Home / Nieuws & Blogs / Due Dilligence-processen efficiënter dan ooit door innovatieve M&A-tool

Due Dilligence-processen efficiënter dan ooit door innovatieve M&A-tool

| 15 juni 2023

Door de toenemende complexiteit van de zakelijke omgeving en de steeds strengere nalevingsvereisten, is een grondige due diligence van cruciaal belang geworden voor organisaties die fusies, overnames of andere zakelijke transacties overwegen. Van oorsprong hebben M&A-processen vaak een arbeidsintensief karakter. Met de juiste inzet van technologie kunnen organisaties dit proces efficiënter en effectiever uitvoeren, waarmee tijd en kosten worden bespaard en risico’s geminimaliseerd.  

In de praktijk  

Op basis van uitgebreide praktijkervaring en behoeften in de markt heeft ICTRecht, in samenwerking met VobeSoft, recent een innovatieve M&A-tool gelanceerd. Eind 2022 kreeg ICTRecht de opdracht een groot aantal contracten te beoordelen op risico’s. Een opdracht die veel eigenschappen had van een klassieke due diligence. Voor deze opdracht was beperkt tijd. In korte tijd heeft het Legal Tech-team van ICTRecht, onder leiding van Koen van Jaarsveld en Mark Zijlstra, in de software van VobeSoft een maatwerkoplossing gebouwd om het project op een efficiënte manier en binnen de gestelde tijd uit te kunnen voeren.  

“Techniek werkt altijd het best als het zichzelf direct kan bewijzen. Vanuit een succesvol juridisch inhoudelijk project doorbouwen aan een softwareoplossing is wat bij deze samenwerking goed is gelukt”, zegt Koen van Jaarsveld, Legal Tech Consultant bij ICTRecht. 

De geconfigureerde module binnen het VobeSoft-platform maakt gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie en geautomatiseerde analysemethoden, om een gestroomlijnde due diligence-procedure te bieden. Met behulp van de tool kunnen organisaties potentiële risico’s identificeren en de juridische en compliance-aspecten van zakelijke transacties beoordelen. Dit stelt organisaties in staat weloverwogen beslissingen te nemen, met minimale handmatige inspanning en maximale nauwkeurigheid.

Meer informatie over de nieuwe M&A-tool vind je hier

ICTRecht en VobeSoft blijven zich inzetten voor het leveren van innovatieve oplossingen die voldoen aan de behoeften van de snel veranderende zakelijke omgeving. Met deze samenwerking hebben zij een waardevol instrument ontwikkeld dat organisaties in staat stelt om hun due diligence-processen naar een hoger niveau te tillen en met vertrouwen zakelijke transacties aan te gaan.

Over VobeSoft 

VobeSoft is een innovatieve SaaS-softwareleverancier die zich richt op het configureren van flexibele en intuïtieve bedrijfssoftware met een sterke focus op standaardisering, databases, workflows en gebruikerservaring.  

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van deze tool voor jouw organisatie? Neem dan vooral contact met ons op via ons contactformulier.