Themadag
verantwoordelijke en verwerker deel I

Het onderscheid tussen een verwerkingsverantwoordelijke en een verwerker is niet altijd even helder. In deze training wordt besproken hoe het onderscheid gemaakt kan worden en welke verplichtingen uit de rollen voortvloeien. Daarnaast gaan we in op de elementen die vanuit de AVG verplicht in een verwerkersovereenkomst moeten worden opgenomen, maar ook op de praktische invulling daarvan. Deze themadag wordt verzorgd door trainers uit het werkveld.

Training in het kort

Locatie:
Online
Kosten:
€ 520 exclusief btw
Datum:
5 november 2020
Duur:
6 uur
Tijd:
10:00 uur - 17:00 uur
Informatie:

Deze themadag is volgeboekt. De inschrijvingen zijn gesloten. 

Deze themadag beslaat twee dagen. Deel I bestaat uit de trainingen 'Verwerkingsverantwoordelijke en verwerker' en 'Verwerkersovereenkomst'. Om aan deel II te mogen deelnemen, dient deel I gevolgd te zijn. 

Verwerkingsverantwoordelijke en verwerker
Iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt kan verwerkingsverantwoordelijke, verwerker of zelfs allebei zijn. Het onderscheid tussen deze rollen is niet altijd even helder. De juiste inschatting kunnen maken is echter wel van groot belang, omdat beide rollen verschillende verplichtingen onder de AVG met zich meebrengen.

In deze training wordt besproken wanneer iemand een verwerker en verantwoordelijke is en welke verplichtingen uit de rollen voortvloeien.

Na uiteenzetting van de theorie gaan de deelnemers aan de hand van een casus de opgedane kennis in de praktijk brengen.

Na het volgen van deze training weet u:

  • Wat het verschil is tussen de verwerkingsverantwoordelijke en verwerker
  • Hoe de rolverdeling is tussen de verwerkingsverantwoordelijke en verwerker
  • Welke verplichtingen de verschillende rollen met zich meebrengen
  • Welke samenwerkingsverbanden mogelijk zijn tussen organisaties

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Beargumenteren waarom een organisatie de rol van verwerkingsverantwoordelijke, verwerker of beide rollen vervult
  • In een specifieke situatie aangeven welke verplichtingen de verschillende rollen met zich meebrengen

Verwerkersovereenkomst
Vroeg of laat komt de FG in aanraking met verwerkersovereenkomsten. Dat kan zijn bij het vaststellen van een template voor de organisatie, maar de FG kan ook betrokken worden in onderhandelingen of beoordelingen van verwerkersovereenkomsten. Daarbij is het zoeken naar een balans tussen de voordelen van het gebruik van standaarddocumenten en het laten aansluiten van het document bij de werkelijke praktijk.

In deze training wordt ingegaan op de elementen die vanuit de AVG verplicht in een verwerkersovereenkomst moeten worden opgenomen, maar ook op de praktische invulling daarvan.

Na de opgedane theorie gaan de deelnemers zelf aan de slag met het opstellen en reviewen van bepalingen voor verwerkersovereenkomsten.

Na het volgen van deze training kunt u:

  • De toepasselijkheid van een verwerkersovereenkomst bepalen
  • Aangeven wat specifieke aandachtspunten zijn bij het opstellen dan wel reviewen van een verwerkersovereenkomst
  • Verwerkersbepalingen op maat snijden om aan te sluiten bij een overeenkomst
  • Praktische invulling geven aan de vereisten uit privacywet- en regelgeving en richtsnoeren van toezichthouders

Klik hier voor mee informatie over de themadag verantwoordelijke en verwerker deel II.

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar.

Doelgroep: 
FG's, DPO's, privacy officers en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (hbo/wo) juristen, compliance officers, data-specialisten en security/IT-managers.

Keurmerken:

Trainers

Dries Lawrence

Dries Lawrence

Juridisch adviseur

Dries Lawrence staat als privacy jurist binnen ICTRecht Detachering diverse organisaties bij op het gebied van complexe privacyvraagstukken. Zijn specialisatie is de grootschalige verwerking van...

Meer over Dries
Jay Remmelzwaal

Jay Remmelzwaal

Juridisch adviseur

Jay Remmelzwaal werkt als juridisch adviseur binnen ons privacyteam. Hij is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) en houdt zich onder meer bezig met de juridische aspecten rondom...

Meer over Jay

Opleiding FG/DPO

Deze themadag vormt een onderdeel van de FG-opleiding en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren als (aankomend) FG/DPO? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u diepgaande kennis op over de Europese privacywetgeving (AVG) én ontvangt u direct toepasbare tips voor uw praktijk. In 4 maanden (12 trainingsdagen) stomen wij u klaar voor een positie als FG/DPO.

Een op maat gemaakt pakket van losse themadagen is ook mogelijk.

Lees meer over onze FG-opleiding
Academy goud@2x

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.