De Digital Services Act: wat betekent het voor jou?

De Digital Services Act (DSA), een nieuwe Europese wet, is vanaf 17 februari 2024 volledig van toepassing. De DSA heeft grote invloed op het digitale domein met gevolgen voor zowel bedrijven als consumenten. De DSA verscherpt oude regels uit de e-commerce richtlijn maar introduceert ook nieuwe regels voor tussenhandeldiensten, waar zij voor 17 februari aan moeten voldoen. Dit kan ingewikkeld zijn en bovendien veel tijd kosten. Wij staan daarom klaar om je te helpen.

Schrijf je in voor kennismiddag
Neem direct contact op

Leer meer over de DSA op onze DSA-kennismiddag 11 januari 2024! 

Tijdens deze informatieve sessie nemen onze specialisten je stap voor stap mee door de DSA. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De Digital Services Act ontleed: het waarom, wat en hoe van de DSA - Arnoud Engelfriet 
  • Het voorbereiden en volhouden van naleving van de DSA - Guido Grevink 

Na deze middag zal je een duidelijk beeld hebben van waarom dit stuk regelgeving wordt doorgevoerd, wat de DSA met zich meebrengt, hoe het in elkaar steekt en welke relevante partijen er zijn met betrekking tot handhaving. Daarnaast gaan we praktisch in op hoe je een organisatie in gereedheid brengt voor 17 februari 2024, waarbij we focussen op online platforms die veel nieuwe verplichtingen krijgen. 

In het kort

Datum: 11 januari 2024
Tijd: 14.30 - 17.00 uur
Locatie: Amsterdam
Sprekers: Arnoud Engelfriet, Guido Grevink en Caroline van Ekeren

 

 

Meld je aan voor de DSA-kennismiddag

De Digital Service Act: alles wat je wil weten

Wil je meer weten over dit onderwerp? Vraag dan de factsheet aan. Hierin vind je overzichtelijke informatie over:

  • de achtergrond en doeleinden van de DSA;
  • de belangrijkste verplichtingen onder de DSA;
  • voor wie de nieuwe regels gelden.

 

ICTRECHT Illustratie meeting klassikaal - Oker RGB

Vraag de factsheet aan

Wat kunnen wij hierin betekenen voor jouw organisatie? 

Het is van belang om te weten welke verplichtingen onder de DSA op jouw organisatie van toepassing zijn. Wij kunnen je helpen bij het inventariseren welke verantwoordelijkheden op jouw organisatie rusten en het maken van een inschatting van de risico’s met betrekking tot aansprakelijkheid. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij het implementeren van de nieuwe wet in de bestaande bedrijfsvoering.  Zo weet je zeker dat jouw organisatie in lijn handelt met de relevante Europese regelgeving en je je juridische risico’s beperkt.

Neem contact op

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Oker RGB

Onze Legal Consultants

Maak kennis met onze Legal Consultants. Zij staan je bij met praktisch advies:

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941. Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met je op.

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

 

FG_06.2