Juridische scan webshop

Een juridische scan van ICTRecht helpt u vast te stellen of u aan de wettelijke eisen voldoet voor webshops.

Vraag informatie aan

ICTRecht kan voor uw webshop een juridische scan uitvoeren

De inrichting en verkoop via een webshop is gebonden aan veel regels. Met name webshops die (mede) aan consumenten verkopen, hebben te maken met de veelal dwingende consumentenwetgeving. Daarnaast moet u rekening houden met privacywetgeving en regels op het gebied cookies en commerciële communicatie.

Tegenwoordig wordt er streng gehandhaafd op de naleving van deze regels. Webshops die hier niet aan voldoen riskeren boetes die kunnen oplopen tot ruim €100.000,-.

Wilt u zeker weten dat u aan alle regels voldoet?

ICTRecht kan voor u een websitescan uitvoeren. Wij gaan dan na of uw website voldoet aan de wettelijke informatieverplichtingen. 

Daarnaast checken wij of het bestelproces van uw webshop juist is ingericht en of de algemene voorwaarden juist worden aangeboden. Wilt u dat wij daarnaast voor u juridische documenten opstellen? Kies dan voor onze dienst ‘WebshopCare’. Dan voeren wij niet alleen een websitescan uit, maar stellen wij ook de benodigde juridische documenten (algemene voorwaarden, privacy- en cookieverklaring) voor u op.

Download onze factsheet over de websitescan of WebshopCare voor meer informatie.

Liever zelf aan de slag?

Zelf snel en eenvoudig webshop documenten opstellen? Dat kan met onze generator. 

Genereer uw eigen webshop documenten

Belangrijke wet- en regelgeving voor webshops

Document

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter