AI Compliance Officer (CAICO®) inhuren

 

Grip op al je ethische, juridische en compliance uitdagingen rondom AI

De impact van AI wordt steeds groter. Deze technologie geeft kansen voor innovatie en optimalisatie maar creëert ook uitdagingen voor wat betreft compliance. Met onze Certified AI Compliance Officer (“CAICO”) helpen wij je de kansen van AI te benutten, terwijl dit verloopt conform de wettelijke vereisten.  

 Onze CAICO verrijkt jouw organisatie met essentiële kennis over de ethische en juridische kanten van compliance en governance aspecten van AI. Daarmee bevorder je een verantwoorde benadering bij het ontwikkelen, aanbieden en gebruiken van AI. Onze CAICO vormt een cruciale verbinding binnen multidisciplinaire teams die zich onder andere bezighouden met privacy, informatiebeveiliging, IT en data science. 

Neem contact met ons op

Deze werkzaamheden pakt onze CAICO voor jou op  

 • Identificeren, analyseren en oplossen van AI-gerelateerde vraagstukken. 
 • Beoordelen van AI-systemen en (technische) documentatie. 
 • Uitvoeren van nulmetingen en gap-analyses. 
 • Opstellen en uitvoeren van een AI compliance strategie.
 • Opstellen of beoordelen van AI-beleid en adviezen. 
 • Fungeren als centraal aanspreekpunt voor vragen over het AI-beleid. 
 • Uitvoeren van risicobeoordelingen en Fundamental Rights Impact Assessments (FRIA). 
 • Controle en toezicht op AI-systemen. 
 • Zorgen voor bewustwording rondom AI in de organisatie. 
 • Inrichten van een algoritmeregister (indien gewenst) 
 • Identificeren van overeenkomsten en verschillen met aanverwante wet- en regelgeving, zoals de AVG en MDR. 
ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Oker RGB

Wat is een CAICO®? 

De titel CAICO® staat voor de expertise van de compliance officer. De onafhankelijke stichting Centre for Certified Legal and Tech Expertise (CCLTE) is opgericht om professioneel onderwijs op het snijvlak van recht en technologie te creëren en te ondersteunen. Deze stichting verleent deze beschermde titel alleen aan professionals die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd en het bijbehorende examen met succes hebben afgerond. De taken van een CAICO® worden vaak vergeleken met die van een privacy officer, maar omvatten veel meer aspecten van bedrijfsvoering, omdat AI overal aanwezig is. Deze titel is toegekend aan alle AI Compliance Officers bij ICTRecht.

CAICO logo

Waarom ICTRecht?

ICTRECHT iconen petrol 2022 RGB_Flexibel en maatwerk

Juridische kracht én technische slimheid
Technologische ontwikkelingen gaan snel en lijken soms onoverzichtelijk. Daarom willen wij precies weten hoe het zit: niet alleen wat wet- en regelgeving betreft, maar ook technisch. Juist die combinatie stelt ons in staat om jou verder te helpen. 

ICTRECHT iconen petrol 2022 RGB_Jarenlange ervaring

20 Jaar deskundigheid
Al 20 jaar volgen wij op de voet hoe technologie zich ontwikkelt en hoe wet- en regelgeving daarbij aansluit. Maar vooral onze praktijkervaring is van grote waarde: we kennen de knelpunten en weten hoe je ermee om kunt gaan.

ICTRECHT iconen petrol 2022 RGB_Heldere taal uitgelegd

Doelgericht en no-nonsense
Van ons geen omvangrijke rapporten, maar duidelijke oplossingen waarmee je direct aan de slag kunt. We zorgen dat je precies weet wat je nodig hebt, zonder het nodeloos ingewikkeld te maken.

 

ICTRECHT iconen petrol 2022 RGB_Legal tech

Continu in beweging
We denken en bewegen mee met jou en jouw dagelijkse praktijk. Voor nieuwe uitdagingen vinden we nieuwe oplossingen. En we zoeken continu naar manieren om onze dienstverlening nog beter en effectiever te maken.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat een bericht achter via het formulier voor meer informatie. Een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met je op.

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

Stuur ons een bericht