Visie & werkwijze

Organisaties zouden niet door complexe regelgeving en security-eisen moeten worden geremd in hun ontwikkeling binnen het digitale domein. Wij geloven dat organisaties door de combinatie van praktisch en doorlopend advies en slimme digitalisering zorgelozer en efficiënter zullen functioneren.

Wie is ICTRecht?

Met een team van meer dan 180 specialisten voorzien we vanuit vijf locaties - Amsterdam, Groningen, Maastricht, Eindhoven en Enschede - onze klanten van deskundig en praktisch advies op het snijvlak van recht, security en tech.

 

Van startup tot multinational en van overheidsinstantie tot zorginstelling. Wij zijn flexibel, creatief en denken proactief met je mee. Onze specialisten snappen techniek en de bijbehorende juridische aspecten. Onze adviezen zijn concreet en begrijpelijk, en geven blijk van technische kennis.

ICTRECHT Illustratie advies - Oker RGB-1

Unieke combinatie van juridische, security en legal tech specialisten

Heb jij een uitdaging op het snijvlak van recht, tech en security? Denk aan ICT-recht, informatiebeveiliging, privacy, het optimaliseren van juridische processen of ICT-contracten. Wij bieden jou een unieke combinatie van specialisten onder één dak.

Wij ondersteunen je met advies op maat. Dat kan op afstand vanuit ons eigen kantoor. Maar onze specialisten kunnen ook actief deel uitmaken van jouw team in de vorm van professionals inhuren, en we kunnen de perfecte kandidaat zélfs voor je werven en selecteren

Onze specifieke interesse in het snijvlak van recht en IT heeft er ook voor gezorgd dat we unieke expertise hebben opgebouwd op het gebied van Legal Tech. Ook daarin kunnen we je organisatie ondersteunen. We maken overigens ook zelf actief gebruik van software om efficiëntie en kwaliteit te waarborgen.

Wij hebben onze eigen opleidingsinstelling. Onze Academy is geaccrediteerd door onder andere de Nederlandse Orde van Advocaten. Naast dat we een veelheid aan juridische (inhouse) opleidingen, trainingen en webinars organiseren, zorgen we hiermee ook voor continue (bij)scholing van onze specialisten.

 

Ondersteuning op maat

ICTRecht kan jou op verschillende manieren ondersteunen. Van een knipkaart bij periodieke ondersteuning tot een abonnement voor een vaste juridische partner op afstand. Zo kun je altijd de ondersteuning vinden die aansluit bij jouw behoeften. 

Kies de ondersteuning die bij je past

Onze geschiedenis

ICTRecht werd in 2004 opgericht door Steven Ras. Hij begon met het geven van juridisch advies aan hostingproviders en webwinkels. Al snel breidden deze werkzaamheden zich uit tot het maken van ICT-contracten, het oplossen van domeinnaamgeschillen en aansprakelijkheidsvraagstukken.

In 2008 maakte Arnoud Engelfriet de overstap naar ICTRecht. Daarvoor werkte hij negen jaar lang als octrooigemachtigde en IP Counsel bij Philips. Zo groeide ICTRecht uit tot een compleet adviesbureau voor ICT, privacy en internet in het algemeen.

Lowres ICT Recht werksituatieLDF_6113

De afgelopen jaren zijn we hard gegroeid. Door scherpe focus, uitbreiding in personeel en tevreden klanten waren zijn wij in 2016 opnieuw verhuisd naar een nieuw kantoor in Amsterdam. Naast het kantoor in Amsterdam hebben we inmiddels ook vestigingen in Groningen, Maastricht, Enschede en Eindhoven.

Jouw privacy gewaarborgd 

Wij zijn AVG-getoetst door Privacy Verified en verklaren daarmee jouw privacy te waarborgen. 

Bekijk het certificaat
ICTRecht_Privacy Verified_certificaat_Enterprise_Tekengebied 1 kopie 2