Klantcase: Wolters Kluwer

De samenwerking tussen Wolters Kluwer en ICTRecht is in 2018 ontstaan. Al snel bleek dat de werkwijze van beide bedrijven op elkaar aansluiten: professioneel werken, met een praktische benadering. Lees in deze case meer over onze samenwerking.

Lees de klantcase

“Bij elk juridisch vraagstuk ontvangen we van ICTRecht pragmatisch en helder advies.”

 

ICTRecht als sparringpartner: vragen efficiënt beantwoord

ICTRecht adviseert Wolters Kluwer’s Business Unit Legal Software bij het opstellen en beoordelen van contracten voor diverse softwareoplossingen. Hoewel Wolters Kluwer beschikt over deskundige inhouse juristen maakt de grote hoeveelheid juridisch werk dat ICTRecht een waardevolle bijdrage kan leveren aan de Legal Software activiteiten van Wolters Kluwer.

Met de introductie van de AVG heeft ICTRecht als sparringpartner meegedacht over de implementatie van de AVG binnen Legal Software en veel kunnen betekenen rondom het afsluiten van verwerkersovereenkomsten met alle klanten.

Door de jarenlange samenwerking tussen Wolters Kluwer en ICTRecht zijn de juristen van ICTRecht goed op de hoogte van wat er binnen de organisatie van Wolters Kluwer speelt en kunnen zij snel schakelen bij gevraagd advies. De aanwezigheid van de juridisch adviseur van ICTRecht als onderdeel van het team heeft ervoor gezorgd dat vragen van klanten en medewerkers van Legal Software sneller en efficiënter beantwoord kunnen worden.

De afdeling Sales schakelt regelmatig met de juridisch adviseur tijdens RFP-trajecten en contractonderhandelingen. “De afdeling Sales heeft er behoefte aan dat haar RFP’s en contractonderhandelingen zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Zeker wanneer klanten snel willen beginnen met het gebruik van de software is een snelle onderlinge afstemming van groot belang en ICTRecht levert hier een wezenlijke bijdrage aan. Daarnaast ondersteunt ICTRecht bij het onderzoeken van en adviseren bij algemene juridische vraagstukken, zoals aanpassing van algemene voorwaarden of het aanscherpen van verwerkers- en subverwerkersovereenkomsten. Bij elk juridisch vraagstuk ontvangen we van ICTRecht pragmatisch en helder advies”, aldus Henk Jan Onstwedder, General Manager Legal Software Nederland, Wolters Kluwer Legal & Regulatory.

Over Wolters Kluwer

In de juridische sector in Nederland staat Wolters Kluwer veelal bekend als uitgever van wettenbundels en de ontwikkelaar van het digitale informatieplatform Navigator. Wolters Kluwer biedt echter veel meer diensten aan. In ruim 185 jaar is Wolters Kluwer gegroeid tot een wereldwijde aanbieder van professionele informatie, softwareoplossingen en services voor onder meer medische, juridische, fiscale, financiële, audit en risk & compliance sectoren. Hiermee bedient Wolters Kluwer klanten in ruim 180 landen, onderhoudt deze organisatie activiteiten in meer dan 40 landen en zijn er ongeveer 19.200 werknemers in dienst.

 

legaltools-big

Over ICTRecht

ICTRecht biedt inhouse ondersteuning om tijdelijk - of voor een langere periode - organisaties te versterken op het gebied van ICT, privacy en recht. De juristen van ICTRecht denken mee met klanten door vakinhoudelijke specialistische kennis te combineren met een praktische benadering. Juridische risico’s worden uiteraard gesignaleerd, maar er wordt ook altijd gekeken naar wat er wél kan en welke stappen daar concreet voor nodig zijn.

Waar de juristen van ICTRecht werkzaam zijn, vormen zij een toegankelijk aanspreekpunt voor alle medewerkers van de organisatie. In kleine organisaties wordt zo de drempel verlaagd om contractuele en privacy gerelateerde vragen te stellen. In grote organisaties leidt dit tot ontlasting van de reeds aanwezige juristen in drukke tijden. Het opschalen van juridische hulp bij drukte is dan ook snel geregeld dankzij de flexibiliteit van ICTRecht.

Leer ons kennen

FG_02.2