Privacy en persoonsgegevens: verwerkersovereenkomst

De insteek van deze training is interactief en praktijkgericht. We spreken vanuit cases waarin wij dagelijks adviseren. Ook wordt de meest recente en relevante jurisprudentie behandeld. Door het interactieve karakter van de training is er ruimte voor al uw vragen en twijfels.

Training in het kort

Locatie:
Amsterdam
Kosten:
€ 399 exclusief btw
Datum:
18 mei 2021
Duur:
Dagdeel
Tijd:
12:30 uur - 17:15 uur
Informatie:

De verwerkersovereenkomst is de juridische borging in de relatie tussen een verantwoordelijke en een verwerker in de omgang met persoonsgegevens. Vaak wordt hierbij een standaarddocument gebruikt. De uitdaging is dit te laten aansluiten bij de werkelijke situatie en de daarnaast bestaande documenten, zoals SLA of licentieovereenkomst. Daarnaast dienen er ook afspraken te worden gemaakt tussen twee gezamenlijk verantwoordelijken die persoonsgegevens uitwisselen, middels een regeling (data-uitwisselovereenkomst). Wat van belang is om in deze regeling vast te leggen, hangt mede af van de specifieke vorm van de samenwerking.

Na het volgen van deze training kunt u:

  • De toepasselijkheid van een verwerkers overeenkomst bepalen
  • Verwerkersbepalingen op maat snijden om aan te sluiten bij een overeenkomst
  • Onderhandelen ten behoeve van de verwerker of verantwoordelijke, de jurist is bekend met de belangen van beide partijen en kan beide kanten beargumenteren
  • Praktische invulling geven aan de vereisten uit privacywet- en regelgeving en richtsnoeren van toezichthouders

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar.

Doelgroep:
Wo-juristen en advocaten

Keurmerken:

Trainers

Jay Remmelzwaal

Jay Remmelzwaal

Juridisch adviseur

Jay Remmelzwaal werkt als juridisch adviseur binnen ons privacyteam. Hij is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) en houdt zich onder meer bezig met de juridische aspecten rondom...

Meer over Jay

Handboek AVG

U kunt bij deelname het handboek de AVG en Uitvoeringswet AVG Artikelsgewijs commentaar (t.w.v. €88) tegen gereduceerd tarief bijbestellen voor € 50,- inclusief btw (exclusief verzendkosten mocht u het eerder willen ontvangen).

Handboek-AVG-editie-2019-20

Pakketdeal 16 PO

Deze training in combinatie met de basis- en verdiepingtraining privacywetgeving volgen? De kosten bedragen dan slechts €1442,- exclusief btw.

Maak gebruik van deze korting door de code PAKKETDEAL16 in te voeren tijdens het inschrijven.

Klik voor info over de basistraining 

Klik voor info over de verdiepingstraining

Lowres ICT Recht werksituatieLDF_6537

"Heel prettige training waarbij er een goede sfeer wordt neergezet vanuit de trainers."

- Nicky Steeman - Eneco
logo-footer

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.