Benjamin Kooij

Juridisch adviseur

Benjamin werkt sinds februari 2023 voor de afdeling detachering als juridisch adviseur. In deze functie werkt hij zowel zelfstandig als in teamverband voor verschillende opdrachtgevers aan vragen die betrekking hebben op het privacyrecht. Hij is lid van het team van Esmée Kuyt. 

Benjamin heeft HBO-Rechten gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, waar hij als onderdeel van die opleiding een meewerkstage en afstudeerstage heeft voltooid bij CANDID, een keten van nationale en internationale media- marketing- en communicatiebureaus, met hun hoofdvestiging in Amsterdam. Daar is hij tijdens zijn studie blijven werken als werkstudent. Ook was hij Juridisch adviseur vrijwilliger bij de Rechtswinkel Noord-Holland Noord. Na zijn studie heeft hij nog een jaar bij CANDID gewerkt in de functie van Legal executive. Naast zijn werk bij ICT-Recht volgt Benjamin momenteel de premaster Rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit. Tot slot heeft hij nog een minor mediationvaardigheden en een cursus filosofie behaald.

Met de komst van de Algemene verordening gegevensbescherming in 2018, zijn overheden en bedrijven aan meer regels gebonden als het gaat om privacy gericht werken. Benjamin ziet het als een uitdaging om privacy een integraal onderdeel te maken binnen organisaties, door het geven van een praktisch advies wat direct verschil maakt en/of duidelijkheid geeft.

Benjamins motto is, denk in oplossingen niet in problemen/in mogelijkheden, niet in belemmeringen. De eigenschappen die hem het beste omschrijven zijn dan ook, alternatief, samenwerkingsgericht en zacht op de persoon maar hard op de inhoud. 

 


 

Contact

Over ICTRecht

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 60 specialisten voorzien we organisaties - vanuit onze kantoren in Amsterdam, Groningen en Brussel - van deskundig en praktisch juridisch advies.

Leer ons kennen

ICTRECHT Illustratie advies - Oker RGB