten? Dan is een inhouse training iets voor jou. Wij verzorgen op maat gemaakte inhouse trainingen over onderwerpen als ICT-contracten, de Europese privacywetgeving (AVG), security en AI. 

Vraag een offerte aan Bekijk een voorbeeld

Volledig op maat gemaakt

Wij ontwikkelen de inhouse training volledig op maat voor jouw organisatie, waarbij we voorbeelden uit jouw eigen praktijk in het lesprogramma verwerken. 

Waarom voor ons kiezen? Hier zijn vijf goede redenen:
  • Interactieve sessies: leer actief en betrokken, met veel ruimte voor discussie en vragen. 
  • Uitgebreide expertise: onze trainers, tevens adviseurs, beschikken over gespecialiseerde kennis én praktijkervaring in ict-recht, AI, privacy en security.
  • Geschikt voor elke doelgroep: we hebben een bewezen staat van dienst in het verzorgen van trainingen voor diverse doelgroepen: van juristen tot HR-medewerkers, marketeers, security-professionals, techneuten en meer.
  • Flexibiliteit in duur en locatie: stem de training af op jouw agenda en behoeften.
  • Praktijkgericht: onze trainingen zijn volledig afgestemd op jouw specifieke behoeften en zijn gericht op directe toepassing in de praktijk.
ICTRECHT Illustratie 4 specialisten - Paars RGB

Voorbeeld inhouse training

Benieuwd naar een voorbeeld van een op maat gemaakte training? Bekijk hieronder twee praktijkvoorbeelden van een op maat gemaakte training voor jouw team of organisatie.

Opzet inhouse training ChatGPT

Ontdek hoe je AI verantwoord kunt integreren binnen de werkzaamheden van jouw team. Doe diepgaande kennis op over Large Language Models (LLM’s) en het genereren van effectieve prompts voor werkgerelateerde taken. De training behandelt zowel de compliance van AI-gebruik als de praktische kant ervan. 

Bekijk een conceptprogramma van een training van 3,5 uur: 

13.00 – 13.15 uur
Introductie
De trainer stelt zich voor en we bespreken de inhoud en opzet van het programma. Ook brengen we de behoeften van de deelnemers verder in kaart. Wat verwachten ze van de training? Zijn er praktijkvoorbeelden of juridische vraagstukken waar deelnemers tegenaan lopen?

13.15 – 13.45 uur  
AI, ChatGTP en Large Language Models (LLM's)

We staan stil bij het ontstaan van AI en de recente ontwikkelingen. Welke mogelijkheden biedt AI? Welke verschillende soorten AI zijn er?


13.45 – 14.30 uur
ChatGTP binnen de praktijk
Welke mogelijkheden biedt AI en welke valkuilen of risico’s zijn er? Waar moet je als kantoor op letten als medewerkers AI gaan gebruiken bij de werkzaamheden? Hoe ziet de toekomst van de  praktijk eruit met de komst van AI? 

14.30 – 15.00 Pauze

15.00 – 16.30
Het formuleren van prompts
Het tweede gedeelte van de training is met name praktisch.
• Hoe formuleer je de juiste prompts.
• Het belang van context en itereren bij het
genereren van teksten.

Lees meerLees minder

Opzet inhouse training Privacy

Til de waarborging van privacy en de bescherming van persoonsgegevens naar een hoger niveau binnen jouw organisatie door het volgen van één van onze privacytrainingen. 

We bieden aangepaste programma’s aan voor afdelingen als IT, HR, marketing, met een sterke nadruk op praktische toepassing op het werk. 

Bekijk een conceptprogramma van een training van een volledige dag: 

9.30 – 10.00 uur
Introductie
Medewerkers zijn bekend met het onderwerp privacy, maar wat houdt privacy eigenlijk in? Welke onderwerpen komen aan bod tijdens de training? Zijn er praktijkvoorbeelden, juridische vraagstukken waar deelnemers tegenaan lopen? Daarnaast zullen wij enkele quizvragen stellen, zodat wij het niveau kunnen peilen en deelnemers gelijk geprikkeld worden.

