Juridische documenten opstellen?

Wij bieden ondersteuning in de vorm van praktisch juridisch advies. Wij hebben jarenlange ervaring met het opstellen en beoordelen van uiteenlopende privacydocumenten en complexe ICT-contracten. Toch liever snel zelf een standaard juridisch document opstellen? Binnen enkele minuten heb je een document gegenereerd in onze documentenshop.

 

Vraag informatie aan Naar de documentenshop

Een juridisch document op maat

 

In sommige gevallen is jouw organisatie verplicht om bepaalde juridische documenten te hebben. In andere situaties kunnen juridische documenten conflicten op een later moment voorkomen. Je kunt hierbij aan de volgende situaties denken: 

  • Verwerkt jouw organisatie persoonsgegevens? Dan is het hebben van een privacyverklaring verplicht volgens de privacywet (AVG) en heb je mogelijk ook een verwerkersovereenkomst nodig. 
  • Ontwikkel je software en wil je algemene voorwaarden laten opstellen? Gelet op de complexiteit van ICT-projecten is het belangrijk heldere afspraken te maken. Zo weten beide partijen wat ze over en weer van elkaar mogen verwachten.  
  • Wil je de kwaliteit van jouw dienstverlening concretiseren? Een Service Level Agreement (SLA) geeft je klant inzicht in de garanties die worden gegeven. Deze garanties en de juridische consequenties van het schenden van de garanties dienen echter zorgvuldig te worden afgewogen. 

Met onze grondige kennis van ICT, privacy en recht, en met oog voor jouw bedrijfsbelang stellen onze deskundige juridisch adviseurs juridische documenten op maat voor je op. Tevens kunnen wij je helpen met het uitvoeren van een quick scan of een uitgebreide review op een bestaand document.

Vraag informatie aan

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Oker RGB

Binnen enkele minuten jouw eigen standaarddocument tot je beschikking

 

Via de ICTRecht Shop bestel je snel en eenvoudig het juridische document dat je nodig hebt. Met behulp van onze wizards heb je binnen enkele minuten de overeenkomst tot jouw beschikking.

 

Naar de documentenshop
ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Privacy

Uitgelichte documenten

Privacyverklaring

De privacyverklaring gebruik je om transparant te zijn naar jouw klanten over welke persoonsgegevens worden verwerkt en wat er met hun persoonsgegevens gebeurt.

Verwerkersovereenkomst

Wanneer een partij het verwerken van persoonsgegevens bij een andere partij wil uitbesteden, is het wettelijk verplicht om hierover een verwerkersovereenkomst te sluiten.

Algemene voorwaarden

Met algemene voorwaarden schep je als hosting-, webwinkel- of ander type bedrijf duidelijkheid naar je klanten toe en dek je de juridische basis voor jouw organisatie.

Service Level Agreement (SLA)

Een Service Level Agreement (SLA) specificeert welk niveau van dienstverlening je garandeert. Daarmee is het voor jouw klanten duidelijk wat ze van je kunnen verwachten.

Resellingovereenkomst

In de resellingovereenkomst leg je vast onder welke voorwaarden een distributeur de software van een leverancier mag doorverkopen (reselling) aan derden.

Herroepingsrecht

Met het herroepingsrecht maak je aan jouw klanten duidelijk binnen welke periode zij kunnen afzien van hun online aankoop – binnen de wettelijke kaders.

Geheimhoudingsovereenkomst (NDA)

Met de geheimhoudingsovereenkomst (NDA) spreken partijen af welke informatie als vertrouwelijk wordt beschouwd en dus niet verder mag worden gedeeld.

Softwarelicentie (EULA)

In een softwarelicentie (EULA) leg je vast welke gebruiksrechten de verkrijger van jouw software heeft. Vaak gaat dit gepaard met installatie, maatwerkaanpassingen en trainingen door de leverancier.

Over ICTRecht

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 60 specialisten voorzien we organisaties - vanuit onze kantoren in Amsterdam, Groningen, Eindhoven, Enschede en Maastricht - van deskundig en praktisch juridisch advies.

Leer ons kennen

Meer informatie ontvangen?

Laat een bericht achter via het formulier voor meer informatie. Een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met je op.

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

Laat je gegevens achter