Security in de gezondheidszorg

Tijdens deze training wordt ingegaan op datalekken en informatiebeveiliging in de zorg. U leer onder meer uit te leggen welke norm voor informatiebeveiliging in Nederland de standaard vormt voor informatiebeveiliging in de zorg en hoe deze norm op hoofdlijnen in elkaar steekt en beveiligingsincidenten te duiden als datalek (of niet).

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsactie

Training in het kort

Locatie:
Amsterdam indien mogelijk, anders online
Kosten:
€ 445 exclusief btw
Datum:
17 februari 2022
Duur:
Dagdeel
Tijd:
12:30 uur – 17:15 uur
Informatie:

Tijdens deze training wordt ingegaan op datalekken en informatiebeveiliging in de zorg. Privacy en informatiebeveiliging zijn afzonderlijke vakgebieden die tegelijkertijd overlap en verschillen vertonen. Dat uit zich o.a. in de verplichting uit de AVG om ‘passende technische en organisatorische maatregelen’ te treffen, om ‘een op het risico afgestemd beveiligingsniveau te waarborgen’. Maar we zien dit ook bij de verplichting rond het melden van datalekken, waarbij sprake moet zijn van een inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens.

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Uitleggen welke norm voor informatiebeveiliging in Nederland de standaard vormt voor informatiebeveiliging in de zorg en hoe deze norm op hoofdlijnen in elkaar steekt
  • Beveiligingsincidenten duiden als datalek (of niet)
  • Suggesties doen voor aanvullende beveiligingsmaatregelen om herhaling van datalekken te voorkomen
  • Bepalen of het datalek gemeld moet worden bij de autoriteit en de betrokkenen

Doelgroep:
Wo-juristen en advocaten

Keurmerken:

Trainers

Kortingsactie

Maak gebruik van onze speciale kortingsactie:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

Opleiding ICT-jurist: de verdieping

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding ICT-jurist: de verdieping en is ook los afneembaar.

Heeft u ervaring met het ICT-recht, maar bent u op zoek naar diepgaande kennis en skills én wilt u expert worden in uw vakgebied? Volg dan onze éénjarige verdiepende opleiding tot ICT-jurist waarbij u kunt kiezen uit zes specialisatie profielen.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over onze opleiding ICT-jurist: de verdieping
Academy goud@2x

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.