Klantcase: Evidos

Evidos is marktleider in het leveren van oplossingen voor digitaal ondertekenen en digitaal identificeren. ICTRecht is al jarenlang vaste juridische sparringpartner van Evidos. Lees in deze case over het succes van onze samenwerking.

Lees de klantcase

“Door inhoudelijke juridische expertise ontzorgt ICTRecht in elke stap van het proces.”

 

Samenwerkende partijen

De samenwerking tussen Evidos en ICTRecht gaat ver terug. Vaak werden vragen over bijvoorbeeld de rechtsgeldigheid van de digitale handtekening door de directie van Evidos verzameld en vervolgens doorgestuurd en opgepakt door een van de juridisch adviseurs van ICTRecht. Naarmate Evidos groeide bleek steeds meer behoefte te zijn aan een directer aanspreekpunt binnen de organisatie, zodat vragen niet alleen sneller konden worden opgepakt, maar ook andere afdelingen binnen Evidos op een laagdrempelige wijze een juridische sparringpartner hadden.

“Het snel bedienen van de klant staat bij Evidos hoog in het vaandel. Niet alleen wil Evidos betrouwbare dienstverlening bieden op het gebied van online verificatie en digitaal ondertekenen, ook wil zij haar klanten op weg helpen als zij juridische vragen hebben. De dienstverlening van Evidos is immers verweven met het recht. Dit heeft Evidos doen besluiten om te kiezen voor ICTRecht”, vertelt Kick Willemse, oprichter en operationeel directeur van Evidos.

FG_10.2

ICTRecht als sparringpartner

Sinds september 2017 maakt Evidos gebruik van de diensten van ICTRecht. De aanwezigheid van de legal counsel van ICTRecht op locatie heeft ervoor gezorgd dat klanten direct worden geholpen als zij vragen hebben, contractonderhandelingen sneller worden afgerond en Evidos tijdig in lijn met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is gaan werken. De juridisch adviseur neemt de rol van sparringpartner aan als het gaat om onderwerpen, zoals rechtsgeldigheid en bewijskracht, het gebruik van de elektronische handtekening, online identificatie en de toepassing van sectorspecifieke wetgeving.

Snelle en efficiënte ondersteuning voor verschillende afdelingen

Zo schakelt de afdeling marketing regelmatig met de legal counsel als er nieuwe campagnes worden gelanceerd. “De afdeling marketing heeft er behoefte aan dat haar werkwijze wordt getoetst aan de (privacy)wetgeving, zodat Evidos ook naar buiten toe betrouwbaarheid uitstraalt”, aldus Martijn Höcker, marketing manager van Evidos.

Ook vanuit de sales-afdeling wordt veel geschakeld met de adviseur van ICTRecht. Denk aan RFP-trajecten, aanbestedingen en contractonderhandelingen. Het directe aanspreekpunt heeft ervoor gezorgd dat dit soort projecten sneller en efficiënter worden uitgevoerd. “ICTRecht ontzorgt in elke stap van het proces door de inhoudelijke juridische expertise. De kennis en aanwezigheid van de juridisch adviseur zorgt ervoor dat offertetrajecten soepeler verlopen”, aldus Zivko Lazarov, medeoprichter en directeur sales van Evidos.  

De afdeling support krijgt veel vragen met een juridisch karakter binnen van klanten. Het is van grote toegevoegde waarde dat ook deze vragen kunnen worden beantwoord door de juridisch adviseur op locatie. Dit geeft de klant vertrouwen en zorgt ervoor dat Evidos als ‘one-stop-shop’ fungeert.

Waardevolle aanvulling voor management

Tot slot is de legal counsel op locatie een waardevolle aanvulling voor het hogere management van Evidos. “Je hebt als directie verschillende expertises nodig om tot een bepaald besluit te kunnen komen, de juridische expertise is daar zeker één van”, aldus Kick Willemse.

 

Wie is Evidos?

Met de oplossingen van Evidos kunt u snel, veilig en rechtsgeldig zakendoen op internet, waardoor u uw producten en diensten sneller en efficiënter kunt leveren. Evidos is al meer dan 10 jaar nationaal en internationaal actief betrokken bij de laatste standaarden, wetgeving en technieken voor identiteitsverificatie en digitaal ondertekenen. Vanuit een bedrijfskundige visie en sterke technisch inhoudelijke kennis biedt Evidos oplossingen aan diverse bedrijven en organisaties in uiteenlopende branches. 
evidos

Over ICTRecht

ICTRecht biedt inhouse ondersteuning om tijdelijk - of voor een langere periode - organisaties te versterken op het gebied van ICT, privacy en recht. ICTRecht vult organisaties aan met deskundige juristen die praktisch advies geven. Zo heeft u altijd de juiste kennis bínnen uw organisatie.

Leer ons kennen

ICTRECHT Illustratie 4 specialisten - Oker RGB