FG zorg en informatiebeveiliging

Privacy en informatiebeveiliging zijn nauw met elkaar verbonden. De privacywetgeving vereist dat ‘passende technische en organisatorische maatregelen’ worden getroffen, om een ‘op het risico afgestemd beveiligingsniveau’ te waarborgen. Maar waartegen dient informatie eigenlijk te worden beschermd, en wanneer zijn de maatregelen ‘passend’?

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 520 exclusief btw
Datum:
26 april 2022
Duur:
Hele dag
Tijd:
09:30 uur - 17:15 uur
Informatie:

Bij vragen over privacy en informatiebeveiliging zal u als FG al snel het vakgebied van de CISO doorkruisen. Daardoor ontstaat het risico op frictie, dubbel werk, of dat zaken tussen wal en schip raken. U kunt zulke risico’s beperken door inzicht te krijgen in het werk van de CISO en kennis te nemen van zijn/haar vakgebied. 

Daarnaast kan het privacydomein leren van het informatiebeveiligingsdomein. Informatiebeveiliging is al langer in ontwikkeling, waardoor onder meer standaarden en normenkaders (zoals NEN 7510) zijn opgesteld waarmee het werk op basis van objectieve maatstaven kan worden gestructureerd.

Tijdens deze praktijkgerichte dagtraining komen een manager privacy en security, een CISO en een informatiebeveiligingsspecialist uit de zorg aan het woord om inzicht te geven in hun vakgebied en werkwijzen. Daarnaast komt een ervaren hacker aan het woord en gaat u zelf proberen om als hacker toegang te krijgen tot informatie.

Ook zal op basis van de HagaZiekenhuis-datalek door middel van een case worden geoefend met technische en organisatorische maatregelen in uw eigen organisatie.

Na het volgen van deze training weet u:

 • Wat veel voorkomende beveiligingsrisico’s zijn bij internet en IT-producten
 • Wat een risico-gebaseerde aanpak inhoudt
 • Wat een managementsysteem voor informatiebeveiliging is
 • Hoe een op het risico afgestemd beveiligingsniveau kan worden nagestreefd
 • Wat de technische en organisatorische eisen zijn:
  • uit NEN 7510:2017 deel 1 en deel 2 (bestemd voor zorginstellingen en voor organisaties die samenwerken met zorginstellingen)
  •  uit de Gedragslijn toegangsbeveiliging patiënten dossiers, die de NVZ en NFU opgesteld hebben voor de ziekenhuizen n.a.v. de case 'HagaZiekenhuis'
  • die MedMij stelt voor PGO omgevingen (Persoonlijke gezondheidsomgevingen)
 • Slimme ‘risk based’ manieren om deze eisen te documenteren en implementeren

Doelgroep:
FG’s, privacy officers en overige privacy professionals uit de zorg

Trainer

Kors Monster

Kors Monster

Directeur ICTRecht Security

Kors Monster is directeur van ICTRecht Security. Kors stuurt de securitytak inhoudelijk aan, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diensten en producten en is het aanspreekpunt voor...

Meer over Kors

Kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Pakketdeal zorg trainingen

De trainingen 'FG zorg en informatiebeveiliging' én 'FG in de zorg(praktijk)' volgen? De kosten bedragen dan slechts € 975 exclusief btw! Maak gebruik van deze combinatiekorting door de code PAKKETDEALZORG1 in te voeren tijdens het inschrijven.

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Programma

09:30 - 11:00 Informatiebeveiliging algemeen
11:00 - 11:15 Pauze
11:15 - 12:15 Informatiebeveiliging in de zorg
12:15 - 13:00 Lunchpauze
13:00 - 14:00 Informatiebeveiliging in de zorg (casus)
14:00 - 14:15 Pauze
14:15 - 15:15 CISO uit de zorg aan het woord
15:15 - 15:30 Pauze
15:30 - 16:15 Hackspel
16:15 - 17:00 Hacker aan het woord
17:00 - 17:15 Afsluiting en Q&A

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.