Over ICTRecht Academy

Binnen onze opleidingsinstelling organiseren wij een scala aan juridische (inhouse) trainingen, opleidingen en webinars. Ons aanbod omvat trainingen met een praktische insteek. We spreken vanuit cases waarin wij dagelijks adviseren. 

Wie is ICTRecht Academy?

De ICTRecht Academy biedt praktijkgerichte (inhouse) trainingen, opleiding en webinars voor onder meer advocaten, bedrijfsjuristen, FG's, technische- en zorg professionals. Onze opleidingen zijn blended: online én op locatie. Deze unieke combinatie van lesvormen zijn ideaal voor drukke professionals.

ICT-jurist en blogger Arnoud Engelfriet, algemeen directeur bij ICTRecht, is initiatiefnemer van de ICTRecht Academy en eindverantwoordelijk voor de trainingen. Arnoud verzorgt zelf vele trainingen en geeft sturing aan de overige docenten bij het samenstellen van de inhoud van de trainingen. 

Mr. Dimmen Smolders is manager ICTRecht Academy en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de ICTRecht Academy. Dit betreft zowel opleidingen voor juridisch adviseurs binnen ICTRecht als externe professionals.

Opleidingscoördinatoor Mariam el Madani is het aanspreekpunt van de opleidingsafdeling. Mariam is verantwoordelijk voor de organisatie, voorbereiding en evaluatie van de opleidingen. 

ICTRECHT Illustratie werkoverleg - Paars RGB

Gegarandeerde kwaliteit

NOvA-erkend

Door de Nederlandse Orde van Advocaten is de ICTRecht Academy erkend als opleidingsinstelling in het kader van de PO (Onderhoud Vakbekwaamheid). Dat geeft ons de bevoegdheid om opleidingspunten (PO) toe te kennen, die advocaten in het belang van het onderhoud van hun vakbekwaamheid dienen te behalen. 

Erkenningslogo kleur in eps

IAPP 'Official Training Partner'

De ICTRecht Academy is benoemd tot 'Official Training Partner' van de IAPP (International Association of Privacy Professionals), de grootste internationale vakvereniging voor privacyprofessionals. Daarmee zijn wij bevoegd om CIPP/E en CIPM trainingen aan te bieden.

IAPP_Training Partner Seal_CMYK 

IAPP-erkend

Door de International Association of Privacy Professionals is ICTRecht Academy erkend als 'Official CPE Provider'. Dat geeft je de mogelijkheid om CPE punten te verdienen, die privacyprofessionals nodig hebben om hun IAPP certificeringen (zoals CIPP/E) te behouden.

IAPP CPE Approved Logo-1

Onze docenten

De docenten die trainingen verzorgen binnen de ICTRecht Academy zijn als juridisch adviseur werkzaam bij ICTRecht en zijn gespecialiseerd in bepaalde branches van het ICT- en internetrecht, zoals privacy, security, informatietechnologie, continuïteitsoplossingen, telecommunicatie, ICT in de zorg, cloud, web 2.0 en inkoop. 

Technisch georiënteerde trainingen binnen onze opleidingen worden verzorgd door branchespecialisten. 

ICTRECHT Illustratie 4 specialisten - Oker RGB

De adviescommissie 

De adviescommissie van ICTRecht Academy is een extern adviesorgaan. De adviescommissie evalueert mede het trainingsaanbod. Tevens wordt de adviescommissie geraadpleegd voor de inhoud van het trainingsaanbod en onafhankelijk advies.

De externe adviescommissie van ICTRecht Academy bestaat uit de volgende gerenommeerde advocaten:

  • Rocco Mulder is advocaat en curator sinds 1987 en voornamelijk actief op het gebied van het insolventierecht. Hij is partner bij Pot Jonger Advocaten te Haarlem. 
  • Lex Bruinhof is advocaat bij Wieringa Advocaten te Amsterdam en is daarnaast één dag per week verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als docent van o.a. auteursrecht en informatierecht.
  • Wilfred Steenbruggen is partner bij Bird & Bird te Den Haag. Hij is redacteur van het vaktijdschrift Computerrecht, gastdocent aan het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam en voormalig medewerker van de ACM.

     

Het onderwijs- en examenreglement 

Het onderwijs- en examenreglement is van toepassing op het onderwijs en de examinering van de opleidingen van de ICTRecht Academy. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, of waarin sprake is van overmacht of onevenredige benadeling van de deelnemer, beslist de Examencommissie.

Onderwijs- en examenreglement

Examenreglement

Vraag of opmerking?

Heb jij een vraag of opmerking over ICTRecht Academy? Neem gerust contact op!