Home / Nieuws & Blogs / Eendaagse training "De wet op internet" door ICTRecht/Frankwatching

Eendaagse training "De wet op internet" door ICTRecht/Frankwatching

22 september 2009

In één dag je kennis opfrissen over een digitale trend? Volg dan een training bij Frankwatching Opleidingen! Frankwatching heeft 10 gerenommeerde docenten uit het netwerk gevraagd speciaal voor onze lezers een interactieve trainingsdag samen te stellen. Eén daarvan is de training "De wet op internet", die wordt gegeven door ICTRecht-partner Arnoud Engelfriet.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden doorlopen we relevante wetgeving. Geen droge opsommingen van wetsartikelen maar concrete voorbeelden en items waar je rekening mee moet houden. Veel interactie en eigen inbreng van cursisten.

Het programma:

Wettelijke plichten voor websites
Staan uw telefoonnummer en BTW nummer op uw website? En er zijn nog meer informatieplichten. Aan de hand van enkele voorbeelden bespreken we deze. Welke informatie moet waar en wanneer verteld? Hoe laat je mensen akkoord gaan met je algemene voorwaarden bij contracten via internet? .

Kopen op internet
Na het algemene stuk over wetten voor websites kijken we nu naar de specifieke wetten voor webwinkels. Van de prijs (inclusief of exclusief BTW?) tot betalen, verzenden, de bedenktijd na ontvangst en de wettelijke garantie. We doorlopen het bestelproces op een aantal webshops.

Privacy en persoonsgegevens
Ook op internet heb je recht op bescherming van je persoonlijke levenssfeer. Daar zijn zelfs speciale regels voor. Hoe moet je daar als bedrijf mee omgaan? We doorlopen een aantal privacyverklaringen en casussen om te zien wat er gebeurt en wat er wettelijk mogelijk en verboden is. Tell-a-friend, B2B e-mail reclame, verwijderen van berichten en gegevens komen zeker aan bod.

SEO en merkenrecht
Wie zijn webwinkel wil profileren, moet de goede trefwoorden gebruiken. De merknamen van je concurrent zijn daar een leuke keuze, maar mag dat eigenlijk wel? En maakt het uit wat je verkoopt?

Auteursrecht op internet
Het internet is uit de jaren zeventig en de auteurswet uit 1912, kan dat wel samen? Welke rechten heb je als auteur en als gebruiker van werk? Mag je kopiëren, citeren, downloaden, verspreiden en embedden? We oefenen met een aantal voorbeelden de grenzen van citaatrecht, zoekmachines en kopijregelingen.

Grondrecht van reaguren
Een site openzetten voor anderen is leuk: mensen komen reageren en bijdragen. Het nadeel is: mensen komen reageren en bijdragen. Welke grenzen mag je stellen aan bijdragen op je site? Wanneer ben je als beheerder aansprakelijk en wat moet je doen bij klachten over smaad, laster of racisme?

Inschrijven

De kosten voor deze training zijn € 495,- exclusief 19% BTW. Uitgebreid lunchbuffet inbegrepen.

Wil je deze training volgen? Ga dan naar het online inschrijfformulier!