Informatiebeveiligings-
beleid opstellen, hoe doe je dat?

Van plan om aan de slag te gaan met beleid rondom informatiebeveiliging? Slim, want dit is een belangrijke stap op weg naar een veiligere organisatie. Wij kunnen je hierbij ondersteunen: wij zetten de beleidsstukken voor je op, of adviseren hoe je deze stukken zelf kunt uitwerken. Net wat fijner voor jou werkt. Daarnaast is beleid alleen niet genoeg: key is om awareness onder jouw medewerkers te creëren. Ook hiervoor kun je ons inschakelen.

Vraag info aan Meer over informatiebeveiliging

Aan de slag met beleid rondom informatiebeveiliging

Informatiebeveiligingsbeleidsstukken zijn documenten met eisen die organisaties stellen aan hun informatiebeveiliging. Een voorbeeld van zo’n document is het informatiebeveiligingsbeleid. Dit beleid is de eerste stap in het toewerken naar een volwassen organisatie op het gebied van security en informatiebeveiliging. Het beleid varieert per organisatie: van een high-level-beleid met strategische doelen tot een in detail uitgewerkt plan met diverse security-maatregelen.

Voor welk type beleid jouw organisatie ook wil gaan, wij kunnen de gewenste beleidsstukken voor je opzetten of je adviseren hoe de stukken ingevuld dienen te worden. Bekijk hier het overzicht van beleidsstukken waarmee we je kunnen helpen

De beleidsstukken vormen uiteindelijk het kader dat jouw organisatie houvast en zekerheid geeft. Ook wordt het op deze manier duidelijk voor jouw medewerkers wat de eisen zijn op het gebied van informatiebeveiliging. Zet vandaag nog de eerste stap op weg naar een veiligere organisatie en ga aan de slag met jouw beleid!

Vraag meer info aan

ICTRECHT Illustratie advies - Oker RGB

Creëer awareness onder jouw medewerkers

Met het opstellen van beleid ben je op de goede weg, maar er is altijd meer nodig dan beleid alleen. Medewerkers uit jouw organisatie zullen de kaders voor informatiebeveiliging na moeten leven. Daarom is de grootste uitdaging vaak om bewustwording te creëren op het gebied van informatiebeveiliging.


Wij kunnen jouw organisatie op dit vlak bijstaan. Wij adviseren je hoe awareness gecreëerd kan worden. Daarnaast hebben onze security specialisten de expertise in huis om dit advies te implementeren binnen jouw organisatie. Denk aan awareness presentaties of bijvoorbeeld phishing-tests. Wij vertalen de theorie rondom informatiebeveiliging naar de praktijk en bieden praktische informatie die je meteen kunt toepassen. Benieuwd geworden? Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Beleidsstukken op het gebied van informatiebeveiliging

Met de volgende beleidsstukken kunnen wij jou ondersteunen:

  • Informatiebeveiligingsbeleid
  • Wachtwoordbeleid
  • IT-bedrijfsmiddelenbeleid
  • HR-beleid
  • Wijzigingsbeheer-beleid
  • Clean Desk/Clear Screen-beleid
  • Leveranciersbeleid
  • Logische/fysieke toegangsbeleid
  • Incidentbeheer-beleid

Vraag meer info aan

Referenties

Tal van organisaties vertrouwen al op onze uitgebreide expertise op het gebied informatiebeveiliging. Hieronder een greep uit de lijst. 
 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Laat een bericht achter via het formulier: een van onze security specialisten neemt dan vrijblijvend contact met je op. 

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

Laat je gegevens achter