Opleiding FG/DPO

Wilt u zich specialiseren als (aankomend) FG/DPO? Volg de praktische opleiding voor FG’s/DPO’s via ICTRecht Academy. Zo doet u diepgaande kennis op over de Europese privacywetgeving (AVG/GDPR) én ontvangt u direct toepasbare handvatten voor uw praktijk. De opleiding gaat opnieuw van start in oktober 2022.

Ontvang een seintjeWaarom kiezen voor ons?

Opleiding in ‘t kort

Onder leiding van onze FG's en specialisten uit het werkveld doet u gespecialiseerde kennis op over de Europese privacywetgeving (AVG/GDPR) en de vertaling van deze wet naar de dagelijkse praktijk. Op basis van hun werkervaring als FG is het 4 maanden durende opleidingsprogramma  opgesteld waarbij in 12 trainingsdagen alle essentiële kennis en skills aan bod komen om u volledig klaar te stomen voor een positie als FG/DPO. Afgelopen jaar beoordeeld met een 8,3.

Bekijk brochure maart 2022

Start: 
Deze opleiding start opnieuw in oktober 2022. 

Locatie:
Amsterdam. 

Prijs: 
€ 5.895 excl. btw (incl. boekenpakket & catering)

Programma op maat:
Trainingspakket op maat is mogelijk & diverse trainingsdagen (de zogeheten themadagen) zijn ook los afneembaar.

Seintje ontvangen zodra het nieuwe programma online staat?

Wilt u een seintje ontvangen zodra het nieuwe programma van deze opleiding online staat? Via onderstaand veld kunt u uw e-mailadres bij ons achterlaten.

Voor wie?

De opleiding is gericht op de FG, DPO, privacy officer en ieder andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (hbo/wo) juristen, compliance officers, data-specialisten en security/IT-managers.

Is dit een gecertificeerde FG/DPO-opleiding? 

In tegenstelling tot de vele berichten over ‘gecertificeerde’ FG-opleidingen (of Certified Data Protection Officer (CDPO)) bestaat er niet zoiets als een door de wet (AVG) of door de Autoriteit Persoonsgegevens gecertificeerde FG/DPO-opleiding. Met ons opleidingscertificaat toont u wél aan dat u over de nodige privacy kennis (zowel theorie als praktijk) beschikt, en daarmee aan één van de vereisten van de FG voldoet. Lees onze blog voor meer informatie.

IAPP-erkend

Door de IAPP is ICTRecht erkend als official CPE Provider. Met deze opleiding kunt u 13 CPE punten verdienenDeze punten hebben privacy professionals nodig hebben om hun IAPP certificeringen (zoals CIPP/E) te behouden. Klik hier om te lezen hoe u de CPE punten kunt toevoegen aan uw IAPP account.

IAPP CPE Approved Logo

“Ik heb genoten van de opleiding. Een groep mensen om je heen die allemaal het belang van de AVG inzien. Een welkome afwisseling! De inhoud van de trainingen is heel goed afgestemd op de praktijk. Met de opgedane kennis kun je direct aan de slag. Verder veel ruimte voor eigen vragen, tijdens de trainingen en de speciale ‘spreekuren’.”

- Rookje Roepert - FG bij ADXpert 
Deelnemer opleiding FG/DPO maart 2021

Waarom kiezen voor ICTRecht Academy?

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Computer

Bij ons staat de praktijk voorop en we maken leren leuk!
Na de theorie doorgenomen te hebben, gaat u aan de slag met interactieve (workshop) elementen, zoals real life cases, rollenspellen en quizzen.

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Agenda

12 trainingsdagen, zonder concessies 
In 12 trainingsdagen (4 maanden) komen alle essentiële onderwerpen aan bod om u klaar te stomen voor een positie als FG, we laten geen leerstof onbehandeld.

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Academy

Volop aandacht voor vaardigheden
Ontwikkel de vaardigheden die de functie vereist. Denk aan omgaan met weerstand en onderhandelen. Word zo een FG die opgewassen is tegen allerhande situaties die voorbij kunnen komen in de praktijk.

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Specialisten

Een opleiding door FG's, voor FG's
Ons trainingsprogramma is opgesteld door (privacy) specialisten uit het werkveld en zij zullen ook de trainingen verzorgen. Velen hebben zelf werkervaring als FG. Zij weten als geen ander welke kennis en skills de functie vereist. 

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Veelzijdig

Kennis up-to-date houden via onze FG/DPO kennis- en netwerkbijeenkomst
Als (oud) deelnemer kunt u tegen gereduceerd tarief deelnemen aan onze jaarlijkse FG/DPO kennis- en netwerkbijeenkomst.

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Handen schudden

Korting JuriBlox Privacy en Privacy Verified
Ontvang als deelnemer gedurende de opleiding en tot een jaar na afloop 20% korting op een eerste abonnementsjaar bij JuriBlox Privacy en een bedrijfscertificeringstraject naar keuze van Privacy Verified

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Vraag

3 uur gratis advies bij adviesbureau ICTRecht
Als deelnemer ontvangt u aan het einde van de opleiding een gratis knipkaart t.w.v. 3 uur advies bij adviesbureau ICTRecht. Deze knipkaart is gedurende één jaar na de uitgiftedatum in te zetten voor advies over alle specialismen waar ICTRecht op actief is.

Volg aanvullend onze officiële CIPP/E training

Word naast een FG ook een nationaal en internationaal gecertificeerde privacy professional met onze officiële CIPP/E training. Tegen een meerprijs van € 1.600 excl. btw (i.p.v. € 1.975 excl. btw) kunt u aanvullend deelnemen aan deze tweedaagse training.

Lees meer over onze CIPP/E training
IAPP_Training Partner Seal_CMYK

Invulling

Tijdens de opleiding volgt u elke week één dag trainingen op locatie. De weken waarin schoolvakanties staan gepland, slaan we over. Voorafgaand en/of na afloop van een training kan huiswerk worden opgegeven. Ook is er een spelelement geïntroduceerd in de vorm van een quiz die door de hele opleiding loopt. 

De opleiding bestaat uit 20 trainingen en een paneldiscussie. De meeste trainingen duren 2 of 3,5 uur (exclusief pauzes). Drie trainingen beslaan een dag en één training duurt 1,5 uur. 

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Dit examen bestaat uit zowel een schriftelijk als een mondeling gedeelte. Bij het behalen van dit examen, ontvangt u het certificaat als bewijs van afronding van de opleiding.

Voor meer informatie over de invulling & voorwaarden van de opleiding verwijzen wij u graag naar de opleidingsbrochure.

Bekijk de brochure maart 2022

De gezichten achter ICTRecht Academy

Maak kennis met ons Academy team. Zij organiseren de opleiding tot FG/DPO voor u.

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.