Themadag rechten van betrokkenen

De AVG schetst een duidelijke informatieplicht richting de betrokkenen. Leer in deze dagtraining op welke wijze en wanneer betrokkenen geïnformeerd moeten worden over de verwerkingen van hun persoonsgegevens en welke rechten betrokkenen hebben. Aan de hand van een casus wordt de opgedane theorie in de praktijk gebracht. 

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 525 exclusief btw
Datum:
8 december 2022
Duur:
Hele dag
Tijd:
10:00 uur - 17:00 uur
Informatie:

Deze themadag bestaat uit de trainingen 'Informatierechten en -plichten' en 'Rechten van betrokkenen'.

Informatierechten en -plichten
Iedereen heeft het recht te weten wat er met zijn/haar persoonsgegevens gebeurt en waarom. De AVG schetst dan ook een duidelijke informatieplicht richting de betrokkenen. Het verwerken van persoonsgegevens vereist in alle gevallen een duidelijke toelichting: de privacyverklaring. Deze opstellen is geen sinecure. De doeleinden van verwerkingen moeten worden benoemd, er moet bepaalde standaardinformatie verschaft worden en de verklaring moet ook nog eens toegespitst zijn op de doelgroep.

In het eerste uur van de training wordt ingegaan op de theoretische aspecten van de informatieplicht. In het tweede uur gaan de deelnemers aan de slag met een casus in de vorm van een concept privacyverklaring.

Na deze training weet de deelnemer:

 • Waarover betrokkenen geïnformeerd moeten worden
 • Op welke wijze en wanneer betrokkenen geïnformeerd moeten worden over de verwerkingen van hun persoonsgegevens

Na deze training kan de deelnemer:

 • Van verschillende verwerkingen benoemen wat daarover in een privacyverklaring moet worden opgenomen
 • De standaard verplichte informatie, zoals het recht van verzet benoemen in een privacyverklaring
 • Aangeven hoe een privacyverklaring moet worden aangeboden
 • Zelfstandig bepalingen in een privacyverklaring opstellen

Rechten van betrokkenen
Een van de doelstellingen van de AVG is om de rechten van betrokkenen te versterken. Vanzelfsprekend volgen uit deze rechten bepaalde verplichtingen voor degenen die persoonsgegevens verwerken. In deze training wordt ingegaan op de juridische aspecten van het recht van inzage, het recht op rectificatie, het recht op gegevenswissing, het recht op beperking, het recht op overdraagbaarheid, het recht van bezwaar en de eisen aan communicatie rondom deze rechten. Daarnaast worden handvatten geboden om deze rechten te borgen in een organisatie. Aan de hand van een casus wordt de opgedane theorie in de praktijk gebracht.

Na deze training weet de deelnemer:

 • Welke rechten betrokkenen hebben
 • Welke algemene eisen worden gesteld aan communicatie rondom de rechten van betrokkenen
 • Op welke wijze deze rechten binnen een organisatie geïmplementeerd kunnen worden

Na deze training kan de deelnemer:

 • Beoordelen of gehoor moet worden gegeven aan een beroep op een van de rechten van betrokkenen
 • Op hoofdlijnen een procedure voor het afhandelen van beroepen op de rechten van betrokkenen opstellen

Doelgroep: 
FG's, DPO's, privacy officers en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (hbo/wo) juristen, compliance officers, data-specialisten en security/IT-managers.

Keurmerken:

Trainers

Ardine Siepman

Ardine Siepman

Manager Werving & Selectie

Ardine ondersteunt bedrijven met het werven en selecteren van een inhouse privacy officer, Functionaris Gegevensbescherming, IT-jurist en security offiver. Daarnaast is Ardine juridisch adviseur bij...

Meer over Ardine
Esmee Kuyt

Esmee Kuyt

Juridisch adviseur

Esmée Kuyt is werkzaam als juridisch adviseur bij ICTRecht Detachering. In deze functie geeft zij organisaties praktisch juridisch advies op het gebied van privacy. Esmée heeft de master...

Meer over Esmée

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding FG/DPO

Deze themadag vormt een onderdeel van de FG-opleiding en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren als (aankomend) FG/DPO? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u diepgaande kennis op over de Europese privacywetgeving (AVG) én ontvangt u direct toepasbare tips voor uw praktijk. In 4 maanden (12 trainingsdagen) stomen wij u klaar voor een positie als FG/DPO.

Een op maat gemaakt pakket van losse themadagen is ook mogelijk.

Lees meer over onze FG-opleiding
ICTRECHT Illustratie advies - Oker RGB

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.