Juridische scan webshop

Een juridische scan van ICTRecht helpt u vast te stellen of u aan de wettelijke eisen voldoet voor webshops.

ICTRecht kan voor uw webshop een juridische scan uitvoeren

De inrichting en verkoop via een webshop is gebonden aan veel regels. Met name webshops die (mede) aan consumenten verkopen, hebben te maken met de veelal dwingende consumentenwetgeving. Daarnaast moet u rekening houden met de privacywetgeving - de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) - en de regels op het gebied van cookies en commerciële communicatie.

Tegenwoordig wordt er streng gehandhaafd op de naleving van deze regels. Webshops die hier niet aan voldoen riskeren boetes die kunnen oplopen tot ruim €100.000,-.

ICTRecht kan voor u een websitescan uitvoeren. Wij gaan dan na of uw website voldoet aan de wettelijke informatieverplichtingen. 

Daarnaast checken wij of het bestelproces van uw webshop juist is ingericht en of de algemene voorwaarden juist worden aangeboden. Wilt u dat wij daarnaast voor u juridische documenten opstellen?

Kies dan voor onze dienst ‘WebshopCare’. Dan voeren wij niet alleen een websitescan uit, maar stellen wij ook de benodigde juridische documenten (algemene voorwaarden, privacy- en cookieverklaring) voor u op. Lees onze factsheet over WebshopCare voor meer informatie.

Vraag informatie aan Naar het factsheet

Liever zelf aan de slag?

Zelf snel en eenvoudig webshop documenten opstellen? Dat kan met onze documentenshop. 

Naar de documentenshop

Belangrijke wet- en regelgeving voor webshops

Op de volgende pagina's leest u meer over belangrijke wet- en regelgeving voor webshops

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Checklist

Onze juridisch adviseurs

Maak kennis met onze juridisch adviseurs. Zij staan organisaties bij met praktisch advies:

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter