Boeken/e-books

Ben jij op zoek naar juridisch advies over internetrecht of privacy in gewone taal? Wil je nalezen waar je aan toe bent als internetondernemer, bijvoorbeeld als webwinkelier of hostingbedrijf? Dan zijn onze boeken met praktisch juridisch advies iets voor jou.

Boeken

Met onze boeken krijg je alle relevante juridische informatie over je vakgebied. Elk boek is voorzien van een aantal handige checklists waarmee je kunt nagaan of je aan de wet voldoet.

ICT & recht

Technologie en recht is een functioneel vakgebied dat ook nog eens verandert door de tijd. Langs de lijnen van de kern grondrechten van de informatiemaatschappij (privacy, IE, informatievrijheid en ondernemingsvrijheid) geeft dit boek een overzicht van de juridische kaders rondom technologische ontwikkelingen. Aan de hand van vele voorbeeldcasussen en dilemma’s leer je het geleerde in de praktijk te brengen. Je leert actief te zoeken binnen relevante jurisprudentie en wetgeving en daarmee praktische oplossingen te schetsen voor gegeven casussen.

Nu met 40% zomerkorting.

Van artificial intelligence tot zoekfunctie

Legal tech, het is een van de grootste hypewoorden de laatste jaren. Technologie om de juridische sector te ondersteunen, maar vooral te transformeren.

Van dossierdoorspitsoftware tot intakechatdiensten of zelfs automatisch bezwaar makende bots. De klassieke advocaat die uit het blote hoofd pleit en dossiers nog weegt, moest maar uitkijken: de pleitrobot stond zich warm te draaien in de coulissen. Zo ver is het nog niet – en zal het wat ons betreft ook niet komen. Legal tech gaat ons vele veranderingen brengen, maar op een heel andere manier dan we denken.

European Data Protection 3rd edition | Paperback

Een must-read voor wereldwijde dataprofessionals, "European Data Protection, Third Edition" is het officiële tekstboek voor het Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) programma. Het behandelt de GDPR en gerelateerde wetten, en bespreekt belangrijke onderwerpen zoals verwerkingscriteria, verplichtingen voor het verstrekken van informatie en territoriale en materiële reikwijdte. Het boek bevat ook nieuwe inhoud over de Brexit, de ePrivacy-verordening, de Schrems II-zaak, het Trans-Atlantische Gegevensprivacykader en andere belangrijke kwesties op het gebied van gegevensbescherming.

Handboek AVG Compliance in de praktijk

Editie 2021 van het 'Handboek AVG Compliance in de praktijk' is gereviseerd om de laatste ontwikkelingen mee te nemen. Alle checklists en actiepunten zijn bijgeschaafd en uitgewerkt zodat jij volgens de laatste stand van zaken aan de slag kunt.

Met modellen en stappenplannen voor de belangrijkste privacydocumenten, -processen en verplichtingen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De Algemene Verordening Gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een van de belangrijkste Europese wetten van de huidige periode. Het strenge regime voor omgang met persoonsgegevens is ongekend, net als de boetes en andere sancties die kunnen volgen. Hoe ga je daarmee om?

Dit boek helpt je daarbij. Elk artikel van de AVG en de Nederlandse Uitvoeringswet wordt in detail besproken: wat betekenen relevante termen, hoe moeten de regels worden opgevat en in welke context moeten zij worden geplaatst. 

De wet op internet

De belangrijkste wetgeving op internet in duidelijke taal: van online auteursrecht en privacy tot aansprakelijkheid van bloggers en forumsites en computercriminaliteit.

Iemand googelen, is dat gewoon raadplegen van een openbare bron of een grove privacyschending? Wanneer maakt een hyperlink inbreuk op auteursrechten, en is ‘googelen’ eigenlijk geen merkinbreuk? Hoe moet je omgaan met open source, en hoe zit het met een webwinkel die niet doet wat hij belooft? Wat gaat de nieuwe Europese privacywet ons brengen?

Handboek ICT-contracten

Editie 2023/24 van het succesvolle ‘Handboek ICT-contracten’ is geheel herzien: een uitgebreid theoretisch kader behandelt de kernpunten van ieder ICT-contract, gevolgd door meer dan 120 modelclausules met alternatieven en onderbouwingen per alternatief en bijna 40 systematisch opgebouwde modelcontracten. Het theoretisch kader gaat uit van zes principes: kwaliteit en prijs, continuïteit van dienstverlening, data-toegang, persoonsgegevens, intellectueel eigendom en contractbeheer.

Ebooks via LI Library

Wil je liever een digitaal boek aanschaffen in plaats van een papieren editie? Via LI Library zijn onze boeken digitaal beschikbaar, toegankelijk en integraal doorzoekbaar.

Lees meer