Opleiding Senior privacy jurist

Met de praktijkopleiding Senior privacy jurist doet u kennis en skills op over privacy en persoonsgegevens. Leer praktisch juridisch advies te geven over de impact van de AVG.

Opleiding in ‘t kort

Kennis opdoen over privacy en recht, met bijzondere aandacht voor ICT-diensten en software? Met de opleiding Senior privacy jurist leert u over de impact van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Afgelopen jaar beoordeeld met een 8,0.

Download brochure 2020

Duur: 
Eénjarige opleiding, start april 2021

Locatie:
Amsterdam

Seintje ontvangen zodra het nieuwe programma online staat? 

De opleiding gaat opnieuw van start in april 2021. Wilt u een seintje ontvangen zodra het nieuwe programma online staat? Via onderstaand veld kunt u uw e-mailadres bij ons achterlaten.

Voor wie?

De opleiding is toegankelijk voor wo-juristen die zich willen specialiseren in het privacyrecht en al enkele jaren ervaring als praktijkjurist hebben. Deze opleiding is een deeltraject binnen de opleiding tot ICT-jurist van ICTRecht Academy.

ORDE_PO_46

˝Een fijne opleiding die goed afgestemd is op de praktijk. Door veel interactie worden problemen in de praktijk aangekaart en wordt uitgelegd hoe op een pragmatische wijze invulling kan worden gegeven aan de privacywetgeving.˝

- Lubna Bouzariat - Privacy Officer/Juridisch adviseur bij Gemeente Groningen - over opleiding Senior privacy jurist 2019/2020

Waarom deze opleiding?

Privacy
Bij ons staat de praktijk voorop

Na de theorie doorgenomen te hebben, gaat u aan de slag met interactieve (workshop) elementen, zoals het klassikaal behandelen van casussen.

Team
Trainers uit de praktijk

Trainingen gegeven door ervaren trainers en specialisten uit de praktijk. Bijna alle trainers zijn zelf juridisch adviseur.

Document2
Geaccrediteerd opleidingsinstituut

Door de Nederlandse Orde van Advocaten zijn wij erkend als opleidingsinstelling in het kader van de PO (Onderhoud Vakbekwaamheid). Dat geeft ons de bevoegdheid om opleidingspunten (PO) toe te kennen.

Computer
Toegang tot videoregistraties

Lukt het u een keer niet om op locatie bij een training aanwezig te zijn? Blok- en dagdeeltrainingen worden opgenomen en zijn desgewenst ook als webinar te volgen in eigen tijd.

Invulling & voorwaarden

Trainingen worden aangeboden in drie vormen: bloktrainingen (2 uur), dagdeeltrainingen (4 uur) en dagtrainingen (6 uur, plus lunch). Blok- en dagdeeltrainingen zijn desgewenst ook als webinar te volgen in eigen tijd. Het trainingsprogramma bevat daarnaast optionele trainingen die naar keuze kunnen worden toegevoegd.

Deelnemers ontvangen een uitgebreid boekenpakket plus readers met relevante juridische artikelen, waaronder De AVG: Artikelsgewijs commentaar en het Handboek AVG Compliance in de praktijk. Daarnaast is er voor deelnemers een e-learning omgeving beschikbaar.

De opleiding wordt afgesloten met een digitale tussentoets, een eindcasus en een schriftelijke eindtoets, op locatie. De tussentoets geeft u inzicht in uw voortgang. Actieve bijdrage aan de eindcasus en een voldoende voor de eindtoets is een vereiste om het certificaat “Senior privacy jurist” te krijgen. Voor meer informatie zie het examenreglement.

Lees meerLees minder

Aandachtsgebieden binnen de opleiding

Het programma is afgestemd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy. Deze ontwikkelingen vertalen zich naar de volgende aandachtsgebieden binnen de opleiding:

  • Privacy en persoonsgegevens
  • IT en recht
 
  • Technologie
  • Legal tech

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.