Softwarelicentie (EULA) controleren of opstellen?

Een End User License Agreement oftewel EULA is een softwarelicentie waarbij de verkrijger van de software deze voor eigen nut oftewel als eindgebruiker mag inzetten.

Vraag informatie aan Ontmoet onze experts

Advies nodig over een EULA?

Heeft u advies nodig bij het opstellen of controleren van uw EULA? ICTRecht kan uw organisatie hiermee van dienst zijn. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met het controleren en opstellen van softwarelicenties.

Genereer snel een standaard EULA in onze shop
Advies goud@2x

Waarom heeft u een EULA nodig? 

Met een EULA wordt het voor de verkrijger van een stuk software toegestaan deze op een bepaalde manier te gebruiken. De EULA is vooral geschikt voor software die op gemakkelijke wijze door een eindgebruiker zelf kan worden geïnstalleerd en gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan software van Microsoft die online wordt aangeschaft of een app die u downloadt via een app-aanbieder. Hierbij dient u meestal akkoord te gaan met een EULA. Er is eigenlijk geen plaats voor maatwerkaanpassingen en trainingen door de leverancier. In dergelijke gevallen ligt een gebruiksrechtovereenkomst meer voor de hand. De EULA is dus een relatief eenvoudige licentievorm.

"ICTRecht heeft haar waarde meer dan bewezen. Snel en duidelijk in de communicatie. Helder in het advies!" 

- Air Miles

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter