Boeken/e-books

Ben jij op zoek naar juridisch advies over internetrecht of privacy in gewone taal? Wil je nalezen waar je aan toe bent als internetondernemer, bijvoorbeeld als webwinkelier of hostingbedrijf? Dan zijn onze boeken met praktisch juridisch advies iets voor jou.

Boeken

Met onze boeken krijg je alle relevante juridische informatie over je vakgebied. Elk boek is voorzien van een aantal handige checklists waarmee je kunt nagaan of je aan de wet voldoet.

AI and algorithms

Dit Engelstalige boek biedt inzicht in de veranderende Europese AI-wetgeving, inclusief ethische richtlijnen en verantwoordingsmechanismen, en stelt lezers in staat de wet en richtlijnen te analyseren en toe te passen in praktijksituaties.

Annotated AI Act

Publicatie datum: Augustus 2024

Dit Engelstalige boek biedt een praktijkgids voor de aankomende Europese AI Act, waarin strenge regels en ethische overwegingen centraal staan. Het analyseert elk artikel van de Act, vertaalt theoretische concepten naar praktische toepassingen en biedt uitgebreide kruisverwijzingen en connecties met de principes van 'trustworthy AI' zoals door de EU gesteld. 

ICT & recht

Technologie en recht is een functioneel vakgebied dat ook nog eens verandert door de tijd. Langs de lijnen van de kern grondrechten van de informatiemaatschappij (privacy, IE, informatievrijheid en ondernemingsvrijheid) geeft dit boek een overzicht van de juridische kaders rondom technologische ontwikkelingen. 

Van artificial intelligence tot zoekfunctie

Van dossierdoorspitsoftware tot intakechatdiensten of zelfs automatisch bezwaar makende bots. De klassieke advocaat die uit het blote hoofd pleit en dossiers nog weegt, moest maar uitkijken: de pleitrobot stond zich warm te draaien in de coulissen. Zo ver is het nog niet – en zal het wat ons betreft ook niet komen. Legal tech gaat ons vele veranderingen brengen, maar op een heel andere manier dan we denken.

European Data Protection 3rd edition | Paperback

European Data Protection, Third Edition is het officiële tekstboek voor het Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) programma. Het behandelt de GDPR en gerelateerde wetten, en bespreekt belangrijke onderwerpen zoals verwerkingscriteria, verplichtingen voor het verstrekken van informatie en territoriale en materiële reikwijdte. 

Handboek AVG Compliance in de praktijk

Editie 2021 van het 'Handboek AVG Compliance in de praktijk' is gereviseerd om de laatste ontwikkelingen mee te nemen. Alle checklists en actiepunten zijn bijgeschaafd en uitgewerkt zodat jij volgens de laatste stand van zaken aan de slag kunt.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een van de belangrijkste Europese wetten van de huidige periode. Het strenge regime voor omgang met persoonsgegevens is ongekend, net als de boetes en andere sancties die kunnen volgen. Hoe ga je daarmee om? Dit boek helpt je daarbij.  

De wet op internet

De belangrijkste wetgeving op internet in duidelijke taal: van online auteursrecht en privacy tot aansprakelijkheid van bloggers en forumsites en computercriminaliteit.

Deze titel is uitverkocht en wordt niet meer bijgedrukt. Wij raden je het boek ICT & Recht aan als modern alternatief.

Handboek ICT-contracten

Editie 2023/24 van het succesvolle ‘Handboek ICT-contracten’ is geheel herzien: een uitgebreid theoretisch kader behandelt de kernpunten van ieder ICT-contract, gevolgd door meer dan 120 modelclausules met alternatieven en onderbouwingen per alternatief en bijna 40 systematisch opgebouwde modelcontracten. 

Ebooks via LI Library

Wil je liever een digitaal boek aanschaffen in plaats van een papieren editie? Via LI Library zijn onze boeken digitaal beschikbaar, toegankelijk en integraal doorzoekbaar.

Lees meer