Boeken/ebooks

Bent u op zoek naar juridisch advies over internetrecht of privacy in gewone taal? Wilt u nalezen waar u aan toe bent als internetondernemer, bijvoorbeeld als webwinkelier of hostingbedrijf? Dan zijn onze boeken met praktisch juridisch advies iets voor u.

Boeken

Met onze boeken krijgt u alle relevante juridische informatie over uw vakgebied. Elk boek is voorzien van een aantal handige checklists waarmee u kunt nagaan of u aan de wet voldoet.

Van artificial intelligence tot zoekmachine (pre-order)

Legal tech, het is een van de grootste hypewoorden de laatste jaren. Technologie om de juridische sector te ondersteunen, maar vooral te transformeren.

Van dossierdoorspitsoftware tot intakechatdiensten of zelfs automatisch bezwaar makende bots. De klassieke advocaat die uit het blote hoofd pleit en dossiers nog weegt, moest maar uitkijken: de pleitrobot stond zich warm te draaien in de coulissen. Zo ver is het nog niet – en zal het wat ons betreft ook niet komen. Legal tech gaat ons vele veranderingen brengen, maar op een heel andere manier dan we denken.

Pre-order nu het boek en ontvang het in december!

Handboek AVG Compliance in de praktijk

Editie 2021 van het 'Handboek AVG Compliance in de praktijk' is gereviseerd om de laatste ontwikkelingen mee te nemen. Alle checklists en actiepunten zijn bijgeschaafd en uitgewerkt zodat u volgens de laatste stand van zaken aan de slag kunt.

Met modellen en stappenplannen voor de belangrijkste privacydocumenten, -processen en verplichtingen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De Algemene Verordening Gegevensbescherming

Sinds 25 mei 2018 heeft de AVG de Wet bescherming persoonsgegevens vervangen. In 99 artikelen wordt een geheel vernieuwd regime voor de omgang met persoonsgegevens neergezet. Nieuwe terminologie en strenge nieuwe regels, met hoge boetes: hoe daarmee om te gaan? Dit naslagwerk helpt u daarbij. Editie 2021 bevat voor zowel AVG als Uitvoeringswet duiding, jurisprudentie en Opinies van het Comité en de Autoriteit Persoonsgegevens.

Handboek ICT-contracten

Editie 2020/21 van het succesvolle ‘Handboek ICT-contracten’ is geheel herzien: een uitgebreid theoretisch kader behandelt de kernpunten van ieder ICT-contract, gevolgd door meer dan 100 modelclausules met alternatieven en onderbouwing per alternatief en meer dan 40 systematisch opgebouwde modelcontracten. Het theoretisch kader gaat uit van vijf aandachtspunten: kwaliteit en prijs, intellectueel eigendom, data-toegang, persoonsgegevens en continuïteit van dienstverlening.

De wet op internet

De belangrijkste wetgeving op internet in duidelijke taal: van online auteursrecht en privacy tot aansprakelijkheid van bloggers en forumsites en computercriminaliteit.

Iemand googelen, is dat gewoon raadplegen van een openbare bron of een grove privacyschending? Wanneer maakt een hyperlink inbreuk op auteursrechten, en is ‘googelen’ eigenlijk geen merkinbreuk? Hoe moet je omgaan met open source, en hoe zit het met een webwinkel die niet doet wat hij belooft? Wat gaat de nieuwe Europese privacywet ons brengen?

Ebooks via LI Library

Wilt u liever een digitaal boek aanschaffen in plaats van een papieren editie? Via LI Library zijn onze boeken digitaal beschikbaar, toegankelijk en integraal doorzoekbaar.

Lees meer

Tijdschrift abonnement
'ICTRecht in de praktijk' 

Met een abonnement op ons tijdschrift 'ICTRecht in de praktijk' ontvangt u ieder kwartaal vakartikelen, overzichten van wetgeving en andere direct toepasbare informatie.

Lees meer