Juridische documenten opstellen?

ICTRecht biedt ondersteuning in de vorm van praktisch juridisch advies. Wij hebben jarenlange ervaring met het opstellen en beoordelen van uiteenlopende privacy documenten en complexe ICT-contracten. Wilt u toch liever snel zelf een standaard juridisch document opstellen? Binnen enkele minuten heeft u een document gegenereerd in onze documentenshop.

 

Vraag informatie aan Naar de documentenshop

Een juridisch document op maat

 

In sommige gevallen is uw organisatie verplicht om bepaalde juridische documenten te hebben. In andere situaties kunnen juridische documenten conflicten op een later moment voorkomen. U kunt hierbij aan de volgende situaties denken: 

  • Verwerkt uw organisatie persoonsgegevens? Dan is het hebben van een privacyverklaring verplicht volgens de privacywet (AVG) en heeft u mogelijk ook een verwerkersovereenkomst nodig. 
  • Ontwikkelt u software en wilt u algemene voorwaarden laten opstellen? Gelet op de complexiteit van ICT-projecten is het belangrijk heldere afspraken te maken. Zo weten beide partijen wat ze over en weer van elkaar mogen verwachten.  
  • Wilt u de kwaliteit van uw dienstverlening concretiseren? Een Service Level Agreement (SLA) geeft uw klant inzicht in de garanties die worden gegeven. Deze garanties en de juridische consequenties van het schenden van de garanties dienen echter zorgvuldig te worden afgewogen. 

Met onze grondige kennis van ICT, privacy en recht, en met oog voor uw bedrijfsbelang stellen de deskundige juridisch adviseurs van ICTRecht juridische documenten op maat voor u op. Tevens kunnen wij u helpen met het uitvoeren van een quick scan of een uitgebreide review op een bestaand document.

Vraag informatie aan

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Oker RGB

Binnen enkele minuten uw eigen standaarddocument tot uw beschikking

 

Via de ICTRecht Shop bestelt u snel en eenvoudig het juridische document dat u nodig heeft. Met behulp van onze wizards heeft u binnen enkele minuten de overeenkomst tot uw beschikking.

 

Naar de documentenshop
ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Privacy

Uitgelichte documenten

Privacyverklaring

De privacyverklaring wordt gebruikt om transparant te zijn naar uw klanten over welke persoonsgegevens worden verwerkt en wat er met hun persoonsgegevens gebeurt.

Verwerkersovereenkomst

Wanneer een partij het verwerken van persoonsgegevens bij een andere partij wil uitbesteden, is het wettelijk verplicht om hierover een verwerkersovereenkomst te sluiten.

Algemene voorwaarden

Met algemene voorwaarden schept u als hosting-, webwinkel- of ander type bedrijf duidelijkheid naar uw klanten toe en dekt u de juridische basis voor uw organisatie.

Service Level Agreement (SLA)

Een Service Level Agreement (SLA) specificeert welk niveau van dienstverlening u garandeert. Daarmee is het voor uw klanten duidelijk wat ze van u kunnen verwachten.

Resellingovereenkomst

In de resellingovereenkomst legt u vast onder welke voorwaarden een distributeur de software van een leverancier mag doorverkopen (reselling) aan derden.

Herroepingsrecht

Met het herroepingsrecht maakt u aan uw klanten duidelijk binnen welke periode zij kunnen afzien van hun online aankoop – binnen de wettelijke kaders.

Geheimhoudingsovereenkomst (NDA)

Met de geheimhoudingsovereenkomst (NDA) spreken partijen af welke informatie als vertrouwelijk wordt beschouwd en dus niet verder mag worden gedeeld.

Softwarelicentie (EULA)

U legt in een softwarelicentie (EULA) vast welke gebruiksrechten de verkrijger van uw software heeft. Vaak gaat dit gepaard met installatie, maatwerkaanpassingen en trainingen door de leverancier.

Over ICTRecht

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 60 specialisten voorzien we organisaties - vanuit onze kantoren in Amsterdam, Groningen en Brussel - van deskundig en praktisch juridisch advies.

Leer ons kennen

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter