Visie & werkwijze

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. 

Wie is ICTRecht?

Met een team van meer dan 60 specialisten voorzien we vanuit drie locaties - Amsterdam, Groningen en Brussel - onze klanten  van deskundig en praktisch juridisch advies.

 

Van startup tot multinational en van overheidsinstantie tot zorginstelling. Wij zijn flexibel, creatief en denken proactief mee met de klant. Onze juristen snappen techniek en de bijbehorende juridische aspecten. Onze adviezen zijn concreet en begrijpelijk, en geven blijk van technische kennis.

zorg-serie-congres

Onze juristen adviseren, helpen bij het opstellen van documenten en onderhandelen - bijvoorbeeld bij ICT-contracten of privacy-gerelateerde vragen. ICTRecht kent vier juridische focusgebieden: privacy, cloud, e-commerce en Legal ICT (voor internationale vraagstukken). Naast het geven van advies houdt ICTRecht zich bezig met het verzorgen van juridische trainingen en leveren we ook detacheringsdiensten.

Onze visie op het ict-recht

ICT, internet en telecommunicatie zijn technisch complexe gebieden waar de wet vaak achter de snel veranderende feiten aanloopt. Juridisch advies op dit gebied is dan ook geen eenvoudige zaak. Onze juristen hebben ruime ervaring met het interpreteren van het recht vanuit de techniek en zijn gewend om praktische ‘ja/nee antwoorden’ te geven.

ICTRecht kiest voor deze niche, omdat wij met onze juridische én technische kennis een unieke dienst kunnen leveren. Dankzij onze gespecialiseerde achtergrond zijn wij in staat om elk ICT-, privacy- of internetvraagstuk juridisch te beantwoorden.

Geen zes pagina’s juridisch jargon met als conclusie “dat hangt ervan af” maar een duidelijke e-mail met advies waarmee men aan de slag kan.

En dat is precies wat ICTRecht levert.

Geschiedenis van ICTRecht

ICTRecht werd opgericht door Steven Ras in 2004. Hij begon met het geven van juridisch advies aan hostingproviders en webwinkels. Al snel breidden deze werkzaamheden zich uit tot het maken van ICT-contracten, het oplossen van domeinnaamgeschillen en aansprakelijkheidsvraagstukken.

In 2008 maakte Arnoud Engelfriet de overstap naar ICTRecht. Daarvoor werkte hij negen jaar lang als octrooigemachtigde en IP Counsel bij Philips. Zo groeide ICTRecht uit tot een compleet adviesbureau voor ICT, privacy en internet in het algemeen.

Lowres ICT Recht werksituatieLDF_6113

De afgelopen jaren groeide ICTRecht snel. Door haar scherpe focus, uitbreiding in personeel en tevreden klanten was ICTRecht in 2016 voor een tweede keer toe aan een nieuw kantoor in Amsterdam. Naast het kantoor in Amsterdam, is ICTRecht uitgebreid met vestigingen in Groningen en Brussel.

Uw privacy gewaarborgd 

ICTRecht is AVG getoetst door Privacy Verified en verklaart daarmee uw privacy te waarborgen. 

Bekijk het certificaat
ICTRecht_Privacy Verified_certificaat_Enterprise_Tekengebied 1 kopie 2

Het team van ICTRecht

Maak kennis met onze juridische experts. Zij staan organisaties bij met praktisch juridisch advies.

Bekijk ons team