Net aan de slag bij ICTRecht op de Panamalaan in Amsterdam en bijna, echt bijna, kwam ik in een live uitzending van RTL Nieuws. Een van de partners, Steven Ras, vertrekt naar Bangkok en had het te druk om commentaar te geven over een arrest dat de Raad van State woensdag velde in verband met webwinkels die van thuis uit verkopen. Dat bleek in dit geval in strijd met het bestemmingsplan. Een mooie kans voor een televisiedebuut, die ik toch niet gegrepen heb als nieuwkomer op kantoor met Belgische tongval.
Als advocaat verbonden aan een middelgroot kantoor in de Belgische hoofdstad waagde ik een klein jaar geleden de overstap naar een knus huisje in de Jordaan, waar de buurtbewoners niet enkel 'Hollands' spreken, maar ook 'Jordanees'. Of Engels, want de Jordaan is ook in trek bij Amerikaanse en Britse expats. Vorig jaar zegde ik dus mijn cliënten in Brussel met pijn in het hart gedag en omdat ik een vijftal jaar best goed verdiend had, bood ik me in Amsterdam aan als vrijwilliger bij Pifworld, het online goede doelen platform.
Eenmaal in de online wereld kwam ik online startupbedrijven tegen die mij om advies vroegen en voor wie ik freelance aan de slag ging. Heimwee naar collega's bracht me, opnieuw via internet, namelijk de blog iusmentis, bij ICTRecht.
Waarom ICTRecht? Ik ben een contractenrechtspecialist en mede dankzij mijn assertiviteit wars van censuur. Bij ICTRecht houden ze niet van censuur, maar net als ik wel van kwesties met betrekking tot auteursrecht, vrijheid van meningsuiting en consumentenbescherming.
Mijn eigen bijdrage bij ICTRecht? Als drietalige Vlaming en kenner van de Belgische regelgeving kunnen webwinkels bij mij terecht voor juridisch advies in hun poging om de Belgische markt te veroveren.
Meld je nu aan voor één van de nieuwsbrieven van ICTRecht en blijf op de hoogte van onderwerpen zoals AI, contracteren, informatiebeveiliging, e-commerce, privacy, zorg & ICT en overheid.