Klantcase: Kega

ICTRecht is de vaste juridische sparringpartner van Kega. Kega richt zich op digitale IT oplossingen die door het samenvloeien van fysiek en online winkelen ontstaan. Daarbij is het doel om Retail verder te brengen, en digitaal te transformeren richting zowel klanten als medewerkers. Lees in deze case over het succes van onze samenwerking.

“De medewerkers van ICTRecht die ons direct adviseren voelen als collega’s, ze kennen onze organisatie, ze kennen onze ambities, ze kennen de markt, ze kennen de klanten en dat maakt dat ze het juiste juridische advies kunnen geven op het juiste moment.”

Laure Kuijpers - Security officer bij Kega

 

Over Kega

Kega bestaat sinds 1993 en richt zich sinds haar oprichting op retailers en merken die vertegenwoordigd zijn op de winkelvloer van retailers. Kega richt zich op digitale IT oplossingen die door het samenvloeien van fysiek en online winkelen ontstaan. Daarbij is het doel om Retail verder te brengen, en digitaal te transformeren richting zowel klanten als medewerkers.

De onderneming doet dat door drie grote kernactiviteiten: Commerce (webshops/apps om te kopen), Content (digitale content, software voor optimaal gebruik van (digitale) content en Connect (het maken van de verbinding tussen medewerkers in organisaties, tussen medewerkers en klanten en tussen het merk en de klanten). 

Kega werkt voor mooie namen als Hunkemöller, Zeeman, Shoeby, Dekamarkt, Dirk, Poiesz, Rituals en Coolblue.

kegalogo

ICTRecht als vaste sparringspartner

ICTRecht helpt Kega op verschillende gebieden, van het reviewen van contracten tot aan het opstellen van nieuwe algemene voorwaarden. Daarnaast adviseert ICTRecht Kega ook op het gebied van de AVG. Zo heeft Kega een development team in Servië zitten. ICTRecht heeft geholpen bij het opstellen van de Standard Contract Clauses (SCCs) en het Data Transfer Impact Assessment (DTIA).

"Het voelt als een echte samenwerking: ICTRecht doet de voorzet, we sparren erover, Kega gaat er mee verder en uiteindelijk zet ICTRecht de puntjes op de “i” om tot een finale versie te komen.", aldus Laure Kuijpers van Kega. 

Laure Kuijpers vervolgt: "Door de samenwerking doen we zelf ook kennis op op het gebied van contractenrecht en de AVG. Deze kennis gebruiken we bij eventuele toekomstige vraagstukken. Kega is ISO 27001 gecertificeerd. De combinatie van ons certificaat en de specialistische kennis van ICTRecht zorgt er voor dat we de business naar een hoger niveau kunnen tillen."

Ook de cultuur van ICTRecht was een belangrijk element bij de samenwerking. Laure: "Kega is een innovatieve en informele organisatie. We zochten dan ook een juridische partner die daarbij aansloot. En daar hebben we in ICTRecht de juiste partner gevonden."

"We kunnen altijd snel schakelen met ICTRecht, ze komen afspraken na en ze leveren kwaliteit. "
 
- Laure Kuijpers - Kega

Benieuwd wat ICTRecht voor u kan doen?

Of het nu nieuw wetgevingen op het gebied van privacy zijn, voortdurende ontwikkelingen op het gebied van security of een versnelde vraag naar het digitaliseren van diensten. In deze tijd heeft bijna elke organisatie ermee te maken, ieder met zijn eigen uitdagingen. ICTRecht ondersteunt u hierbij in een vorm die past bij uw organisatie. Of we nu letterlijk bij u aan tafel zitten, of vanaf ons eigen kantoor.

Neem contact op