Algemene voorwaarden controleren of opstellen

Goede algemene voorwaarden zijn essentieel voor iedere onderneming om duidelijkheid te scheppen voor u en uw klanten. Niet alleen uw dienstverlening, maar ook het soort klanten en uw werkwijze zijn van groot belang. Algemene voorwaarden zijn een set regels die je bij iedere overeenkomst die je sluit met een klant zult gebruiken. ICTRecht ondersteunt graag bij het controleren of opstellen van uw algemene voorwaarden.

Vraag informatie aan Ontmoet onze experts

Advies over uw algemene voorwaarden van ICTRecht

Door uw algemene voorwaarden te laten controleren of op te laten stellen door de juristen van ICTRecht bent u er zeker van dat uw voorwaarden goed aansluiten op uw dienstverlening en voldoen aan alle relevante wet en regelgeving. Consumenten worden door de wet beter beschermd ten opzichte van zakelijke klanten, waardoor algemene voorwaarden voor consumenten aan meer regels gebonden zijn.

Met algemene voorwaarden schept u als dienstverlenerduidelijkheid naar uw klanten toe. Toch zijn er veel juridische valkuilen waardoor algemene voorwaarden ongeldig verklaard kunnen worden. Bent u ervan op de hoogte dat:

  • Algemene voorwaarden alleen gelden als ze vooraf worden aangeboden?
  • Bij elektronische handel de voorwaarden op te slaan moeten zijn in PDF of vergelijkbaar formaat?
  • Het pas meesturen van de voorwaarden bij de orderbevestiging te laat is om ze van toepassing te laten zijn?
Genereer snel standaard algemene voorwaarden in onze documentenshop

"ICTRecht heeft haar waarde meer dan bewezen. Snel en duidelijk in de communicatie. Helder in het advies!" 

- Air Miles

Factsheet 'Algemene voorwaarden'

Meer weten over dit onderwerp? Wij delen graag onze juridische kennis met u. Lees het factsheet 'Algemene voorwaarden'. 

Lees het factsheet
docs-big

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter