Visie & werkwijze

Organisaties zouden niet door complexe regelgeving en security eisen moeten worden geremd in hun ontwikkeling binnen het digitale domein. Wij geloven dat organisaties door de combinatie van praktisch en doorlopend advies en slimme digitalisering zorgelozer en efficiënter zullen functioneren.

Wie is ICTRecht?

Met een team van meer dan 70 specialisten voorzien we vanuit drie locaties - Amsterdam, Groningen en Brussel - onze klanten van deskundig en praktisch advies op het snijvlak van recht, security en tech.

 

Van startup tot multinational en van overheidsinstantie tot zorginstelling. Wij zijn flexibel, creatief en denken proactief met u mee. Onze specialisten snappen techniek en de bijbehorende juridische aspecten. Onze adviezen zijn concreet en begrijpelijk, en geven blijk van technische kennis.

zorg-serie-congres

Onze visie op het ict-recht

ICT, internet en telecommunicatie zijn technisch complexe gebieden waar de wet vaak achter de snel veranderende feiten aanloopt. Juridisch advies op dit gebied is dan ook geen eenvoudige zaak. Onze juristen hebben ruime ervaring met het interpreteren van het recht vanuit de techniek en zijn gewend om praktische ‘ja/nee antwoorden’ te geven. Met juridische, security én technische expertise onder één dak kunnen wij een unieke dienst leveren. 

Geen zes pagina’s juridisch jargon met als conclusie “dat hangt ervan af” maar een duidelijke e-mail met advies waarmee men aan de slag kan.

En dat is precies wat ICTRecht levert.

Geschiedenis van ICTRecht

ICTRecht werd opgericht door Steven Ras in 2004. Hij begon met het geven van juridisch advies aan hostingproviders en webwinkels. Al snel breidden deze werkzaamheden zich uit tot het maken van ICT-contracten, het oplossen van domeinnaamgeschillen en aansprakelijkheidsvraagstukken.

In 2008 maakte Arnoud Engelfriet de overstap naar ICTRecht. Daarvoor werkte hij negen jaar lang als octrooigemachtigde en IP Counsel bij Philips. Zo groeide ICTRecht uit tot een compleet adviesbureau voor ICT, privacy en internet in het algemeen.

Lowres ICT Recht werksituatieLDF_6113

 

De afgelopen jaren groeide ICTRecht snel. Door haar scherpe focus, uitbreiding in personeel en tevreden klanten was ICTRecht in 2016 voor een tweede keer toe aan een nieuw kantoor in Amsterdam. Naast het kantoor in Amsterdam, is ICTRecht uitgebreid met vestigingen in Groningen en Brussel.

De ondernemende mentaliteit van onze medewerkers hebben er toe geleid dat we naast juridische expertise inmiddels ook een gespecialiseerde Security en Legal Tech tak hebben.

Uw privacy gewaarborgd 

ICTRecht is AVG getoetst door Privacy Verified en verklaart daarmee uw privacy te waarborgen. 

Bekijk het certificaat
ICTRecht_Privacy Verified_certificaat_Enterprise_Tekengebied 1 kopie 2