Mathieu Paapst

Directeur ICTRecht Groningen

mr. dr. Mathieu Paapst is ICT-jurist en bestuurskundige. Mathieu is directeur en mede-eigenaar van ICTRecht Groningen. In januari 2013 promoveerde hij op een bestuurskundig onderzoek naar de doorwerking van open ICT-beleid (open source en open standaarden) binnen de aanbestedingspraktijk.

Zijn expertise ligt op het gebied van overheid & ICT, interoperabiliteit, ICT-aanbestedingsrecht, blockchaintechnologie, auteursrecht en het privacyrecht. Hij is bij de Commissie van aanbestedingsexperts aangesteld als ICT-Branche expert. Daarnaast voert hij (juridische) beleidsonderzoeken uit en is hij vaak betrokken bij contractsonderhandelingen. Ook is hij bij meerdere organisaties aangesteld als Functionaris Gegevensbescherming.

Mathieu is lid van The International Association of Privacy Professionals (IAPP) en is Certified Information Privacy Manager (CIPM).

Contact

Over ICTRecht

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 60 specialisten voorzien we organisaties - vanuit onze kantoren in Amsterdam, Groningen en Brussel - van deskundig en praktisch juridisch advies.

Leer ons kennen

Advies goud@2x