EPD | ECD

De eerste stap naar digitalisering in de zorg is de implementatie van een zorginformatiesysteem, ook wel een EPD of ECD (elektronisch patienten dossier / elektronisch cliënten dossier). Daarin wordt door de hulpverlener het dossier bijgehouden. Zowel de gebruiker als de leverancier van een zorginformatiesysteem moeten voldoen aan wet- en regelgeving. ICTRecht kan je organisatie hierbij ondersteunen.

Vraag informatie aan Onze diensten

Hulp bij vertaling regelgeving naar jouw praktijk

Vanuit een zorginformatiesysteem wordt er vaak gekoppeld met een persoonlijke gezondheidsomgeving en eHealth-toepassingen, aangesloten op de diensten van Vektis en VECOZO, en samengewerkt met financiële dienstverleners. Zowel de gebruiker als de leverancier van een zorginformatiesysteem, moeten voldoen aan specifieke en meer algemene wet- en regelgeving. Wij ondersteunen je graag bij het vertalen van de wet- en regelgeving naar jouw praktijk. 

Onze ondersteuning kan bestaan uit het adviseren over hoe je kunt voldoen aan wet- en regelgeving, uit het opstellen of beoordelen van documenten, het doen van onderhandelingen en het leveren van continue ondersteuning op afstand of op locatie.

ICTRECHT Illustratie advies - Oker RGB

Diensten rondom EPD / ECD

Wij hebben ervaring met het geven van juridisch advies en trainingen aan zorgaanbieders, ICT-dienstverleners, brancheorganisaties en overheid over onder andere:

  • De juridische kwalificatie van online dienstverlening. Denk hierbij aan de kwalificatie van de online dienst: een elektronisch uitwisselingssysteem, een zorginformatiesysteem, een medisch hulpmiddel of een dienst van de informatiemaatschappij. Maar denk ook aan de kwalificatie van een bepaald digitaal proces: gaat het om het verlenen van zorg en komt er een behandelingsovereenkomst tot stand?
  • De digitalisering van het dossier middels het zorginformatiesysteem (EPD/ECD), en het vertalen van bijkomende risico’s op het gebied van beschikbaarheid, integriteit en veiligheid naar de juiste afspraken.
  • De documenten ten behoeve van de inkoop of levering van online dienstverlening en de daarbij vaak gehanteerde standaard Algemene Inkoopvoorwaarden voor de Gezondheidszorg (AIVG), de Algemene Inkoopvoorwaarden van de NFU, de algemene voorwaarden zoals opgesteld door NLdigital (voorheen Nederland ICT) en/of de BOZ-verwerkersovereenkomst.

Voor wie werkt ICTRecht?

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941. Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met je op.

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

Laat je gegevens achter