Geheimhoudings-overeenkomst (NDA) controleren of opstellen

Een geheimhoudingsovereenkomst of non-disclosure agreement (NDA) is een overeenkomst waarbij twee partijen afspreken bepaalde informatie geheim te houden in situaties waarin deze informatie wordt gedeeld.

Vraag informatie aan Ontmoet onze experts

Advies nodig over uw geheimhoudingsovereenkomst (NDA)?

Binnen uw organisatie kunnen zich situaties voordoen waarbij bijvoorbeeld toegang tot vertrouwelijke informatie wordt gegeven aan een inhuurkracht, of vertrouwelijke informatie wordt gedeeld in de onderhandelingen voor een samenwerking of overname. In zulke gevallen dient een NDA zeker te stellen dat de gedeelde informatie ook vertrouwelijk blijft en niet verder wordt gedeeld met andere partijen. De NDA kan zowel eenzijdig (slechts één van de partijen verstrekt informatie) als tweezijdig (beide partijen verstrekken informatie aan elkaar) worden gesloten.

Door het sluiten van een NDA hebben partijen de mogelijkheid om vertrouwelijke informatie uit te wisselen. De NDA speelt daarmee een sleutelrol in het zakelijke leven.

Heeft u advies nodig bij het opstellen of controleren van uw NDA? ICTRecht kan uw organisatie hiermee van dienst zijn. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met het controleren en opstellen van NDA’s.

Genereer snel een standaard geheimhoudingsovereenkomst (NDA) in onze documentenshop

Gebruikelijke situaties waarin een NDA nodig is

Voor de volgende gebruikelijke situaties dient een geheimhoudingsovereenkomst (NDA) te worden opgesteld:

  • Onderhandelingen over een aan- of verkoop
  • Onderhandelingen over participatie in een onderneming
  • Een freelancer inschakelen voor een project
  • Onderhandelingen over een software ontwikkelopdracht
  • Onderhandelingen over een samenwerkingstraject
controle-big

"ICTRecht heeft haar waarde meer dan bewezen. Snel en duidelijk in de communicatie. Helder in het advies!" 

- Air Miles

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter