Home / Nieuws & Blogs / Slimme inzet van legal tech verhoogt efficiëntie bij overheidsprojecten

Slimme inzet van legal tech verhoogt efficiëntie bij overheidsprojecten

| 4 april 2023

[NIEUWS]

Met de juiste inzet van legal tech zijn er binnen overheidsprojecten grote resultaten te behalen, aldus twee zwaargewichten binnen de juridische markt: USG Legal en ICTRecht. De twee organisaties bundelen hun krachten onder de naam USG Legal Tech. Met deze samenwerking ondersteunen zij overheidsinstellingen bij actuele uitdagingen binnen het digitale domein, met duurzame en toekomstbestendige oplossingen.

“Vaak wordt nog op een traditionele manier gewerkt, bijvoorbeeld door heel veel data handmatig in te voeren in Word- en Excel-documenten. Dat is arbeidsintensief en tijdrovend", aldus Steven Ras, CEO bij ICTRecht. Zo werkte zijn kantoor recent mee aan een project van een overheidsorganisatie opgericht om een pandemie te bestrijden waar in een kort tijdsbestek een grote hoeveelheid contracten geanalyseerd moest worden. “We hebben toen heel snel voor de juiste automatisering gezorgd. Binnen 6 weken was de klus geklaard, zonder technologie en innovatie waren we hier minstens 4 maanden mee bezig geweest.

De komst van de Wet open overheid in het bijzonder rechtvaardigt de overstap naar legal tech. Deze wet dwingt overheden, waaronder gemeenten, om in korte tijd een enorme hoeveelheid aan documenten te beoordelen én tegelijkertijd hun werkprocessen en informatiesystemen in te richten op het openbaar maken van documenten. De specialisten van USG Legal Tech kunnen adviseren over de juiste software en de wettelijke aspecten die van toepassing zijn op het automatiseren van processen, maar helpen ook praktisch bij de inrichting van dat proces en de uitvoering ervan.

Als specialist in juridisch recruitment levert USG Legal al jaren interim-medewerkers in specifieke domeinen. De samenwerking met ICTRecht maakt het nu mogelijk om de overheidsmarkt ook gericht en snel van specialisten op het snijvlak van regelgeving, veiligheid en tech te voorzien.

De menselijke maat staat voorop

“Legal tech moet bij het uitvoeren van opdrachten nooit een doel op zich worden maar een middel. Uiteindelijk moet in het werk van onze professionals de menselijke maat altijd leidend zijn”, zegt Anna Catharina Ashouwer, Algemeen Directeur USG Legal. “Door recht en ICT met elkaar te combineren is er voor die menselijke maat meer ruimte.

Meer informatie over deze strategische samenwerking vindt u op usglegaltech.nl

Over USG Legal

USG Legal verbindt al dertig jaar opdrachtgevers met juridische professionals, voornamelijk in de publieke sector. Met dagelijks 370 professionals aan het werk verspreid over heel Nederland biedt de organisatie maatwerk, specialisme en duurzame relaties.

USG legal tech social LinkedIn