Elektronisch uitwisselen van medische gegevens: systemen in de zorg

Het digitaal uitwisselen van medische gegevens staat als nummer één op de digitale agenda van het ministerie van VWS. Leer in deze training onder meer de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving over het elektronisch uitwisselen van patiëntgegevens te duiden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden de mogelijkheden verhelderd en de impact van bepaalde kwalificaties getoond.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsactie

Training in het kort

Locatie:
Amsterdam of via livestream
Kosten:
€ 225 exclusief btw
Datum:
31 maart 2022
Duur:
2 uur
Tijd:
12:30 uur – 14:45 uur
Informatie:

Het digitaal uitwisselen van medische gegevens staat als nummer één op de digitale agenda van het ministerie van VWS. Nieuwe ontwikkelingen en terminologie brengen veel hoofdbrekens met zich mee. De juridische kwalificatie is van groot belang voor de consequenties en de te nemen maatregelen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden de mogelijkheden verhelderd en de impact van bepaalde kwalificaties getoond.

Na het volgen van deze training kunt u:

  • de systemen zoals gebruikt zijn door organisatie of zoals geleverd zijn door organisatie kwalificeren, en de implicaties van die kwalificaties duiden.
  • ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving over het elektronisch uitwisselen van patiëntgegevens duiden en de gevolgen hiervan voor de eigen organisatie en systemen op hoofdlijnen in kaart brengen.
  • wet- en regelgeving voor zorgaanbieders die op elektronische wijze (medische) persoonsgegevens uitwisselen benoemen en op een casus toepassen.
  • de (nieuwe) regels bij waarneming, overname of faillissement van een zorgaanbieder duiden en, voor zover reeds in werking getreden, toepassen op een casus.

Doelgroep:
Wo-juristen en advocaten met minimaal 3 jaar ervaring in de ICT-recht praktijk

Keurmerken:

Trainers

Kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding ICT-jurist: de verdieping

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding ICT-jurist: de verdieping en is ook los afneembaar.

Heeft u ervaring met het ICT-recht, maar bent u op zoek naar diepgaande kennis en skills én wilt u expert worden in uw vakgebied? Volg dan onze éénjarige verdiepende opleiding tot ICT-jurist waarbij u kunt kiezen uit zes specialisatie profielen.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over onze opleiding ICT-jurist: de verdieping
Academy goud@2x

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.