Elektronisch identificeren en contracteren

Online contracteren vindt steeds vaker plaats. Een aandachtspunt daarbij blijft het identificeren en valideren van handtekeningen. Leer in deze training onder meer te beoordelen of, en met gebruik van welke vertrouwensdienst elektronisch overeenkomsten gesloten kunnen worden.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht of via livestream
Kosten:
€ 445 exclusief btw
Datum:
7 juli 2022
Duur:
Dagdeel
Tijd:
12:30 uur - 17:15 uur
Informatie:

Contact met overheden en het sluiten van contracten tussen commerciële partijen onderling of met consumenten vindt steeds vaker plaats op het internet. Een aandachtspunt daarbij blijft het identificeren en valideren van handtekeningen. Om het vertrouwen in, en de daadwerkelijke betrouwbaarheid van het online contracteren verder te vergroten, is er op Europees niveau wetgeving uitgegeven. 

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Bepalen welke elektronische identificatiemiddelen van welk niveau nodig zijn (binnen de EU) om toegang te kunnen hebben tot overheidsdiensten en semioverheidsdiensten 
  • Beoordelen of, en met gebruik van welke vertrouwensdienst elektronisch overeenkomsten gesloten kunnen worden
  • De technische aspecten van de elektronische handtekening in samenhang met het bijbehorende betrouwbaarheidsniveau toepassen in een praktijksituatie

Doelgroep:
Wo-juristen en advocaten met minimaal 3 jaar ervaring in de ICT-recht praktijk

Keurmerken:

Trainer

Iris de Groot

Iris de Groot

Juridisch adviseur

Iris de Groot werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Zij maakt deel uit van ons team in Groningen.  Iris is gespecialiseerd in de...

Meer over Iris

Kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding ICT-jurist: de verdieping

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding ICT-jurist: de verdieping en is ook los afneembaar.

Heeft u ervaring met het ICT-recht, maar bent u op zoek naar diepgaande kennis en skills? Volg dan onze éénjarige verdiepende opleiding tot ICT-jurist.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over onze opleiding ICT-jurist: de verdieping
Academy goud@2x

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.