AI Governance & Compliance:
Een Praktische Introductie

Om in te spelen op de aankomende Europese AI Act, AI Liability Directive en cybersecuritywetgeving is het belangrijk om te leren hoe AI op hoofdlijnen werkt, welke ethische implicaties dit geeft en wat de aankomende Europese regelgeving hierover te zeggen heeft.

Vraag informatie aan
Direct inschrijven

Training in het kort

Locatie:
Utrecht

Kosten:
€445 exclusief btw

Datum:
12 maart 2024

Duur:
Dagdeel

Tijd:
12:30 uur - 16:45 uur

Direct inschrijven
ICTRECHT Illustratie academy - Paars RGB

Informatie over de training

De opkomst van Artificial Intelligence en machine learning roept veel juridische vragen op: wanneer is de inzet van AI in een bedrijfsproces wettig en ethisch te rechtvaardigen? Welke informatie moeten gebruikers van AI verstrekken? Welke vormen van toezicht of controle op AI zijn vereist onder de AI Act?

De aankomende Europese AI Act, AI Liability Directive en cybersecuritywetgeving zet deze vragen op scherp: vanaf 1 januari moeten hier concrete antwoorden op komen. In deze training leer je op hoofdlijnen hoe AI werkt, welke ethische implicaties dit geeft en wat de aankomende Europese regelgeving hierover te zeggen heeft.

Na deze training kun je als deelnemer:

  • De werking van AI op hoofdlijnen schetsen
  • De risico's en ethische bezwaren bij inzet van AI duiden
  • Het relevante wettelijke (en soft law) kader schetsen bij een casus
  • In een casus compliance risico’s identificeren en oplossingsrichtingen voorstellen

Vóór de praktijkmiddag kan je zelfstandig aan de hand van webinars (1 uur) de basisstof opnemen en door middel van e-learnings (2 uur) oefenen met hoe je deze kunt toepassen. Tijdens de praktijkmiddag zal je met de docent en andere deelnemers aan de slag gaan met uitdagende casussen.

Bij deelname aan deze training ontvang je 10% korting op het boek: "AI and algorithms: Mastering Legal and Ethical Compliance", dat later dit jaar zal verschijnen. We houden je hiervan op de hoogte. Het boek is geschreven door je trainer Arnoud Engelfriet.

Ook ontvang je 10% korting op de opleiding tot AI Compliance Officer.

Meer informatieMinder informatie

Doelgroep:

Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Advocaten kunnen voor deze cursus 4 opleidingspunten toekennen op grond van artikel 4.4 van de Verordening op de advocatuur.

Trainer

Arnoud Engelfriet

Arnoud Engelfriet

Chief Knowledge Officer (CKO)

Arnoud Engelfriet is Chief Knowledge Officer (CKO) en opleidingsdirecteur bij ICTRecht. In 2008 maakte Arnoud de overstap naar ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds...

Meer over Arnoud
"Ik ben heel tevreden over de cursus 'AI Governance en Compliance’. De combinatie van e-learning en een fysieke bijeenkomst waren m.i. prima passend bij dit voor vele nog nieuwe terrein. Het is ook een prima aanvulling voor menig jurist, compliance officer en/of CIPP/E gecertificeerde." 

- Bart Theunissen - Juridisch adviseur bij VECOZO

Onze opleidingen 

Ben je jurist en wil jij je (verder) specialiseren in ICT-recht of privacyrecht? Of zoek je een opleiding tot Functionaris Gegevensbescherming? Kijk dan zeker even bij onze opleidingen. Deze starten tweemaal per jaar en bestaan uit online lesvormen, (en indien gewenst) uitgebreid met klassikale werkcolleges. Gemiddeld staan voor deze opleidingen 56 PO-punten.

Bekijk onze opleidingen
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kun je informatie aanvragen of aangeven dat je gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar jouw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.

 

 

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Paars RGB