10.00 – 11.00 uur
Persoonsgegevens en grondslagen
Om een goed beeld te krijgen van privacy, is het voor de deelnemers onder andere van belang dat zij weten wat een persoonsgegeven is, maar ook wat de beginselen zijn en welke grondslagen er zijn. Welke (bijzondere) persoonsgegevens worden binnen het bedrijf verwerkt? En op basis van welke grondslag gebeurt dat? Wat betekent het verwerken van persoonsgegevens? Wanneer is de AVG van toepassing en wanneer niet?

11.00 – 11.15 uur 
Pauze

11.15 – 12.15
Rolverdeling
Wat is een verwerkingsverantwoordelijke? En wat is een verwerker? Welke afspraken moeten partijen maken? Wanneer moet er een verwerkersovereenkomst worden gesloten? Mogen persoonsgegevens binnen de organisatie worden doorgegeven?

12.15 – 13.00 uur
Lunchpauze

13.00 – 13.30 uur
Quiz
De quiz is een korte recap van het trainingsprogramma dat ’s ochtends aan bod is gekomen. Zo kunnen de deelnemers de leerstof gelijk toepassen.

13.30 – 14.30 uur 
Datalekken
Gebeurt er iets met persoonsgegevens dat niet de bedoeling is, dan is er sprake van een datalek. Medewerkers moeten een datalek kunnen herkennen, en ze moeten weten wat te doen in geval van een datalek, bijvoorbeeld intern melden. In welke situatie moet het datalek worden gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens? En wanneer moeten betrokkenen worden geïnformeerd? Bij dit onderdeel zullen wij ook kort stilstaan bij de onderwerpen handhaving en toezicht.

14.30 – 15.15 uur
Telecommunicatiewet: opt-in en opt-out
Voor het gebruik van cookies en het versturen van nieuwsbrieven is in de meeste gevallen toestemming nodig. Op welke manier dient toestemming gevraagd te worden? Wat is het verschil tussen opt-in en opt-out?

15.15 – 15.30 uur
Pauze

15.30- 16.15
Casus
Verschillende onderwerpen die zijn besproken tijdens de training komen terug in de casus. De deelnemers krijgen de gelegenheid om (in groepen) de casusvragen te beantwoorden. Op deze manier kunnen zij oefenen met de leerstof.

16.15 – 17.00 uur
Plenaire bespreking casus, Q&A en two-minute paper
De training wordt afgesloten met het klassikaal bespreken van de casus. Ook is er ruimte voor eventuele vragen die nog niet zijn beantwoord. We sluiten de training af met een two-minute paper waarbij deelnemers de volgende vraag krijgen voorgeschoteld: wat is het belangrijkste wat jij meeneemt uit deze training? Deelnemers krijgen 2 minuten de tijd om het antwoord op deze vraag in enkele zinnen te verwoorden. Vervolgens delen de deelnemers klassikaal wat ze hebben opgeschreven en kunnen deelnemers op elkaar reageren.

Lees meerLees minder

Kwaliteit

NOvA-erkend
Door de Nederlandse Orde van Advocaten is de ICTRecht Academy erkend als opleidingsinstelling in het kader van de PO (Onderhoud Vakbekwaamheid). Op verzoek kan de inhouse training als PO-training voor advocaten worden gegeven. 

IAPP-erkend
Door de International Association of Privacy Professionals is ICTRecht erkend als official CPE Provider. Dat geeft je de mogelijkheid om CPE punten te verdienen, die privacyprofessionals nodig hebben om hun IAPP certificeringen (zoals CIPP/E) te behouden.

PO-IAPP

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij stellen een op maat gemaakte offerte voor je op en streven ernaar om je binnen één of twee werkdagen van een reactie te voorzien.

 

FG_03.2