Rechtshulp

ICTRecht biedt deskundige rechtshulp in IT-conflicten. De deskundige juristen kunnen snel een ingewikkeld conflict doorgronden en in overleg een strategie bepalen. Mocht u met een IT-conflict te maken krijgen, neem dan direct contact op zodat ICTRecht u kan ondersteunen en ontzorgen.

Vraag informatie aan

Buitengerechtelijke rechtshulp

Niets is zo vervelend als een conflict. Zeker ICT-gerelateerde conflicten kunnen lastig te doorgronden zijn. Het oplossen van conflicten begint niet in gerechtelijke procedures. 90 procent van de zaken worden buiten rechte opgelost. Als de samenwerking stroef begint te verlopen, er klachten worden geuit, een klant de betalingen opschort of er sommaties worden uitgestuurd dan is het inschakelen van deskundige rechtshulp raadzaam. Een advocaat inschakelen is niet nodig, ICTRecht biedt deskundige rechtshulp in IT-conflicten en kan daarmee uw organisatie ontlasten.

De juristen van ICTRecht zijn gespecialiseerd in ICT-contracten, privacy, e-commerce en internetrecht. Hierdoor zijn zij uitstekend in staat uw problemen in de uitvoering van contracten te begeleiden en op te lossen.

Als u te maken krijgt met een klacht of aansprakelijkheidstelling kan ICTRecht dit uitstekend beoordelen en verweer opstellen. Het buitengerechtelijke traject vangt aan met een intakegesprek en de uitwisseling van stukken. Hierop wordt de correspondentie overgenomen en adviseert ICTRecht over praktische oplossingen. Komen partijen tot een regeling dan zal dit goed worden vastgelegd. Dit werkt uiteraard ook andersom, schendt een partij het contract of uw rechten dan kan ICTRecht uw belangen uitstekend behartigen en namens u een sommatie opstellen.

Sommatie ter bescherming van uw intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten)

Voor iedere ondernemer is het beschermen van IE-rechten van groot belang. Het gebeurt nogal eens dat IE-rechten worden geschonden.

Of dit nu om het kopiëren van websites, kopiëren advertentieteksten of productpagina’s, onrechtmatige domeinregistratie, onrechtmatig gebruik of kopiëren broncode dan wel andere inbreuken gaat, u wilt hiertegen zo snel mogelijk optreden.

ICTRecht kan namens u een sterke sommatie opstellen om zo snel mogelijk te bewerkstelligen dat de betreffende inbreuk makende partij deze activiteiten staakt en/of uw geleden schade vergoedt. Ook inzake domeinnaamoverdracht weet ICTRecht doeltreffende rechtshulp te verlenen.

Lees meerLees minder

Sommatie wanprestatie

Partijen gaan in vol vertrouwen contracten met elkaar aan, met hoge verwachtingen van de andere partij tot levering van uitstekende diensten en producten. Deze verwachtingen worden niet altijd waargemaakt. Als een ontwikkelde applicatie niet werkt, overeengekomen functionaliteiten ontbreken of de dienst veelvuldig storingen geeft, wilt u aanspraak maken op herstel of zelfs een overeenkomst ontbinden. Alleen klagen is niet voldoende. De wet stelt specifieke eisen aan een ingebrekestelling oftewel sommatie wegens wanprestatie.

Als de klacht of uw eis niet juist geformuleerd is, kan dit verstrekkende gevolgen hebben en loopt u kans dat uw vordering tot ontbinding en/of schadevergoeding niet gelden gemaakt kan worden. ICTRecht kan voor u een goede sommatie opstellen, waarmee uw rechten en belangen worden behartigd en u in het vervolgtraject sterk zult staan.

Gerelateerde diensten conflictoplossing

ICTRecht biedt verscheidene diensten aan zoals rechtshulp in het buitengerechtelijke traject, actie tegen of verweer in IE-kwesties en rechtshulp in het gerechtelijke traject, bij SGOA-procedures en WIPO-procedures.

Naar gerelateerde diensten
ICTRECHT Illustratie advies - Oker RGB

Voordelen van rechtshulp door ICTRecht

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Vakkundig-deskundig

Vakkundig: direct deskundige ondersteuning van ervaren (proces)juristen.

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Veelzijdig

Veelzijdig: onze juridisch adviseurs zijn breed opgeleid en allround inzetbaar.

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Vraag

Creatief: door helicopterview zijn onze juristen in staat meerdere oplossingen aan te dragen.

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Checklist

Betrouwbaar: onze juristen bewaken termijnen en komen afspraken na.

''ICTRecht combineert deskundigheid met een pragmatische aanpak. Wij konden met het geleverde resultaat direct aan de slag."
 
- Ministerie van Buitenlandse Zaken

Onze juridisch adviseurs

Maak kennis met onze juridisch adviseurs. Zij staan organisaties bij met praktisch advies:

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter