Sasja Calis

Legal Consultant

Sasja werkt als Legal Consultant binnen het team Zorg & ICT, wat deel uitmaakt van het Cloudteam. Zij adviseert clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloud computing. Daarbij is ze gespecialiseerd in de specifieke juridische uitdagingen van zorginstellingen in de cloud.
 
Sasja heeft de masters Privaatrecht en Gezondheidsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam respectievelijk de Universiteit van Amsterdam afgerond. Tijdens het schrijven van de gezondheidsrechtelijke masterscriptie, waarin zij heeft onderzocht hoe kwaliteit en veiligheid enerzijds en innovatie anderzijds zich tot elkaar verhouden in de Verordening Medische Hulpmiddelen (MDR), is de interesse voor digitalisering van zorg en alle uitdagingen die daarbij gepaard gaan, aangewakkerd. Sasja neemt haar gezondheidsrechtelijke en privaatrechtelijke kennis mee naar ICTRecht om het Zorg & ICT team te versterken, waar zij haar interesses verder kan exploiteren.
 
Tijdens haar studie heeft Sasja bij twee verschillende advocatenkantoren gewerkt, waar zij zowel juridisch ondersteunende werkzaamheden als office werkzaamheden verrichtte.


 

Contact
Sasja Calis

Gespecialiseerd in