Security officer via ICTRecht 

Informatie en IT zijn onmisbaar voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering. Het is dan ook van groot belang dat uw informatie en systemen adequaat worden beschermd. Maar waar te beginnen? En wanneer is de bescherming ‘adequaat’? De security officers van ICTRecht helpen uw organisatie veilig te houden.

Doe de security quickscan! Vraag meer info aan

Uw informatiebeveiliging goed geregeld

Onze security specialisten kunnen de rol van (parttime) security officer voor uw organisatie invullen. Onze security officers helpen u om overzicht te creëren en om weloverwogen keuzes te maken over de beveiliging van uw informatie. Hierdoor is uw informatie beschikbaar op het moment dat u het nodig heeft, wordt voorkomen dat uw informatie in verkeerde handen valt, en wordt de kwaliteit van uw informatie beschermd.

Hiermee verkleint u de kans op imagoschade en financiële schade. En wellicht net zo belangrijk: u houdt meer tijd over voor uw business en u kunt met vertrouwen verantwoording afleggen aan uw stakeholders, zoals klanten en toezichthouders.

De security officers van ICTRecht kunnen onder andere de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Uitvoeren van een quickscan of risicoanalyse, al dan niet gebaseerd op (internationale) standaarden of normenkaders, zoals ISO 27001/27002, NEN 7510, Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).
     
  • Informatiebeveiligingsrisico’s inventariseren, analyseren en prioriteren.

  • Maatregelen implementeren om risico’s te beperken, al dan niet conform ISO 27001/27002, NEN 7510, BIO.

  • Adviseren over informatiebeveiligingsbeleid en -maatregelen en optreden als sparringpartner.

  • Audits, pentesten en andere controles initiëren.

Onze security officers worden geselecteerd en doorlopend getraind op technische en organisatorische vaardigheden, maar ook op soft skills. Zij vormen daardoor de verbindende schakel tussen uw business, IT en het management - en beschikken over up-to-date kennis en vaardigheden.

Doe de gratis security quickscan

Test binnen 6 minuten hoe volwassen uw organisatie op gebied van security is. Vul de online vragen in en krijg direct concreet advies over hoe uw organisatie ervoor staat. 

Advies goud@2x

Waarom een security officer via ICTRecht?

1. Organisatorische & strategische aspecten van informatiebeveiliging

De focus van onze security specialisten ligt op de organisatorische en strategisch/tactische aspecten van informatiebeveiliging. Staat informatiebeveiliging bij uw organisatie nog in de kinderschoenen, of staat er al een professionele security-organisatie? 

Afhankelijk van de wensen, mogelijkheden en ambities van uw organisatie helpen wij u op weg in de wereld van informatiebeveiliging of ondersteunen wij u bij de dagelijkse werkzaamheden.

toegang doc-big

2. Deskundige partner

ICTRecht staat voor praktisch advies. Wij snappen techniek en treden op als deskundige sparringpartner voor uw organisatie. Onze security officers beschikken over relevante certificeringen en doorlopen continu opleidingen, zodat zij over up-to-date kennis beschikken.

Daarnaast staan zij in nauw contact met de juristen van ICTRecht, waardoor onze specialisten ook op de hoogte zijn van wettelijke eisen aan informatiebeveiliging en compliance.

keten-big

3. Flexibele ondersteuning

U kunt onze security officers inzetten als tijdelijke (parttime) ondersteuning voor uw organisatie - vanwege een plotselinge toename in werklast, verplichtingen vanuit compliance of door ziekte of verlof van medewerkers. Maar wij kunnen u ook voor langere perioden bijstaan.

Wij bieden een samenwerking zónder opzegtermijn en u bent altijd flexibel in het aantal af te nemen uren per week. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunnen de werkzaamheden bij u op locatie worden uitgevoerd, maar ook op afstand. 

periodiek-big

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Laat een bericht achter via het formulier: een van onze security specialisten neemt dan vrijblijvend contact met u op. Liever even bellen? Dat kan via telefoonnummer: 020 663 1941.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter