Opleiding FG/DPO

Wilt u zich specialiseren als (aankomend) FG/DPO? Volg de praktische opleiding voor FG’s/DPO’s via ICTRecht Academy. Zo doet u diepgaande kennis op over de Europese privacywetgeving (AVG) én ontvangt u direct toepasbare tips voor uw praktijk.

Opleiding in ‘t kort

In 4 maanden (12 trainingsdagen) doet u gespecialiseerde kennis op over de privacywetgeving AVG (of: GDPR) en de vertaling van deze wet naar de dagelijkse praktijk. Onder leiding van onze FG’s en specialisten uit de praktijk stomen wij u klaar voor een positie als FG/DPO.

Download brochure 2020

De FG-opleiding gaat op 1 oktober 2020 van start & zit vol. De inschrijvingen zijn gesloten. De nieuwe startdatum volgt binnenkort.

Locatie:
Amsterdam

Programma op maat:
Trainingspakket op maat is mogelijk & diverse trainingsdagen zijn ook los afneembaar

Seintje ontvangen zodra het nieuwe programma online staat?

De nieuwe startdatum van de opleiding volgt binnenkort. Wilt u een seintje ontvangen zodra het nieuwe programma online staat? Via onderstaand veld kunt u uw e-mailadres bij ons achterlaten.

Voor wie?

De opleiding is gericht op de FG, DPO, privacy officer en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (hbo/wo) juristen, compliance officers, data-specialisten en security/IT-managers.

IAPP-erkend

Door de IAPP is ICTRecht erkend als official CPE Provider. Dat geeft u de mogelijkheid om CPE punten te verdienen, die privacy professionals nodig hebben om hun IAPP certificeringen (zoals CIPP/E) te behouden. Klik hier om te lezen hoe u de CPE punten kunt toevoegen aan uw IAPP account.

IAPP CPE Approved Logo

"De opleiding is een goed gevonden balans tussen een doorlopende leerlijn en afwisselende dieptebijeenkomsten verzorgd door specialisten uit het werkveld."

- David Muntslag - Projectleider bij ProDemos - over opleiding FG/DPO september 2019

Waarom deze opleiding?

Computer

Bij ons staat de praktijk voorop
Na de theorie doorgenomen te hebben, gaat u aan de slag met interactieve (workshop) elementen, zoals real life cases.

Team

Trainers uit het werkveld
Trainingen gegeven door ervaren trainers en privacy-specialisten uit de praktijk. Veel trainers hebben zelf werkervaring als FG/DPO.

Privacy

Volop aandacht voor vaardigheden
Ontwikkel de vaardigheden die de functie vereist. Denk aan omgaan met weerstand en onderhandelen. Word zo een FG/DPO die opgewassen is tegen allerhande situaties die voorbij kunnen komen in de praktijk.

Document2

Goed voorbereid op CIPP/E-examen
Wij bereiden u voor op het CIPP/E-examen met onze eigen CIPP/E training (optioneel en non-official). Het voorgeschreven boek voor CIPP/E maakt onderdeel uit van onze lesstof. Indien gewenst kunt u zich na onze opleiding zelf en voor eigen rekening voor het CIPP/E-examen opgeven.

agenda

Kennis up-to-date houden via FG trainingen/bijeenkomsten
Bij deelname aan de opleiding kunt u zich tegen gereduceerd tarief inschrijven voor de FG Newsflash en deelnemen aan onze jaarlijkse FG/DPO kennis- en netwerkbijeenkomsten.

Document

Korting op abonnement JuriBlox Privacy
Deelnemers kunnen gedurende de opleiding en tot een jaar na afloop 20% korting krijgen op hun eerste abonnementsjaar bij JuriBlox Privacy.

Invulling

Tijdens de opleiding volgt u elke week één dag trainingen op locatie in Amsterdam. Voorafgaand en/of na afloop van een training kan huiswerk worden opgegeven.

De opleiding bestaat uit 21 trainingen, een paneldiscussie en een CIPP/E exam Q&A (non-official). De meeste trainingen duren 2 of 4 uur. Drie trainingen beslaan een dag en een tweetal trainingen duren 1,5 uur.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Dit examen bestaat uit zowel een schriftelijk als een mondeling gedeelte. Bij het behalen van dit examen, ontvangt u het certificaat als bewijs van afronding van de opleiding.

Voor meer informatie over de invulling & voorwaarden van de opleiding verwijzen wij u graag door naar de brochure.

Download brochure 2020

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.