Resellingovereenkomst controleren of opstellen 

Wanneer u software heeft ontwikkeld, kunt u anderen deze laten doorverkopen. Dergelijke wederverkoop of reselling regelt u met een resellingovereenkomst. In een resellingovereenkomst wordt vastgelegd onder welke voorwaarden een reseller de software van een leverancier mag doorverkopen aan derden.

Vraag informatie aan Ontmoet onze specialisten

Een resellingovereenkomst nodig?

Heeft u advies nodig bij het controleren of opstellen van uw softwarereselling overeenkomst? De specialisten van ICTRecht kunnen uw organisatie hiermee van dienst zijn en concreet advies geven over de rechten van beide partijen. Tevens controleren wij of u geen ongewilde agentuurrelatie aangaat. Daar is namelijk dwingend recht op van toepassing.

Neem contact met ons op
Detachering goud@2x

Aandachtspunten van de resellingovereenkomst

Een resellingovereenkomst regelt de voorwaarden waaronder een reseller uw software mag resellen. De volgende aandachtspunten zijn hierbij onder andere van belang:

  • Het geografisch gebied waarbinnen de reseller de software mag wederverkopen.
  • Mag de reseller op haar beurt zelf gebruik maken van resellers?
  • Wie is waarvoor verantwoordelijk? Indien de software geïmplementeerd dient te worden, dient het duidelijk te zijn wie hiervoor verantwoordelijk is. Hetzelfde geldt voor het leveren van support.
  • Kan de leverancier eindgebruikers benaderen op het moment dat de resellingovereenkomst wordt beëindigd? Contracten met eindgebruikers kunnen alleen worden overgenomen indien u dit vastlegt in de resellingovereenkomst.
Lees meerLees minder

Zelf een resellingovereenkomst maken?

U kunt ervoor kiezen om zelf een resellingovereenkomst te maken. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze generator. Aan de hand van het invullen van een vragenlijst, wordt een standaard resellingovereenkomst voor u gegenereerd.

Naar de documentenshop

"ICTRecht heeft haar waarde meer dan bewezen. Snel en duidelijk in de communicatie. Helder in het advies!" 

- Air Miles

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter