AI in de praktijk: compliance & governance

Zoekt u naar handvatten om de inzet van AI te screenen zodat uw bedrijf of cliënten veilig en legaal kunnen opereren? Leren hoe AI nuttig ingezet kan worden? En wilt u meedoen aan een unieke serious game die u AI compliance en governance in de praktijk laat zien? Volg dan deze e-learning!

Nu inschrijven Bekijk het programma

E-learning in het kort

  • Tien weken online leren, in eigen tempo
  • Praktijkgerichte modules
  • Unieke case studies met echte AI
  • Geen technische of juridische voorkennis vereist
  • Start: 19 september 2022
  • Gemiddelde studiebelasting per week 4 uur

Al het cursusmateriaal is speciaal ontwikkeld door ICT-jurist Arnoud Engelfriet. Arnoud is partner van ICTRecht, mede-oprichter van Legal Tech bedrijf Juriblox en maker van de robot lawyer NDA Lynn.

Schrijf u in vóór 22 augustus 2022 voor de vroegboekprijs van € 599 excl. btw. Daarna bedragen de kosten € 799 excl. btw.

Nu inschrijven Bekijk het programma

HubSpot Video

 

Voor wie?

Compliance officers, FG's/DPO's, privacy officers en andere juridische/informatieprofessionals die moeten adviseren over wenselijkheid en wijze van inzet van AI bij bedrijven of overheid.

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de e-learning? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de kosten van de e-learning. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier. Deze korting is niet stapelbaar.

IAPP CPE Approved Logo-1
Ik vond dit een heel leerzame en interessante cursus, complimenten!
 
Andra Cabaras – Compliance adviseur bij Rabobank – over e-learning AI compliance & governance mei 2021

Leer AI te beheersen

Steeds meer organisaties zetten Artificial Intelligence (AI) in. Dit roept vele vragen op over de juridische en ethische randvoorwaarden. Maar de regels moeten geen blokkade zijn. De behoefte aan een duidelijk kader is dan ook groot. Deze leergang helpt u op een positieve en oplossingsgerichte manier de inzet van AI te beoordelen en te adviseren hoe het wél kan.

Na deze leergang bent u in staat een gedegen beoordeling over de juridische en ethische haalbaarheid van een AI systeem te geven. In tien hoofdstukken nemen wij u via e-learning op unieke wijze mee in de materie, toetst u interactief uw niveau en werkt u met échte casussen (en dus ook échte AI) om uw begrip en beoordelingsvermogen te vergroten.

Illustratie-AI-in-de-praktijk-2

Studeren in eigen tijd

U werkt in eigen tijd. Alle tien de hoofdstukken dienen aan het eind van de betreffende week (uiterlijk zondag 23:59 uur) afgerond te zijn. Anders telt de uitslag niet mee voor het game-element (en dupeert daarmee uw medestudenten). U kunt daarnaast niet deelnemen aan de finale van het bijbehorende spel als u na week 9 niet alle hoofdstukken heeft afgerond.
 

Al het lesmateriaal wordt aangeboden in onze Procademy online lesomgeving. U krijgt webinars, online leesopdrachten, puzzels, uitzoekopdrachten en interactieve casusopdrachten. Hierbij leert u onder meer data te analyseren, AI-ontwerp te toetsen en compliance-eisen te formuleren. U werkt daarbij met echte data, echte AI’s en echte casussen.

De e-learning is absoluut uniek in zijn soort. Op zeer gevarieerde wijze worden de techniek, de mogelijkheden en de risico's van AI besproken, uiteraard vanuit de juridische, technische en ethische invalshoek. De e-learning geeft een mooie combinatie van interactie met de medestudenten en dankzij de onlinemethode is er voldoende ruimte om binnen je eigen planning de lesstof te doorlopen. Dankzij de continue toetsing breng je het geleerde meteen in de praktijk. Absoluut een aanrader als je werkt voor een bedrijf dat gebruik maakt van AI.
 
Dian van Horrik – Eigenaar van Jurist Plus en tevens werkzaam als FG bij een AI gedreven onderneming over e-learning AI compliance & governance februari 2021

Serious gaming houdt u bij de les

U doet tijdens de leergang mee aan de wereldwijde competitie van de Most AI-focused city in the world, bijgehouden door het fictieve United Nations Office for Global AI (UNOGAI). Wanneer u een casus oplost of een toets afrondt, stijgt uw cliënt – een kleine Nederlandse gemeente – op deze ranglijst van wereldsteden. Tilt u haar naar de wereldwijde ereplaats?

Dit spelelement houdt u bij de les en geeft u op verrassende manier extra inzichten en kennis over AI. U krijgt toegang tot de gemeentewebsite met achtergrondinformatie over de casussen en de praktijk, en tot de UNOGAI website met verdiepend leesmaterial over AI, ethiek, compliance en technologie.

U ontvangt een certificaat van deelname wanneer u de e-learning-opdrachten met voldoende resultaat afsluit.

illustratie-AI-in-de-praktijk

De agenda

Hier vindt u alle data waarop de hoofdstukken beschikbaar worden gesteld. De weken waarin schoolvakanties staan gepland, slaan we over. 

September 2022
Ma 19 | Hoofdstuk 1: Wat is AI en waarvoor wordt het gebruikt
Ma 26 | Hoofdstuk 2: Juridische en ethische kaders voor AI

Oktober 2022
Ma 3 | Hoofdstuk 3: Menselijke controle en toezicht
Ma 10 | Hoofdstuk 4: Diversiteit, non-discriminatie en rechtvaardigheid
Ma 17 | Hoofdstuk 5: Technische robuustheid en veiligheid
Ma 24 | Hoofdstuk 5: Technische robuustheid en veiligheid
Ma 31 | Hoofdstuk 6: Transparantie en verklaarbaarheid

November 2022
Ma 7 | Hoofdstuk 7: Privacy en datagovernance
Ma 14 | Hoofdstuk 8: Maatschappelijk en milieuwelzijn
Ma 21 | Hoofdstuk 9: Verantwoording en controleerbaarheid

December 2022
Do 1 | Hoofdstuk 10: Eindcasus en afronding

Bekijk het programmaNu inschrijven

Lees meer & bekijk het volledige programmaLees minder

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.