Elektronisch identificeren en contracteren

Online contracteren vindt steeds vaker plaats. Een aandachtspunt daarbij blijft het identificeren en valideren van handtekeningen. Leer in deze training onder meer te beoordelen of, en met gebruik van welke vertrouwensdienst elektronisch overeenkomsten gesloten kunnen worden.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 445 exclusief btw
Datum:
15 december 2022
Duur:
Dagdeel
Tijd:
12:30 uur - 17:15 uur
Informatie:

Contact met overheden en het sluiten van contracten tussen commerciële partijen onderling of met consumenten vindt steeds vaker plaats op het internet. Een aandachtspunt daarbij blijft het identificeren en valideren van handtekeningen. Om het vertrouwen in, en de daadwerkelijke betrouwbaarheid van het online contracteren verder te vergroten, is er op Europees niveau wetgeving uitgegeven. 

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Bepalen welke elektronische identificatiemiddelen van welk niveau nodig zijn (binnen de EU) om toegang te kunnen hebben tot overheidsdiensten en semioverheidsdiensten 
  • Beoordelen of, en met gebruik van welke vertrouwensdienst elektronisch overeenkomsten gesloten kunnen worden
  • De technische aspecten van de elektronische handtekening in samenhang met het bijbehorende betrouwbaarheidsniveau toepassen in een praktijksituatie

Doelgroep:
Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Trainer

Iris de Groot

Iris de Groot

Directeur ICTRecht Noord-Nederland

Iris de Groot is directeur van de vestiging van ICTRecht in Groningen. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van de medewerkers en voor de algemene...

Meer over Iris

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding allround privacy jurist business professional

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding allround privacy jurist business professional en is ook los afneembaar.

Kennis opdoen over privacy en recht, met bijzondere aandacht voor ICT-diensten en software? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee leert u in één jaar over de impact van de AVG.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over de opleiding privacy jurist
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.