Opleiding tot
AI Compliance Officer (CAICO®)

Staat kunstmatige intelligentie (AI) centraal in je professionele leven en wil je de cruciale brug slaan tussen technologie, ethiek en recht? De opleiding tot Certified AI Compliance Officer geeft je een diepgaand begrip op het gebied van AI-compliance en -governance. 

Startgarantie!

Direct inschrijven

Meerdere geïnteresseerde binnen jouw organisatie? Wij bieden de opleiding ook inhouse aan. Vraag meer informatie hierover aan via het contactformulier.

Inhouse opleiding

Opleiding in het kort

Deze enige opleiding van zijn soort in Nederland leert je complexe AI-gerelateerde vraagstukken identificeren, analyseren en oplossen. De focus is praktijkgericht: vertaal de vele regels en ethische vragen naar concrete plannen om AI legaal, ethisch en robuust te laten werken.

Je werkt met e-learnings en drie praktijkdagen. De opleiding wordt afgesloten met een examen en je krijgt daarna de beschermde titel “CAICO®”.
 
Voorkant CAICO brochure

Neem een kijkje achter de schermen:

Programma:
De opleiding werkt met e-learnings (webinars en oefeningen) die je in eigen tijd doet. Deze komen ongeveer een maand voor de eerste praktijkdag online.

Locatie praktijkdagen:
Utrecht

Direct inschrijven

 

Voor:
Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met AI-vraagstukken te maken krijgen, zoals (bedrijfs-)juristen, advocaten, notarissen, functionarissen gegevensbescherming, privacy officers, EDP auditors, CISO’s en risk/compliance officers. Specifieke voorkennis of vooropleiding is niet noodzakelijk. 

Prijs:
€ 2.950 excl. btw (incl. boekenpakket & catering)

Agenda praktijkdagen

Iedere dag begint met een inloop van 9.30 tot 10.00 uur, het onderwijs start om 10.00 uur met een lunchpauze van 12.30 tot 13.30 uur en wordt afgesloten om 16.00 uur. 

Start september 2024

Di 10 september 10.00 - 16.00
Eerste praktijkdag

Di 24 september 10.00 - 16.00
Tweede praktijkdag

Di 1 oktober 10.00 - 16.00
Derde praktijkdag

Op 17 oktober wordt de opleiding afgesloten met een eindtoets.

 

Start oktober 2024

Di 8 oktober 10.00 - 16.00
Eerste praktijkdag

Di 29 oktober 10.00 - 16.00
Tweede praktijkdag

Di 12 november 10.00 - 16.00
Derde praktijkdag

Op 3 december wordt de opleiding afgesloten met een eindtoets.

Lees meerLees minder

CAICO® is een gecertificeerde opleiding, waarvan de inhoud en eindtermen door een onafhankelijke stichting met deskundigen uit het veld is samengesteld. Daarmee weet je dus zeker dat CAICO® je het hoogste niveau aan kennis en skills geeft. 

CAICO logo
 "Dit is een waanzinnig mooie en zinvolle opleiding! Ik word erg blij van deze manier van trainen: vlot, dynamisch en heerlijk praktijkgericht. Dankzij de combinatie van online leren, praktijkdagen en een mooi studieboek ervaar je ook écht wat er allemaal komt kijken bij zo'n groot onderwerp als AI compliance. "

- Dennis Vendel, Platform Manager bij Korton Group B.V.

Waarom ICTRecht Academy?

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Academy
Opleiders uit het vak
Ons trainingsprogramma is opgesteld door specialisten uit het werkveld. Zij zullen ook de trainingen verzorgen. Alle docenten zijn ervaren ICT-juristen of technisch specialisten. Zij weten als geen ander welke kennis en skills de functie vereist.
ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Handen schudden

Bij ons staat de praktijk voorop en wij maken leren leuk!
Na de theorie doorgenomen te hebben, ga je aan de slag met interactieve praktijkoefeningen met de focus op het verhogen van jouw skills.

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Certificaat


Examen
De opleiding wordt afgesloten met een digitale eindtoets. Een voldoende voor de eindtoets is een vereiste om het certificaat en de beschermde titel “CAICO®” te krijgen. Zie het examenreglement voor de
precieze invulling.

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Checklist


Volop aandacht voor kernkwaliteiten 
Ontwikkel tijdens onze opleiding de kernkwaliteiten die de functie vereist. Je leert over wetgeving zoals de AI Act en AI Liability Directive, maar ook ethische regels zoals de Guidelines for Trustworthy AI. Dit breng je in de praktijk met compliance-instrumenten zoals de ALTAI Assessment List en Human Rights Impact Assessments.  

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Document in map
10% korting bij adviesbureau ICTRecht
Als deelnemer ontvang je na deelname aan een volledige opleiding 10% korting op de kosten in de eerstvolgende offerte bij adviesbureau ICTRecht, tot een maximale kortingswaarde van € 500,-. Deze korting is gedurende één jaar na de uitgiftedatum in te zetten voor advies via een knipkaart, abonnement of los adviesproduct, over alle specialismen waar ICTRecht op actief is.
ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Legal tech

Permanente Educatie
Voor behoud van je titel na twee jaar ben je verplicht permanente educatie te volgen. Dit kan onder meer door volgen van relevante trainingen bij ICTRecht of derden. In ieder geval zal ICTRecht jaarlijks een update-training aanbieden. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk.  

De gezichten achter ICTRecht Academy

Maak kennis met ons Academy-team. Zij organiseren de opleiding tot Certified AI Compliance Officer voor jou. 

Vraag of opmerking?

Heb je een vraag met betrekking tot de ICTRecht Academy? Neem gerust contact op!

Heb je een klacht? Dat is heel vervelend, maar toch horen we die graag. Geef het graag aan ons door via het klachtenformulier.


 

Opleiding_deelnemers