Advies over eigendom van data nodig?

Het is natuurlijk handig dat data via een clouddienst overal bereikbaar is, maar de klant kan alleen nog bij de data binnen de faciliteiten die u hem als clouddienstverlener biedt. Het regelen van de eigendom van data (mogelijkheden tot import en export) is daarmee een cruciaal punt voor veel klanten en noodzakelijk een onderdeel van een goede continuïteitsregeling. De juridisch adviseurs van ICTRecht zijn specialist op dit gebied.

Vraag informatie aan Ontmoet onze specialisten

Denk aan data-exportmogelijkheden

Ten behoeve van de waarborging van de continuïteit is het mogelijk maken van import en export van data van groot belang. Door klanten de gelegenheid te geven alle geüploade data ook weer te kunnen downloaden in een open formaat, kan de klant bij een faillissement van de clouddienstverlener haar data behouden. Paradoxaal genoeg stimuleert het hebben van een data-exportmogelijkheid juist de toevoer van nieuwe klanten. Want wie weet dat hij zijn (vaak bedrijfskritische) data kan behouden, zal eerder geneigd zijn de stap naar de cloud te maken.

Heeft u vragen over eigendom van data of continuïteit in de cloud? De juristen van ICTRecht zijn specialist op dit gebied staan u graag bij met praktisch juridisch advies. 

Neem contact met ons op
ICTRECHT Illustratie advies - Oker RGB

Regel expliciet wie wat mag met de data

Het is juridisch lastig om van ‘eigendom van data’ te spreken. De term ‘eigendom’ geldt eigenlijk alleen voor fysieke zaken. Software en data vallen daar niet onder, tenzij het gaat om virtuele goederen in Second Life of online spellen.

Data ‘is’ niets. Omdat daarmee de rechtspositie van de maker en de gebruiker van de data moeilijk te bepalen is, is het zeer verstandig om expliciet te regelen wie wat mag met de data.

"ICTRecht heeft haar waarde meer dan bewezen. Snel en duidelijk in de communicatie. Helder in het advies!" 

- Air Miles

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter