FinTech advies

De financiële markt is de afgelopen decennia sterk veranderd. Bankzaken regelen we tegenwoordig online en het internet heeft allerlei nieuwe financiële producten en diensten mogelijk gemaakt. Loopt u als aanbieder van een FinTech-dienst aan tegen juridische vraagstukken? ICTRecht helpt u graag te voldoen aan de relevante wet- en regelgeving. 

Vraag informatie aan Ontmoet onze experts

Met ondersteuning van ICTRecht voldoen aan de wetgeving

Voor aanbieders van FinTech-diensten is het vaak lastig om een weg te vinden in het financiële recht. De specialisten van ICTRecht helpen u te voldoen aan de relevante wet- en regelgeving. U kunt bijvoorbeeld bij ICTRecht terecht met de volgende vragen:

  • Aan welke eisen moet ik voldoen als ik wil toetreden tot de markt? Heb ik voor het aanbieden van bepaalde diensten een vergunning nodig op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft)? Kom ik voor een vrijstelling of een ontheffing in aanmerking?
  • Aan welke eisen moeten mijn financiële product of dienst voldoen? Welke regels uit de Wft en aanverwante wetgeving, zoals de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) zijn op mij van toepassing?
  • Hoe ga ik om met De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM)?
Detachering goud@2x
''ICTRecht combineert deskundigheid met een pragmatische aanpak. Wij konden met het geleverde resultaat direct aan de slag."
 
- Ministerie van Buitenlandse Zaken

Juridische aandachtspunten voor FinTech-diensten

Door het gebruik van technologie worden financiële producten en diensten sneller, goedkoper en klantvriendelijker. Dit brengt kansen met zich mee voor aanbieders van FinTech-diensten. Denk hierbij aan de opmars van mobile wallets en crowdfunding-platforms, maar bijvoorbeeld ook aan het potentieel van blockchaintechnologie en cryptocurrency.

Deze aanbieders moeten echter wel rekening houden met belangrijke juridische verplichtingen. Er bestaat uitgebreide wetgeving over het leveren van financiële producten en diensten. Soms is voor het aanbieden van FinTech-diensten een vergunning vereist van De Nederlandsche Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarnaast kunnen er allerlei informatieplichten, zorgvuldigheidsnormen en andere gedragsvoorschriften van toepassing zijn.

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter