Continuïteits- of escrow oplossing nodig?

Als een clouddienstverlener failliet gaat, in surseance van betaling verkeert of gewoon besluit een dienst te beëindigen, moet de klant op een manier regelen dat hij de toegang tot de data en het liefst ook de applicatie behoudt. In ieder geval tot hij een alternatief gevonden heeft. Het praktisch en juridisch goed regelen van een continuïteits- of escrow oplossing is daarom noodzakelijk. Wij zijn specialist op dit gebied.

Neem contact opOntmoet onze specialisten

Advies over je continuïteits- of escrow oplossing van ICTRecht

Wil je een continuïteits- of escrowregeling voor je organisatie opzetten? Of krijg je een continuïteits- of escrow oplossing voorgelegd? Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen van zowel maatwerk als standaard continuïteits- en escrow oplossingen. Wij zorgen voor een solide juridische basis en toetsen deze ook praktisch. Door ons contact met vooraanstaande curatoren, notarissen en technici uit de hostingwereld voldoen onze adviezen en regelingen aan de laatste stand van de techniek, jurisprudentie en wet- en regelgeving.

Neem contact met ons op

ICTRECHT Illustratie 4 specialisten - Oker RGB

Mogelijke oplossingen voor je organisatie:

  • Aansluiten bij een trusted third party die de dienstverlening tijdelijk continueert - zoals de Stichting Continuïteit Internetdiensten, een initiatief opgezet door ons. Je hebt ook de keuze om zelf een stichting op te zetten
  • Software en SaaS escrow inclusief juridische en technische verificatie
  • Notariële escrow in samenwerking met notarissen
  • Verificaties van broncodes zowel technisch als juridisch, bijvoorbeeld met OSS-compliance checks door onze open source specialisten
  • Continuïteit in de cloud, zoals juridische continuïteitsscans, continuïteitsadviezen en continuïteitsoplossingen, zoals het scheiden van essentiële onderdelen en exploitatierisico’s
  • Overdragen, splitsen of verpanden van auteursrechten
  •  
Lees meerLees minder

Wat als een clouddienst niet meer geleverd wordt?

Het is belangrijk – voor zowel afnemer als leverancier – om na te denken over de consequenties van een onverhoopt faillissement en hoe deze op te lossen zijn. Natuurlijk moet dat ruim van tevoren gebeuren. De consequenties tonen aan dat het goed regelen van een continuïteits- of escrow oplossing zeer belangrijk is. Immers, als het online boekhoudpakket of CRM-pakket niet meer beschikbaar is, dan gaat de bedrijfsvoering van de klant ook onderuit.

''ICTRecht combineert deskundigheid met een pragmatische aanpak. Wij konden met het geleverde resultaat direct aan de slag."
 
- Ministerie van Buitenlandse Zaken

Factsheet 'Continuïteit in de cloud'

Meer weten over dit onderwerp? Wij delen graag onze juridische kennis met je. Lees het factsheet 'Continuïteit in de cloud'. 

Lees het factsheet
ICTRECHT Illustratie academy - Petrol RGB

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met je op.

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

Laat je gegevens achter