Security in de gezondheidszorg

Tijdens deze training wordt ingegaan op datalekken en informatiebeveiliging in de zorg. U leer onder meer uit te leggen welke norm voor informatiebeveiliging in Nederland de standaard vormt voor informatiebeveiliging in de zorg en hoe deze norm in elkaar steekt, en beveiligingsincidenten te duiden als datalek (of niet).

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 445 exclusief btw
Datum:
16 februari 2023
Duur:
Dagdeel
Tijd:
12:30 uur – 17:15 uur
Informatie:

Privacy en informatiebeveiliging zijn afzonderlijke vakgebieden die overlap en verschillen vertonen. Dat uit zich in de verplichting uit de AVG om ‘passende technische en organisatorische maatregelen’ te treffen, om ‘een op het risico afgestemd beveiligingsniveau te waarborgen’. Maar ook bij de verplichting rond het melden van datalekken, waarbij sprake moet zijn van een inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens. 

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Uitleggen welke norm in Nederland de standaard vormt voor informatiebeveiliging in de zorg en hoe deze norm in elkaar steekt 
  • Beveiligingsincidenten duiden als datalek (of niet)
  • Suggesties doen voor aanvullende beveiligingsmaatregelen om herhaling van datalekken te voorkomen
  • Bepalen of het datalek gemeld moet worden bij de autoriteit en de betrokkenen 

Doelgroep:
Zorg professionals, softwareontwikkelaars, ICT-dienstverleners in de zorg, beslissers, inkopers en/of bedrijfsjuristen bij een zorginstelling en advocaten met minimaal 3 jaar ervaring

Keurmerken:

Trainers

Kors Monster

Kors Monster

Directeur ICTRecht Security

Kors Monster is directeur van ICTRecht Security. Kors stuurt de securitytak inhoudelijk aan, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diensten en producten en is het aanspreekpunt voor...

Meer over Kors
Tessa van Schijndel

Tessa van Schijndel

Juridisch adviseur

Tessa van Schijndel werkt als juridisch adviseur binnen het cloudteam. In deze functie adviseert zij clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van...

Meer over Tessa

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding ICT-jurist: de verdieping

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding ICT-jurist: de verdieping en is ook los afneembaar.

Heeft u ervaring met het ICT-recht, maar bent u op zoek naar diepgaande kennis en skills? Volg dan onze éénjarige verdiepende opleiding tot ICT-jurist.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over onze opleiding ICT-jurist: de verdieping
ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Oker RGB

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.