Klantcase: De Sociale Maatschap

Stichting De Sociale Maatschap biedt ondersteuning in grote delen van Amsterdam. De organisatie levert buurtteamondersteuning, (jongeren)schuldhulpverlening en ondersteunt de sociale basis. Voor het behalen van het ISO 27001-certficaat, een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging, werd er contact gelegd met ICTRecht. De start van een succesvolle samenwerking. 

Over De Sociale Maatschap

De Sociale Maatschap is de koepelstichting voor de stichtingen Buurtteam Amsterdam (Noord en Zuid), Doras, PuurZuid en Florijn Civiel Bewind. De stichting doorbreekt isolement en ondersteunt mensen om zo (samen) zelfredzaam te zijn. Sinds 1 april 2021 zijn er op verschillende plekken in Amsterdam buurtteams. Daar kunnen alle Amsterdammers terecht met vragen op het gebied van zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten en veiligheid. Als buurtteamorganisatie bedient De Sociale Maatschap een derde van Amsterdam.

De Sociale Maatschap vervult een voortrekkersrol om beleid en voorzieningen aan te laten sluiten bij de bestaande en toekomstige vraag. Door de inzet van Business Intelligence is de stichting in Amsterdam een voorloper binnen het sociaal domein.

de sociale maatschap

De uitdaging van De Sociale Maatschap

De gemeente Amsterdam heeft in een beschikking alle buurtteamorganisaties de opdracht gegeven om voor 1 juli 2023 ISO 27001-gecertificeerd te zijn. Hoewel de Sociale Maatschap op het gebied van privacy al veel goed had geregeld, viel er op securityvlak nog het een ander te verbeteren. In februari 2022 werd daarom het eerste contact met ICTRecht gelegd. De start van een succesvolle samenwerking richting een ISO-certificering.

“ICTRecht heeft het mogelijk gemaakt om binnen onze organisatie oog te creëren voor privacy en security, dusdanig dat medewerkers zich bewust zijn van gevaren en op tijd melding maken wanneer zij iets niet vertrouwen. De meldingsbereidheid binnen onze organisatie is nog nooit zo hoog geweest.” 

Miriam Dik – Manager Bedrijfsvoering bij De Sociale Maatschap

De oplossing van ICTRecht

ICTRecht heeft binnen de organisatie de stappen begeleid die nodig waren om het ISO 27001-certificaat op tijd te behalen. Hiermee kan de organisatie laten zien de informatiebeveiliging op orde te hebben en zo de risico’s te beheersen. Daarnaast is de awareness onder de medewerkers flink verhoogd. Dat laatste is voor hen misschien nog wel belangrijker.

De Sociale Maatschap is 100% tevreden over de oplossing die ICTRecht bood. ‘ICTRecht schakelt mee, is flexibel, snapt wat nodig is én wat niet. ICTRecht heeft deskundige medewerkers, grote loyaliteit richting de opdrachtgever, en is een prettige samenwerkingspartner’.

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Oker RGB

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Of het nu nieuw wetgevingen op het gebied van privacy zijn, voortdurende ontwikkelingen op het gebied van security of een versnelde vraag naar het digitaliseren van diensten. In deze tijd heeft bijna elke organisatie ermee te maken, ieder met zijn eigen uitdagingen. Wij ondersteunen jou hierbij in een vorm die past bij jouw organisatie. Of we nu letterlijk bij je aan tafel zitten, of vanaf ons eigen kantoor.

Neem contact op