Home / Nieuws & Blogs / Lancering Privacy Policy Generator: een privacy policy op maat is zó gedaan!

Lancering Privacy Policy Generator: een privacy policy op maat is zó gedaan!

| 26 oktober 2012

U heeft hem (als het goed is) ook op uw website: de privacy policy.

Omdat veel bedrijven simpelweg de privacy policy van een ander copy-pasten is de vraag: weet u eigenlijk wat er nu zoal in moet staan?

Simpel gezegd moet uw privacy policy aangeven welke persoonsgegevens worden verwerkt en met welk doel. Toch worden er veel eisen gesteld aan de inhoud van de privacy policy.

Zo moet uw identiteit vermeld worden, dient er informatie te staan over de nieuwsbrieven die u verstuurd (en hoe men daar weer vanaf kan), en dient u aan te geven hoe u de beveiliging op de website heeft geregeld.

Ook moet u duidelijk vermelden dat men recht heeft op inzage van de opgegeven persoonsgegevens. Men heeft eveneens het recht op correctie en/of verwijdering hiervan.

Dit klinkt allemaal vrij simpel, toch wijst de praktijk anders uit.

Uit onderzoek (*) blijkt bijvoorbeeld dat slechts 33% de identiteit vermeld in de privacy policy. En in slechts 56% van de gevallen werd in de privacy policy melding gemaakt van  het recht op toegang tot de opgegeven persoonsgegevens. Een schamele 26 % geeft aan dat men ook recht heeft op verwijdering van de persoonsgegevens.

Dat zijn dus niet zulke beste cijfers.

Wilt u zeker zijn van een juridisch correcte privacy policy?

Maak dan gebruik van onze Privacy Policy generator en genereer voor slechts € 45,00 uw eigen privacy policy op maat!

 

 

 

 

 

* Empirisch onderzoek onder 257 online winkels in de segmenten verzekeringen, reizen en kleding. Uit: E.W. Verhelst, ‘Recht doen aan Privacyverklaringen”, Kluwer Deventer 2012.