Algemene voorwaarden controleren of opstellen

Goede algemene voorwaarden zijn essentieel voor iedere onderneming om duidelijkheid te scheppen voor jou en je klanten. Niet alleen je dienstverlening, maar ook het soort klanten en je werkwijze zijn van groot belang. Algemene voorwaarden zijn een set regels die je bij iedere overeenkomst die je sluit met een klant zult gebruiken. Wij ondersteunen graag bij het controleren of opstellen van jouw algemene voorwaarden.

Vraag informatie aan Ontmoet onze specialisten

Advies over jouw algemene voorwaarden 

Door jouw algemene voorwaarden te laten controleren of op te laten stellen door onze juristen ben je er zeker van dat jouw voorwaarden goed aansluiten op jouw dienstverlening en voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving. Consumenten worden door de wet beter beschermd ten opzichte van zakelijke klanten, waardoor algemene voorwaarden voor consumenten aan meer regels gebonden zijn.

Met algemene voorwaarden schep je als dienstverlenersduidelijkheid naar je klanten toe. Toch zijn er veel juridische valkuilen waardoor algemene voorwaarden ongeldig verklaard kunnen worden. Ben je ervan op de hoogte dat:

  • Algemene voorwaarden alleen gelden als ze vooraf worden aangeboden?
  • Bij elektronische handel de voorwaarden op te slaan moeten zijn in PDF of vergelijkbaar formaat?
  • Het pas meesturen van de voorwaarden bij de orderbevestiging te laat is om ze van toepassing te laten zijn?
Neem contact met ons op

Zelf algemene voorwaarden maken?

Je kunt ervoor kiezen om zelf algemene voorwaarden te maken. Hiervoor kun je gebruik maken van onze generator. Aan de hand van het invullen van een vragenlijst, worden standaard algemene voorwaarden voor je gegenereerd.

Naar de documentenshop

"ICTRecht heeft haar waarde meer dan bewezen. Snel en duidelijk in de communicatie. Helder in het advies!" 

- Air Miles

Factsheet 'Algemene voorwaarden'

Meer weten over dit onderwerp? Wij delen graag onze kennis in de factsheet 'Algemene voorwaarden'. 

Lees de factsheet
ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Checklist

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met je op.

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

Laat je gegevens achter