AI Governance & Compliance:
een praktische introductie

Om in te spelen op de aankomende Europese AI Act, AI Liability Directive en cybersecuritywetgeving is het belangrijk om te leren hoe AI op hoofdlijnen werkt, welke ethische implicaties dit geeft en wat de aankomende Europese regelgeving hierover te zeggen heeft.

Vraag informatie aan
Direct inschrijven

Informatie over de training

De opkomst van Artificial Intelligence en machine learning roept veel juridische vragen op: wanneer is de inzet van AI in een bedrijfsproces wettig en ethisch te rechtvaardigen? Welke informatie moeten gebruikers van AI verstrekken? Welke vormen van toezicht of controle op AI zijn vereist onder de AI Act?

De aankomende Europese AI Act, AI Liability Directive en cybersecuritywetgeving zet deze vragen op scherp: vanaf 1 januari moeten hier concrete antwoorden op komen. In deze training leer je op hoofdlijnen hoe AI werkt, welke ethische implicaties dit geeft en wat de aankomende Europese regelgeving hierover te zeggen heeft.

Na deze training kun je als deelnemer:

  • De werking van AI op hoofdlijnen schetsen
  • De risico's en ethische bezwaren bij inzet van AI duiden
  • Het relevante wettelijke (en soft law) kader schetsen bij een casus
  • In een casus compliance risico’s identificeren en oplossingsrichtingen voorstellen

Vóór de praktijkmiddag kan je zelfstandig aan de hand van webinars (1 uur) de basisstof opnemen en door middel van e-learnings (2 uur) oefenen met hoe je deze kunt toepassen. Tijdens de praktijkmiddag zal je met de docent en andere deelnemers aan de slag gaan met uitdagende casussen.

Bij deelname aan deze training ontvang je 10% korting op het boek: "AI and algorithms: Mastering Legal and Ethical Compliance", dat later dit jaar zal verschijnen. We houden je hiervan op de hoogte. Het boek is geschreven door je trainer Arnoud Engelfriet.

Ook ontvang je 10% korting op de opleiding tot AI Compliance Officer.

Doelgroep:

Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Advocaten kunnen voor deze cursus 4 opleidingspunten toekennen op grond van artikel 4.4 van de Verordening op de advocatuur.

Meer informatieMinder informatie

Training in het kort

Locatie:
Utrecht

Kosten:
€ 445,- exclusief btw

Duur:
Één dagdeel

Tijd:
12:30 uur - 16:45 uur

Startdatum:
28 mei 2024
17 oktober 2024

Direct inschrijven

ICTRECHT Illustratie academy - Paars RGB

Liever onze volledige opleiding tot Privacy Officer volgen?

Wil jij je (verder) specialiseren in privacyrecht? Deze training is in combinatie met andere modules, tegen een voordeliger tarief, als volledige Opleiding tot Privacy Officer te volgen. Tijdens deze opleiding leer je fundamentele privacyvraagstukken te beantwoorden en te vertalen naar stappenplannen, beheersingsmaatregelen of juridisch gedegen stellingen. 

Bekijk de opleiding voor meer informatie of neem contact met ons op.

Opleiding tot Privacy Officer

ICTRECHT Illustratie meeting klassikaal - Oker RGB korter

Neem gerust contact op

Heb je vragen over deze training of twijfel je of deze training op jouw leerdoelen aansluit? Wij denken graag met je mee. Vul het formulier hiernaast in om informatie aan te vragen of gebeld te worden. Wij streven ernaar jouw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.

 

 

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Paars RGB