Security in ICT

De hoeveelheid en gevoeligheid van de gegevens die via internet en ICT worden verwerkt, neemt iedere dag toe. Met het belang en de waarde van de gegevens stijgen ook de prikkels voor onrechtmatige toegang. Computerinbraken en datadiefstal zijn aan de orde van de dag. Om deze risico’s in te dammen, eisen steeds meer wetten dat daadwerkelijk een adequate of ‘passende’ beveiliging wordt geïmplementeerd. 

In deze training leer je de essentie van informatiebeveiliging, het identificeren van beveiligingsstandaarden en het begrijpen van risico's.

Vraag informatie aan
Direct inschrijven

Informatie over de training

Tijdens deze training komen zowel een ervaren informatiebeveiligingsspecialist als een hacker aan het woord die vertellen over hun ervaringen en werkzaamheden in het werkveld. Daarnaast ga je in een hackgame zelf proberen toegang te krijgen tot informatie.  

Na deze training kun je:  

  • Uitleggen om welke drie kern- onderdelen informatiebeveiliging draait en waarom
  • Diverse beveiligingsstandaarden benoemen en onderling plaatsen 
  • Technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen benoemen voor belangrijke risico’s 
  • Inschatten wat de risico’s en impact zijn van onveilig online gedrag en hacking

Invulling van de training

Vóór de praktijkochtend kun je zelfstandig aan de hand van webinars (1 uur) de basisstof opnemen en door middel van e-learnings (2 uur) oefenen met hoe je deze kunt toepassen. Tijdens de praktijkochtend zul je met de docent en andere deelnemers aan de slag gaan met uitdagende casussen.

Doelgroep

Professionals op hbo/wo-niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Lees meerLees minder

Training in het kort

Locatie:
Utrecht

Kosten:
€ 445,- exclusief btw

Startdata:
28 mei 2024
17 oktober 2024

Duur:
 1 dagdeel met zelfstudie vooraf

Tijd:
09:30 uur - 12:30 uur

Direct inschrijven

ICTRECHT Illustratie academy - Paars RGB

Liever onze volledige opleiding tot Privacyrecht Specialist volgen?

Wil jij je (verder) specialiseren in privacyrecht? Deze training is in combinatie met andere modules, tegen een voordeliger tarief, als volledige Opleiding tot Privacy Officer te volgen. Tijdens deze opleiding leer je fundamentele privacyvraagstukken te beantwoorden en te vertalen naar stappenplannen, beheersingsmaatregelen of juridisch gedegen stellingen. 

Bekijk de opleiding voor meer informatie of neem contact met ons op.

Opleiding tot Privacy Officer
ICTRECHT Illustratie meeting klassikaal - Oker RGB korter

Neem gerust contact op

Heb je vragen over deze training of twijfel je of deze training op jouw leerdoelen aansluit? Wij denken graag met je mee. Vul het formulier hiernaast in om informatie aan te vragen of gebeld te worden. Wij streven ernaar jouw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.

 

 

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Paars RGB