Themadag security

De AVG vereist dat ‘passende beveiligingsmaatregelen’ moeten worden getroffen. Het is daarom belangrijk dat de FG minstens over basiskennis beschikt op het gebied van informatiebeveiliging en inzicht heeft in de risico’s rond informatiebeveiliging. Deze themadag wordt verzorgd door onze privacy & security manager, een ervaren hacker en een ervaren informatiebeveiligingsspecialist.

Training in het kort

Locatie:
Amsterdam
Kosten:
€ 520 exclusief btw
Datum:
19 november 2020
Duur:
6 uur
Tijd:
10:00 uur - 17:00 uur
Informatie:

Deze themadag bestaat uit de training 'ICT-security I'.

ICT-security I
Privacy en security worden vaak in één adem genoemd. Dat is niet verwonderlijk, aangezien de privacywetgeving vereist dat ‘passende beveiligingsmaatregelen’ moeten worden getroffen. Het is daarom belangrijk dat de FG minstens over basiskennis beschikt op het gebied van informatiebeveiliging en dat de FG inzicht heeft in de risico’s rond informatiebeveiliging.

Tijdens deze dagtraining komen zowel een ervaren hacker als een ervaren informatiebeveiligingsspecialist aan het woord die vertellen over hun ervaringen en werkzaamheden in de praktijk. Daarnaast gaat u als deelnemer in een hackgame zelf proberen om als hacker toegang te krijgen tot informatie.

Na het volgen van deze training weet u:

  • Wat de risico-gebaseerde aanpak onder de AVG inhoudt
  • Wat veel voorkomende beveiligingsrisico’s zijn bij internet en online diensten
  • Hoe een op het risico afgestemd beveiligingsniveau kan worden nagestreefd

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Uitleggen om welke drie kernonderdelen informatiebeveiliging draait en waarom
  • Diverse beveiligingsstandaarden benoemen en onderling plaatsen
  • Technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen benoemen voor belangrijke risico’s

Doelgroep: 
FG's, DPO's, privacy officers en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (hbo/wo) juristen, compliance officers, data-specialisten en security/IT-managers.

Keurmerken:

Trainer

Kors Monster

Kors Monster

Directeur ICTRecht Security

Kors Monster is directeur van ICTRecht Security. Kors stuurt de securitytak inhoudelijk aan, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diensten en producten en is het aanspreekpunt voor...

Meer over Kors

Opleiding FG/DPO

Deze themadag vormt een onderdeel van de FG-opleiding en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren als (aankomend) FG/DPO? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u diepgaande kennis op over de Europese privacywetgeving (AVG) én ontvangt u direct toepasbare tips voor uw praktijk. In 4 maanden (12 trainingsdagen) stomen wij u klaar voor een positie als FG/DPO.

Een op maat gemaakt pakket van losse themadagen is ook mogelijk.

Lees meer over onze FG-opleiding
Academy goud@2x

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.